精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Look around when you're on a subway.What's the most popular time-killing activity?In China,many people play on their cell phones.But in other countries,many people enjoy reading.Chinese people read an average(平均)of 4.5 books during 2015,according to a recent survey.While a US cities reads 21 a year and a Japanese reads 17,according to UNESCO(联合国教科文组织).
Reading books builds a bridge between our life and the unknown world.In many foreign countries,people read at any time.Even backpackers enjoy reading books when they're on a break at the beach,or relaxing from a hike.
In most US middle schools,teachers give students a reading list every few weeks.Most books are easy reads like youth novels.Some schools then hold competitons by asking students details(细节)of a book.
Good reading habits lead you to a lifelong love of books.
In order to encourage people to read more,China's planning to foster(鼓励)the habit of reading in its law.Although this has both good and bad sides,it can be seen as a way to develop one's reading habits.What can we do to foster good reading habits?
•Read in short periods.Ten minutes on the way to and from school,10 minutes waiting for friends,15 minutes before going to sleep.That totals 45 minutes per day,about five hours per week.
•Make your own reading list.Your list can be the best-selling books on famous websites like The New York Times or Dangdang.com,or books your teacher recommends(推荐).
•Talk about your reading with your family or friends.

63.How many books do Americans read a year?C
A.4.5
B.17
C.21
D.10
64.How do some schools in the US have competitions?B
A.By reading more books
B.By telling details of a book
C.By telling exciting stories
D.By reading long time
65.In which country are people developing reading habits by making laws?A
A.China
B.The US
C.UNESCO
D.Japan
66.Which of the following is NOT right?C
A.Reading can open your eyes to know about the unknown world.
B.You can enjoy reading at any time.
C.You don't have to read books that your teachers recommend.
D.You're supposed to read in short periods.

分析 文章大意:主要建议中国人应该学习美国多读书.培养良好的阅读习惯.

解答 63-66:CBAC
63题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段While a US cities reads 21 a year 可知是一年21本,故答案是C.
64题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段Some schools then hold competitons by asking students details(细节)of a book.可知一些学校举行比赛,通过问学生一本书的细节.故答案是B.
65题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段Chinese people read an average(平均)of 4.5 books during 2015,according to a recent survey.While a US cities reads 21 a year and a Japanese reads 17,according to UNESCO(联合国教科文组织).根据联合国教科文组织2015年调查中国人一年平均读了4.5本书,而美国城市一年读21本,日本的数是17,可知中国最少,故答案是A.
66题答案:C 考查细节理解题,根据文中的倒数第二段books your teacher recommends可知可以读老师推荐的书,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Look at that computer.______ computer is good.(  )
A.AB.AnC.TheD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Emily's Blog
Shut Up Zoos,Not Animals!
You may think that visiting zoos is harmless fun,but you're wrong because zoos are just prisons(监狱)for animals.The difference is that prisoners get out after a few years!Animals in cages look bored and are boring to look at.After all,we all know what an elephant looks like,we've seen them on TV.So why make animals suffer by shutting them up for our fun?Shut up the zoos instead!
Posted by:Emily on April 19,at 18:12              Comments(3)
Comments   
I partly agree.But some zoos aren't there for our fun.I've just got back from Jersey Zoo.It saves rare(珍稀)anemals and breeds them.Then it returns the babies to the wild.Not all zoos are the same,you know.
Posted by:Angela on April21,at 18:17    
Quite agree!Every time I go to the zoo,I never look into the poor animal's eyes!Kept in the small and smelly cages,they look so lonely and sad.Hope one day they will return to nature,where they can live happily and freely with their families.Posted by:John on April 22,at 12:21   
Personally,I think zoos are fantastic places for children.They can play with animals and enjoy themselves so much there.Also,they learn a lot about animals.Why shut up?
Posted by:David on April 22,at 21:05

31.Emily thinks a zoo isB.
A.a fun place for children            
B.a terrible place for animals   
C.a warm home for animals             
D.a popular place for visitors
32.Who thinks some animals can be well protected in the zoos?B
A.Emily.
B.Angela.
C.John.
D.David.
33.John never looks into the animals'eyes in the zoos because heA.
A.feels sorry for them                
B.feels kind of shy   
C.is afraid of them                   
D.is angry with them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.The 31st  Olympic  Games will be  hosted  in  Rio de Janerio (里约热内卢 ),Brazil  this  year.It will last from August 5th to August 21st.I am leaving for Brazil to be a volunteer to serve the Games.
Do you know    ①?Firstly,I want to practice my oral English.I have learned English for about eight years and I have made only a few pen pals by sending e-mails in English,but I haven't really talked with native speakers.I am looking forward the day   ①.I also want to show the world that we Chinese care about what happens around us.We are friendly and open,and we are one member of the living space.At last,I hope the people all over the world accept the fact that China is helpful to international events.
What will I do to be a volunteer in Brazil Olympic Games?I'll do all I can to help the players,such as showing them the way,taking care of their luggage,keeping the traffic order and so on.I'll also introduce China to them,our achievements,out kindness and our wishes to make friends with other people.
I can't wait to fly to Brazil and I hope that you can join me.

61.从A.B.C中为①②处选出恰当的选项,使文章通顺、连贯、合理.
A.when I can speak English with them face to face
B.how I can become a volunteer in Brazil Olympic Games
C.why l want to become a volunteer in Brazil Olympic Games
①C   ②A
62.Where does the writer come from?
China
63.请将文中划线部分"I'll do all I can to help the players"翻译成汉语.
我会尽我所能来帮助运动员.
64.根据文中内容,判断正、误.正确写T,错误写F.
The writer will go to Brazil to compete in the Olympic Games.F
65.找出文中的主题句.
I am leaving for Brazil to be a volunteerto serve the Games..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.What's in a Name?Your name is very important.When you think of yourself,you probably think of your name first.(56)E
Right now,the two most popular names for babies in the United States are"Jacob"for boys and"Emily"for girls.(57)DAnd why are some names unpopular?
Names can become popular because of famous actors,TV or book heroes,or top players.Popular names mean very positive (积极的)things.Unpopular names mean negative (消极的)things.(58)CHere are some common opinions about names from a recent survey.

(59)FThe biggest reason is tradition.They have no choice.Many people are named after a family member.
(60)BA name that is unpopular now might become popular in the future.That's good news for all the Georges and Bettys out there.

A.Chinese names are different from English names.
B.Of course,opinions can change over time.
C.Surprisingly,people usually have similar opinions about names.
D.Why are these names popular?
E.Because it is an important part of your identity(身份).
F.So why do parents give their children unpopular names?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Are there _____pictures on the wall?-Yes,there are _____.(  )
A.some,someB.any,someC.some,anyD.any,any

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.现在请听一段对话,完成第5至第6小题.
5.When does the first class begin?
A.At 8:30.
B.At 9:30.
C.At 2:30.
6.How many classes are there in the evening?
A.0.
B.1.
C.2.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.If you have a _______,you should drink hot tea ________honey.(  )
A.headache; withB.sore throat; with
C.cold; andD.sore back; and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Is English           favourite subject?(  )
A.MillieB.Millie'sC.youD.she

查看答案和解析>>

同步练习册答案