精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.When you wave to a friend,you are using body language.When you smile at someone you mean to be friendly.When you put one finger in front of your mouth,you mean"be quiet."
Yet,people in different countries may use different body languages.
One an Englishman was in Italy.He could speak little Italian.One day while he was walking in the street,he felt hungry and went into a restaurant.When the waiter came,the Englishman opened his mouth,put his fingers into it and took them out again and moved his lips.In this way,he meant to say,"Bring me something to eat."But the waiter brought him a lot of things to drink,first tea,then coffee then milk,but no food,
The Englishman was sorry that he was not able to tell the waiter he was hungry.He was ready to leave the restaurant when another man came in.The man put his hands on his stomach,and this body language was good enough for the waiter.In a few minu tes,the waiter brought him a large plate of bread and meat.
Finally the Englishman had his meal in the same way.

71.How many persons were mentioned in this story?Three./3
72.What do you mean if you put one,finger in front of your mouth?Be quiet.
73.Why did the Englishman feel sorry at first?Because he was not able to tell the waiter he was hungry.
74.Did the Englishman have the meal finally?Yes,he did.
75.What body language can you use if you want to show you're friendly?Smile at someone..

分析 【文章大意】这篇文章说的是有关手语的问题,手语的应用非常广泛,但不同的国家手语所表达的含义时不同的,文章就用一个英国人在意大利遇到的情况说明了这个问题.

解答 71  Three./3 细节理解题.根据文章第三、四段可知:这篇文章讲述的是一个英国人到意大利餐馆吃饭但是不太懂意大利语,所以用手语,但是服务员不太明白,后面他看到另一个人用手指着肚子,这时服务员明白了,所以这个英国人就学着另一个人的样子.所以文中提到了三个人.故填Three./3
72  Be quiet.细节理解题.根据文章:When you put one finger in front of your mouth,you mean"be quiet."可知把一只手指放在嘴的前面是保持安静的意思.故填Be quiet.
73  Because he was not able to tell the waiter he was hungry. 细节理解题.根据文章:The Englishman was sorry that he was not able to tell the waiter he was hungry.可知他很难过是因为他不能告诉服务员他饿了.故填Because he was not able to tell the waiter he was hungry.
74 Yes,he did.细节理解题.根据文章:In a few minu tes,the waiter brought him a large plate of bread and meat.Finally the Englishman had his meal in the same way.可知他最后吃饭了.故填Yes,he did.
75  Smile at someone.细节理解题.根据文章:When you smile at someone you mean to be friendly.可知当你朝某人笑的时候,显示出你很友好.故填Smile at someone.

点评 本文是一篇任务型阅读短文.解答时首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文内容进行信息归纳,确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The stressful school life and unhealthy lifestyles cause some problems to students.Here are some key mistakes and some tips.
■Sitting too long
So much homework and many computer games make students sit for several hours without standing or walking around.Because of long time sitting,some students have got diabetes (糖尿病) and heart disease (疾病).
Tips:•Get up and out of your chair for about five minutes every hour.
•Walk over to a person instead of sending e-mails or text messages.
■Eating irregularly
Some students develop unhealthy eating habits.Fast food becomes more often.Heavy studying and stress prevent students from eating meals regularly.
Tips:•Eat breakfast with eggs at the start of every day.
•Buy healthy snacks like nuts and fruits,and eat them between meals.
•Have three meals a day at the right time.
■Sleeping less
Not enough sleep breaks the smooth cycle of our biological clock (生物钟).It can cause  heart disease and high blood pressure (高血压).
Tips:•Be sure to sleep for seven to eight hours every night.
•Have a rest for about 30minutes at noon.
■Having lots of energy drinks
An energy drink or an extra cup of coffee might seem like the only way to get through a late-night study time.High levels of caffeine (咖啡因) can also cause high blood pressure.
Tips:•The safest way to get more energy is to eat regular meals,sleep well,exercise and             drink lots of water.
阅读以上信息,完成表格,每空一词.
Title:A guide to student(61)health/life
Key mistakesTips
Sitting too long    Some students (62)suffer  from diabetes and heart disease.Get up and out of your chair often.
Walk over to person instead.
Eating irregularly    Heavy studying and stress   prevent students from eating meals regularly.Eat breakfast with eggs every(63)morning.
Buy and eat healthy snacks.
Have three meals a day.
Sleeping less    Not enough sleep breaks the   smooth cycle of our biological clock.Steep for 7to 8 hours every night.
Have a rest for about(64)half an   hour at noon.
Having lots of energy drinks    With the (65)help of the energy  drinks and coffee,some students can get through a late-night study time.Eat regular meals,sleep well,exercise and drink lots of water.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
Singapore's public transport system is one of the best in the world,so you should have no problem finding your way around like local people.There are three main forms of public transport that you would find in any other major city-trains,buses and taxis.
 
TRAINS
Trains run from 6 a.m.to midnight.Single trip tickets start at 80 cents(分).If you buy an EZ-Link card for﹩15,you can ride the trains and buses all you like.
If you need more information,just call Transit Link on 1800 767 4333.
BUSES
There are several bus services in Singapore and fares start at 80 cents.Be sure to always ask the driver the cost of your ticket as he can not give changes.
If you need help,just call Transit Link on 1800 767 4333.
TAXIS
There are three main taxi companies-City Cab (6552 2222),Comfort (6552 1111)and Tibs (6552 8888).Booking (预订) can also be made easily by calling the numbers listed above.
RENTAL (租) CARS
Driving in Singapore is a pleasure and if you like to travel on your own,renting a car is a good choice.Renting takes away the hassle of getting to places around Singapore.Just sit back and enjoy the city.It also means you'll get to see a lot more that a train or a bus won't let you see.
     For car rental,call Avis on+65 6737 1668.
 
26.If you need to find the bus number,you may callC.
A.+65 6737 1668     
B.6552 8888    
C.1800 767 4333    
D.6552 2222
27.If you buy an EZ-Link card,you can takeA.
A.both buses and trains              
B.only trains
C.both buses and taxis               
D.only rental cars
28.When you take a bus there,always remember toB.
A.take your own license with you
B.ask the driver how much your ticket is
C.buy the bus map of Singapore
D.book your ticket ahead of time (提前)
29.What does the underlined word"hassle"mean in Chinese?A
A.麻烦            
B.乐趣         
C.景点           
D.费用
30.What do you think the text probably is?B
A.A science report. 
B.A travel guide. 
C.A novel. 
D.A diary.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
31.All the information about the writer must be included except his/herC.
A.school name   
B.year of birth   
C.phone number 
D.name
32.How many ways can you find in the poster to contact Kid News?B
A.1            
B.2            
C.3              
D.4
33.Which of the following is true?B
A.The articles must be provided with photos.
B.The articles must be created by the writers themselves.
C.The writers can e-mail the articles all year round.
D.The writers will get paid if their articles are chosen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.47.How much is Hot Cocoa?D
A.2.49dollars.
B.4.75dollars.
C.3.29dollars.
D.2.59dollars.
48.Which of the following is Sweet Stuff?B
A.Bud Light.
B.Apple Crisp.
C.Coffee.
D.Reds.
49.How do people drink Pinot Gris?C
A.By the cup.
B.By the bottle.
C.By the glass.
D.By the bowl.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Gina and Tinaaren't having( not have) lunch now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The hospital is across from the bank.(划线部分提问)
Where is the hospital?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The first snowman didn't look nice.My father advised me _________ one again.(  )
A.makeB.makingC.to makeD.made

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.To get high marks,she works hard every day.
In order toget high marks,she works hard every day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案