11.Teachers say that the digital age has had a good influence and a not-so-good influence on American teenagers.More than 2,000middle school teachers took an online survey.Researchers also spoke with teachers in some groups.Most teachers think the Internet and digital search tools have had a mostly positive (积极的) influence on their students'research habits and skills.But at the same time,some teachers also point out some problems in teenagers'using digital search tools.
The Pew Internet Project did the survey with the College Board and the National Writing Project.Judy Buchanan is the director of the National Writing Project and a co-writer of the report.She says digital research tools are helping students learn more,and learn faster."Both teachers and students really welcome these tools because they make learning exciting.And the goal(目的)is to really help students become creators of something meaningful,and not just users of the online information."
But one problem the survey found is that these technologies make teenagers have short attention spans (持续时间).As there is lots of information about different subjects on the Internet,teenagers'attention is easily drawn away from their research.
Another problem the survey found is that many students trust the information they find on the Internet too much.Judy Buchanan says these students have not developed the skills to judge (判断) the online information.They need to learn a lot to tell if the information is believable.It's something that really has to be paid attention to.
One more problem the survey found is something that might not seem like a problem at all:being able to quickly find information online.Many students think"doing research"now means just doing a quick search on Google.Teachers say the result is a drop in the wish and ability of their students to work hard to find answers.That is,they are depending too much on search engines and do not make enough use of printed books or research librarians.
Many teachers also say that the Internet makes it easy for students to copy work done by others instead of using their own abilities.
38.The result of the survey showsB.
A.digital search tools need to be greatly improved
B.digital search tools are generally good for teenagers
C.teenagers have difficulty in using digital search tools
D.American teachers enjoy using digital search tools
39.Using digital search tools makes teenagersD.
A.less trusting of online information
B.more independent in doing research
C.more willing to work hard to find answers
D.less able to pay full attention while searching
40.To do better in research,teenagers shouldC.
A.spend more time searching online
B.ask their teachers for more advice
C.make better use of printed materials
D.learn more knowledge of search tools
41.The passage mainly tells usD.
A.all the students like using digital tools
B.the Internet is playing an important role
C.teachers encourage their students to use digital tools
D.digital tools bring about something helpful and problems.
分析 本文是一篇调查报告,这篇文章主要叙述了互联网和数字搜索工具对学生学习习惯的影响.通过调查发现三个问题:一是许多学生缺乏数字素养.换句话说,他们过于相信互联网上找到的信息.二是学生能够在网上快速找到信息,但他们过于依赖搜索引擎,没有很好的利用印刷书籍和图书馆里的图书.三是互联网使得学生更容易抄袭他人成果,而不是发挥自己的能力.所以在生活中,我们应该合理的利用网络.
解答 38.B.根据Most teachers think the Internet and digital search tools have had a mostly positive (积极的) influence on their students'research habits and skills.可知大多数教师认为在研究学生习惯和能力时互联网和数字搜索工具对学生有一个正面的影响.故选B.
39.D.根据But one problem the survey found is that these technologies make teenagers have short attention spans (持续时间).可知但调查中发现的一个问题是,这些技术使青少年的注意力持续时间很短.故选D.
40.C.根据That is,they are depending too much on search engines and do not make enough use of printed books or research librarians.可知但学生们过于依赖搜索引擎,没有很好的利用印刷书籍和图书馆里的图书.故选C.
41.D.主旨大意题.根据Teachers say the digital age has had a good influence-and a not-so-good influence-on this generation of American teenagers.可知文章开头介绍了调查的结果,即老师们认为数字时代对这一代的美国青少年既有好的影响,也有不好的影响.下文再进行详细的叙述,故选D.
点评 本文是一篇教育文化类阅读短文.解答本题首先要通读全文,掌握大意;然后根据题目的要求,逐个到短文中选择答案;最后再细读短文,认真校对.