精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Playing is a serious business for children.In fact,it's what they do best!Ask them why they do it,and kids will probably say,"Because it's fun!"But it's much more than that.It's also good for them.
Studies show that from birth babies begin learning through playing.They use their five senses to get to know their new world.Touching allows them to discover how different things feel.Brightly colored toys and clothing help develop a baby's sense of sight (视觉).When small children choose which toy to play with,they begin developing their abilities in making decisions.
    Children love toys that allow them to use their imagination.Sometimes an empty box is more fun than a high-tech toy.That's because a box can become anything a child imagines it to be.
    Crayons,paints and Ply-Doh (彩色塑泥) are also good because they allow children to create.Traditional building blocks teach important pre-math skills like problem-solving.
Playing doesn't become any less important once children start school.*.Kids learn how to share,take turns and play by the rules.
61.Children can doA best in their childhood.
A.playingB.talkingC.eatingD.studying
62.C helps to develop a baby's sense of sight.
A.Touching different thingsB.An empty box
C.Brightly coloured toys and clothingD.A high-tech toy
63.Children love toys that allow them toB.
A.make friendsB.develop their imagination
C.feel softlyD.play easily
64.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Not all the babies begin learning through play from birth.
B.Crayons and paints don't allow children to create.
C.Traditional building blocks teach important pre-math skills.
D.All the kids learn how to share,take turns and play on the school playground.
65.What can we fill in the*?A
A.Classroom is the most important place for children to learn life
B.Many useful lessons about life are learned on the school playground
C.No useful lessons about life are learned on the school playground
D.Children can't play on the school playground any more
66.Which is the best title of the passage?C
A.Playing is interesting for little children.
B.Children begin learning through play at the age of five.
C.The importance of playing.
D.Playing becomes less important when children start school.

分析 本文主要讲述的是玩的重要性.玩耍对孩子来说是最擅长的,研究表明,婴儿用自己的五官来了解他们的新世界,孩子们喜欢能让他们发挥想象力的玩具,一旦孩子们开始上学,玩耍就不会变得不那么重要了.

解答 61.A细节理解题.根据Playing is a serious business for children.In fact,it's what they do best!可知孩子们最擅长的是玩,故答案为:A.
62.C细节理解题.根据Brightly colored toys and clothing help develop a baby's sense of sight (视觉).可知色彩鲜艳的玩具和衣物有助于发展宝宝的视觉,故答案为:C.
63.B细节理解题.根据Children love toys that allow them to use their imagination.可知孩子们喜欢能让他们发挥想象力的玩具,故答案为:B.
64.C细节理解题.根据Traditional building blocks teach important pre-math skills like problem-solving可知传统的积木教学能教重要的学前数学技能,故答案为:C.
65.A细节理解题.根据上一句:一旦孩子们开始上学,玩耍就不会变得不那么重要了,及下句孩子们学习如何分享,轮流和按规则玩,可知此处应该是:教室是孩子学习生活最重要的地方,故答案为:A.
66.C主旨大意题.根据文章内容可知本文主要讲述的是玩的重要性,故答案为:C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.He is not in the office.Shall I take a message?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.Lang Lang was good at playing the piano when he was small.(改成一般疑问句)
Was Lang Lang good atplaying the piano when he was small?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.More and more people are learning a second language----they can have more chances to choose a good job.(  )
A.because ofB.so thatC.even thoughD.as if

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

4.I'm gettingimpatient   because I've waited at the bus stop for quite a long time.(patient)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.This is        interesting book.It's my brother's.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.Open your mouth and show me yourteeth.(tooth)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.在你的成长过程中,一直有你父亲的陪伴,请记叙你记忆中爸爸曾为你做过印象最深刻的一件事,并谈谈你的感受.词数80~100词左右.My father is a hardworking man and he is very kind.He loves our family.Every morning he gets up early to make us breakfast,heoften goes out with me and my mother for fun.He is a man of few words,but he always do a lot for us.I had a fever at night when I was eight years old,it was raining hard and he had to take me to the hospital on his bike,when we got to the hospital,his clothes were all wet.I know my father loves me and I will love him forever..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

6.我父亲过去常常抽烟,但最近已经戒了.
My father usedto smoke,but he hasgiven itup recently.

查看答案和解析>>

同步练习册答案