精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Answer the questions (根据短文内容回答下列问题) 
Liu Xu was robbed!The 13-year-old boy was riding home when a man suddenly jumped out from the roadside.He pulled Liu off his bike and rode away.Liu was frightened,but he didn't run after the robber.He found a telephone and called the police at 110.
"Safety is the most important in such a situation,"Liu said,remembering what his teacher had told him in his first aid(急救)class."It is not safe to run after an adult who is much stronger than you."
Liu is a junior student at Shenzhen Bao'an Middle School in Guangdong.His school is one of the first in China to have compulsory(必修)first aid education.Every student at the school must take the class once a week.
Teenage safety has become a serious issue recently.According to a 2008survey,about 16,000teenagers die in accidents in China every year.An average(平均) of 40students die every day from drowning(溺水),food poisoning(食物中毒) and traffic accidents.
Bao'an School said that the first aid classes are to"teach students skills so that they can protect and save themselves in emergencies(紧急情况)."
Students at Bao'an often learn by role-playing in first aid classes.Zhou Min,12,talked about the lesson."I performed as a stranger knocking at a door.A classmate stood inside the door and asked several questions before letting me in.Then we changed roles and did it again,"Zhou said."We learned a lot while having fun at role-playing."
It is really necessary for the students to have the first aid classes.They have learned skills for surviving(幸存)in earthquakes.And they also deal with topics like bullying(欺负)."If someone tries to do bad things to us,we may hit their eyes or noses.Then we should quickly run into a crowded place,"said Zhong Hua,a 13-year-old girl.

Answer the questions(回答下列问题)
75.Did Liu Xu run after the robber?
No,he didn't.
76.How did he feel when he was robbed suddenly?
Hewas frightened.
77.What did Liu Xu do after he was robbed?
Hefound a telephone  andcalled the police at 110.
78.Every student in Bao'an Middle School must take the first aid lesson,mustn't they?
Yes,they must.
79.How often do the students take the first aid lesson?
Once a week.
80.How many students die from accidents every day according to the survey?
40.
81.What do you think of the first aid lessons?
I think it is important for students..

分析 文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,介绍了学生在急救课上学到的知识,急救课的目的是教学生自救的技巧,以便于他们能够保证自己的安全,自己能够从危险中自救出来,在急救课上,学生们开心的扮演角色来学习很多的知识,运用实际突发情况中,对学生们来说是很有必要的.

解答 答案:75.No,he didn't.细节理解题.根据第一段这句"Liu was frightened,but he didn't run after the robber."刘旭害怕了,但他没有追赶强盗.所以回答Did Liu Xu run after the robber?刘旭追赶强盗吗?原文没有追赶,即No,he didn't.
76.He was frightened.细节理解题. 根据"when a man suddenly jumped out from the roadside.He pulled Liu off his bike and rode away.Liu was frightened."可知道当他突然被抢劫时,很害怕.即He was frightened.
77.found a telephone、called the police at 110.细节理解题.根据第一段"Liu was frightened,but he didn't run after the robber.He found a telephone and called the police at 110."可知刘旭被抢劫之后虽然很害怕,但他并没有追赶强盗,而是找到电话拨打110报警.所以答案为.found a telephone、called the police at 110.
78.Yes,they must.细节理解题.根据"Every student at the school must take the class once a week."在校的"每一位学生"每周必须上一次急救课.可知答案是肯定的.Yes,they must.
79.Once a week.细节理解题.根据"Every student at the school must take the class once a week."在校的每一位学生"每周必须上一次急救课".可知答案是Once a week.
80.40.细节理解题.根据"An average(平均) of 40students die every day from drowning(溺水),food poisoning(食物中毒) and traffic accidents.每天平均有40个学生死于溺水,食物中毒和交通事故."可知答案为40.
81.I think it is important for students.自主展示题.原文介绍了学生在急救课上学到的知识,对学生的安全有很重要的帮助和意义,所以我认为它对学生是很重要的,即I think it is important for students.

点评 本文记叙了一篇学生如何安全自救的知识内容,题目涉及很多的细节理解题,做题时一定要根据原文的实际内容进行分析,找出相关的语句,说出原因,从而回答,不要自己随意的去回答,要做到有理有据,有依可寻.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Which is the following underlined parts is different in pronunciation from the others?(  )
A.My father reported the theft.
B.I am Jonathan and I'm 1.5 metres tall.
C.We can expect to find out Wendy's business from the passage.
D.I enclosed a photo of mine and some of my school friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Peter is my best friend.He is alwayshelpful.( help )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.We have got enough food for the party.You         buy any.(  )
A.need not toB.need toC.needn'tD.don't need

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Some people areunkind to animals.They don't give enough food to the animals.(kind)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Nowadays,_______ people like to spend _________ time on Internet.(  )
A.a number of,too manyB.an amount of,too many
C.an amount of,too muchD.a number of,too much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.A lot of people ________Shanghai Art Museum since it charged no entrance fee last early March.(  )
A.will visitB.visitedC.have visitedD.had visited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.Write a passage of at least 60words on the topic‘WeChat is becoming more and more popular'.(以《发微信越来越流行》为题写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格.)
(注意:短文中不得出现考生的姓名、校名及其他相关信息,否则不予评分.)
Suggested questions:
1  Is WeChat popular with your classmates?
2Why do you think it so popular nowadays?
3What should we do to use WeChat in a proper(正确的)way?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The man with golden hair is from Greece,_________European country.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

同步练习册答案