精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.阅读下文并回答问题.
Hot pot(火锅) is many Chinese people's favorite and Liu Yang is one of them.
Three days ago,Liu Yang arrived in England.There he had three days of hamburgers,sandwiches and potatoes.Yesterday he was very excited when he heard that there was going to be a meal of hotpot to welcome the new students.
He went into the room and sat next to an American girl.To his surprise,he saw potatoes and bread in front of him.Where was the hot pot?
When she saw Liu Yang was very surprised,the American girl told him that hotpot is NOT hot pot.China has hot pot in two words but English hotpot is written in one word.
Hotpot is made from meat,potatoes and onions.People put it in the oven(烤箱) all day in a heavy pot and on a low heat.It is easy to cook.
Hotpot tastes fine.But Liu Yang still misses hot pot,two words!

71.Is hot pot many Chinese people's favorite?Yes,it is.
72.When did Liu Yang arrive in England?Three days ago.
73.Who told Liu Yang that hotpot is not hot pot?An/The American girl.
74.Which country has hot pot in two words?China..

分析 火锅是包括刘洋在内的许多中国人的最爱.三天之前,刘洋来到了英国.在那里吃了三天的汉堡,三明治和土豆,昨天听说要吃火锅来欢迎新生他很兴奋.
  他进了房间紧挨着一个美国女孩坐了下来.让他感到惊讶的是在他面前只看到了西红柿和面包,火锅在哪里?
  当她看到刘洋非常惊讶的时候,一位美国女孩告诉他此火锅不同于中国的那种火锅.中国的火锅由两个词组成,但英国的火锅只一个词.
  这是由羊肉或牛肉再加上洋葱还有上面土豆片制成的.人们把它一整天都放入烤箱里,在一口很重的火锅里用温火来加热,很容易就熟了.
  火锅尝起来不错,但是我还是想念那种两个词的火锅.

解答 71:Yes,it is.细节理解题.根据Hot pot(火锅) is many Chinese people's favorite,可知火锅是许多国人的最爱.故答案为Yes,it is.
72:Three days ago.细节理解题.根据Three days ago,Liu Yang arrived in England.可知刘洋三天前到了英国.故答案为Three days ago.
73:An/The America girl.细节理解题.根据the American girl told him that hotpot is NOT hot pot.可知一位美国女孩告诉他此火锅不同于那种火锅.故答案为An/The America girl.
74:China.细节理解题.根据China has hot pot in two words but English hotpot is written in one word.可知中国的火锅由两个词组成,但英国的火锅只一个词.故答案为China.

点评 这是一篇社会文化类阅读短文.主要介绍了英国的火锅.所给的题目主要考查了对课文细节的理解,题目比较简单.做题时,只要在原文中找到相类似的句子,答案就迎刃而解了.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Please give ______ English book to her.(  )
A.meB.IC.mineD.my

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What about ________ a rest?
-OK!Let's go for a walk.(  )
A.to haveB.hadC.haveD.having

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Please tell me________.I have some gifts for him.(  )
A.how has Robert comeB.where Robert is
C.when will Robert leaveD.what does Robert like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.92.You cannot meet Mr Li here today.Hehas goneto Beijing.(go)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Mr.Jones opened a shop in Aston to sell writing paper,pencils and things like that.During the first month,very few people visited his shop.He sold little,and he could see that he was going to lose money.
One night,Mr.Jones sat by the fire and was worried after another very bad day.Suddenly he got an idea.He found a piece of wood wrote the following notice on it in big letters:
"WHAT DO YOU THINK I GIVE AWAY PENCILS AND PAPER AND INK"
He put up the notice in front of the shop window before he went to bed.He slept better than usual that night.
The following day,many people came to the shop.Mr.Jones said good morning to them all with a bright smile and asked the first women what she wanted.
She chose some writing paper and a pencil.As soon an he put them on her hands,she turn to leave the shop.
"That will be thirty cents,please,"he said
"Why?‘She asked in surprise.
"That's the prose of the paper and the pencil."
"But your notice says it's free,"She replied.
"Oh no,"he said,"how can I make any money if everything is free?"
She took him outside and showed him the notice."It is wrong,too,"she said."Where is the question mark after the word"think"
"I'm afraid you've make a mistake,"Mr.Jones said,"You have read my notice in the wrong way."
"Not at all,"said the woman."It's quite easy to read.It says:What do you think?Igive away pencils and paper and ink!"
‘No,"Mr.Jones said."You should read it like this:(32)        And the answer to the question is:Certainly not!So you really have to pay me thirty cents,you see."
31.How did Mr.Jones most probably feel that night?A
A.Confident     B.Guilty    C.Nervous     D.Worried
32.Which of the following sentences is the most suitable for the blank in the last paragraph?B
A.What do you think?I give away pencils and paper and ink!
B.What?Do you think I give away pencils and paper and ink?
C.What do you think I give away?Pencils and paper and ink.
D.Ink and paper and pencils away give.I think you do what?
33.What can we infer from the story?C
A.Mr.Jones agree to let the shoppers get things for free tat day.
B.People in the town considered Mr.Jones a smart and honest man.
C.The woman paid the money unwillingly and left the shop angrily.
D.Mr.Jones's trick proved to be a long-time success sand he got rich.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.实际上,你应该多与你父母交谈.
In fact,you are supposed to talk more with your parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Did you use to getnervous(紧张的) when you see the school report from your
teacher?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.It's raining _________ now.You'd better take an umbrella with you.(  )
A.heavyB.heavilyC.strongD.strongly

查看答案和解析>>

同步练习册答案