精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.In England  nobody under eighteen years old is allowed to drink in a bar (酒吧).
Mr Thompson often went to a bar near his house.But he never took his son,Tom,because he was too young.Then when Tom had his eighteenth birthday,Mr Thompson took him to his usual bar for the first time.They drank for an hour.Tom drank a bit.Then Mr Thompson said to his son,"Now,Tom,I want to teach you a useful lesson.How do you know when you've had enough?Well,I'll tell you.Do you see those two lights at the end of the bar?When they seem to become four,you've had enough and should go home."
"But,Dad,"said Tom,"I can only see one light at the end of the bar."
 61.Young peopleB allowed to drink in a bar until eighteen.
A.is not    
B.are not    
C.many    
D.must
62.Father wanted to tell his sonC.
A.the time to drink       
B.something about the light
C.when to stop drinking   
D.something about the bar
 63.In fact,thereA at the end of the bar.
A.was one light             
B.were two lights
C.were three lights         
D.were four lights.

分析 本文主要向我们讲述了汤姆的父亲带他去酒吧喝酒的故事,在英国,十八岁以下的人不准去酒吧喝酒.当汤姆18岁生日时,他的父亲带汤姆去他经常喝酒的酒吧喝酒.然后,他开始教育自己的儿子,但此时自己早已经醉了.

解答 61 B 细节理解题:根据第一段In England nobody under eighteen years old is allowed (允许) to drink in a bar (酒吧)在英国,十八岁以下的人不准去酒吧喝酒.people人们,是一个集体名词,故选B.
62 C 细节理解题:根据第二段Now,Tom,I want to teach you a useful lesson.How do you know when you've had enough?现在,汤姆,我想教你一个有用的教训,你怎么知道你已经喝够了?即他的父亲想要告诉他什么时候该停止喝酒了,故选C.
63 A 细节理解题:根据第三段"I can only see one light at the end of the bar我只能在酒吧的尽头看到一盏灯.联系上文汤姆只喝了一点酒,可知他说的是事实,故选A.

点评 本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题,注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---What's in the box?---______ some milk.(  )
A.They areB.It isC.There isD.There are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.Tony wants to buy  a basketball.(对划线部分提问)
WhatdoesTony want to buy?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.母爱情深,母爱无价;学会感恩,学会回报.在母亲节来临之际,请根据下列提示写一篇以"My mother"为题目的英语作文,介绍你可亲可爱的妈妈.
要点:
1.年龄,身高,发型等外貌特征.
2.个性品质(参考词汇:kind,friendly,patient,honest,get on well with…)
3.互动(I help my mom to…/she won't get angry if I…/she is happy if…)
4.感情表达(I love…and I give her…/she works so hard that I…)
要求:
1.文章必须涵盖所有内容要点,参考词汇可以选择运用.
2.此题具有开放性可以围绕语言要点适当发挥.
3.词数80词左右,开头结尾已给出不计入总字数.
My mother
We need love.We also need to love.The person I love most is my mother.                 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Next to the school is a small house               a big swimming pool.(  )
A.onB.inC.withD.and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.By the time the police arrived,the thief (小偷) _________.(  )
A.had caughtB.have caught
C.had been caughtD.have been caught

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Sally often swims in the river in summer.(用next summer 改写)
Sally isgoing to swim in the river next summer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.For kids,I think two hours of playing computer games         too long.(  )
A.isB.areC.wasD.were

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Chinese food is famous ________ its excellent color,smell,taste and form.(  )
A.asB.forC.ofD.in

查看答案和解析>>

同步练习册答案