精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Have you ever heard of e-waste(electric waste,电子垃圾),which can be produced every day?How do you deal with your computers,MP4players and mobile phones when they're broken or you want a new one?
Most people just throw them away.With the development of electric industry,e-waste pollution has become a serious problem.According to the United Nations,in 2014,people around the world produced 41.8million tons of e-waste and only recycled 6.5million tons.The US was the biggest waster,producing 7.1million tons.China came second,with 6million tons.
It's important to pay attention to e-waste.It can either be valuable or harmful(有害的),depending on how we deal with it.E-waste is a valuable urban mine(城市矿藏).The value of the metals,like gold and silver in the waste around the world,is amazing.And the metals can be reused.But if people throw them away,the toxic chemicals(有毒化学物质) can get into the earth or air,effecting the environment and people's health.
Apple,for example,now recycle people's used products in China when they are buying new ones.The company will test and repair the used ones and sell them at lower prices.To help reduce(减少)e-waste,we can also take computers and phones to see if companies offer recycling programs.

56.The following can become e-waste EXCEPTC.
A.computers                
B.mobile phones              
C.plastic bags
57.Which country produced most e-waste last year according to the United Nations?A
A.America.
B.China.
C.Japan.
58.What does the underline word"affecting"mean in this passage?
A.保护                              
B.影响                              
C.改善
59.From Paragraph 4,we learn thatB.
A.the recycle Apple products will be sold at higher prices.
B.buying longer lasting electronic products is a good way to reduce e-waste.
C.it's better to keep the unwanted electronics in your bedroom.
60.The main purpose of this passage is toC.
A.prove that e-waste is useless.
B.encourage people to buy more electronic products.
C.advise people to deal with e-waste properly to reduce pollution.

分析 这篇短文给我们介绍了电子垃圾,随着科技的发展,电子产品更新换代的速度越来越快,这样旧的东西就不需要了,有些人把它们扔掉,这样就产生了很多电子垃圾,电子垃圾对环境和人们的健康是有危害的,因此我们应该想尽办法来合理处理电子垃圾,减少对环境造成的不利影响.

解答 56.C 细节理解题.根据题干except,除了不包括,那么选跟题干不相符合的,而在文章第一段MP4 players and mobile phones when they're broken or you want a new one?得出C选项与该句中的MP4 playersandmobile phone不属于一类,所以答案为C
57.A 细节理解题.根据第二段According to the United Nations,in 2014,people around the world produced 41.8 million tons of e-waste and only recycled 6.5 million tons.The US was the biggest waster,producing 7.1 million tons.可知美国产生电子垃圾最多,US即America,所以答案为A,
58.B 词义猜测题.根据短文中的the toxic chemicals(有毒化学物质) can get into the earth or air,effecting the environment and people's health,有毒物质进入到了土壤和空气中,所以对环境和人们的健康肯定是有影响的.所以答案为B
59.B 细节理解题.该题为段落推断,根据第四段,A选项错误在higher,而C选项文章没有提及到,所以答案为B.
60.C 细节理解题. 文章一开始是以问题Have you ever heard of e-waste(electric waste,电子垃圾),提问,全文的描述都是来回答这个问题的.根据第二段和第三段的开头句和最后一段,是需要去保护环境,不要乱丢电子垃圾,故选C.

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.We are happy to see that Linyi is becoming ________ these years than before.(  )
A.the cleanestB.cleanerC.much cleanD.more cleaner

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.Lily:Hi,Jim!How was your party?
Jim:It's wonderful!(76)B
Lily:I'm sorry.I had planned to,but I had a high fever that day.
Jim:Sorry to hear that.Are you all right now?
Lily:Yes,thanks.(77)G
Jim:Well,we had many different kinds of food,such as chicken,pizza,salads …
Lily:Did you have a birthday cake?
Jim:(78)A
Lily:What about music?
Jim:It was great!As you know,Linda's brother is a famous DJ,so she brought lots of good CDs with her.(79)F we had an unforgettable time.
Lily:What time did the party end?
Jim:(80)C I couldn't get up the next day.
Lily:Well,it sounds as if you enjoyed yourselves.
Jim:Yes.I like having parties because they can make us happy and relaxed.
A.Yes,a big chocolate one.B.Why didn't you come?
C.At half past two.D.It's raining today.
E.What time did they get up?F.We danced till two o'clock in the morning.
G.What did I miss at the party,anyway?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-What do you think of this math problem?
-It's too easy._____ in our class can work it out.(  )
A.SomeoneB.AnyoneC.NobodyD.No one

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.
already,plant,trees
They have already planted many trees..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I            meeting Jack today because I am still angry with him.
-Come on,Mary.You are good friends.(  )
A.avoidB.requireC.enjoyD.expect

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Is that ______ English dictionary?
-No,it's_______ Chinese dictionary.(  )
A.a; aB.an; anC.a;anD.an; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.If English means endless new words,difficult grammar and sometimes strange pronunciation,you are wrong.Haven't you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?
According to a new study by a British university,learning a second language can lead to an increase in your brain power.Researchers found that learning other languages changes grey matter.This is the area of the brain which processes information.It is similar to the way that exercise builds muscles.
The study also foundthe effect is greater when the younger people learn a second language.A team led by Dr.Andrea Mechelli,from University College London,took a group of Britons who only spoke English.They were compared with a group of"early bilinguals"who had learnt a second language before the age of five,as well as a number of later learners.
Scans showed that grey matter density (密度) in the brain was greater in bilinguals than in people withouta second language.But the longer a person waited before mastering a new language,the smaller the difference.
"Our findings suggest that the structure of the brain is changed by the experience of learning a second language,"said the scientists.
It means that the change itself increases the ability to learn.
Professor Dylan Vaughan Jones of the University of Wales,has researched the link between bilingualism and maths skills."Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible (灵活的),"he said."You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas."
The findings were matched in a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of two and thirty-four.Reading,writing,and comprehension were all tested.The results showed that the younger they started to learn,the better."Studying a language means you get an entrance to another world,"explained the scientists.

34.The main subject talked about in this passage isC.
A.science on learning a second language     
B.man's ability of learning a second language
C.that language can help brain power
D.language learning and maths study
35.The underlined word"bilingual"probably meansC.
A.a researcher on language learning                      
B.a second language learner
C.a person who can speak two languages                
D.an active language learner
36.We may know from the scientific findings thatA.
A.the earlier you start to learn a second language,the higher the grey matter density is
B.there is no difference between a later second language learner and one who doesn't know a second language
C.the experience of learning a second language has bad effect on people's brain
D.the ability of learning a second language is changing all the time
37.In the last two paragraphs,the author wants to tell us thatB.
A.learning a second language is the same as studying maths
B.early learning of a second language helps you a great deal in studying other subjects
C.Italian is the best choice for you as a second language
D.you'd better choose the ages between 2and 34to learn a second language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Computers arewidelyused around the world and people can do lots of things with computers.

查看答案和解析>>

同步练习册答案