精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Jenney was a poor girl.Her parents died years ago.She had no sisters or brothers.She felt sad and lonely.She wanted to be loved very much.
One day,when she was walking in a forest,she saw a dragonfly(蜻蜓) caught in a thorn bush(多刺灌木丛).No matter how hard it tried to free itself,it failed every time.Jenney was very sorry for it.She ran to set it free at once.But to her great surprise,the dragonfly didn't fly away,it changed into a beautiful fairy(仙女) instead.
The beautiful fairy said to Jenney,"I must die without your help.Because of your kindness,you can get whatever you want from me."Jenney wanted neither gold nor houses,she told the fairy that she wanted to be happy most.The fairy said something in a low voice in her ear.Then she disappeared.
From then on,Jenney was happy every day.She was kind to everyone around her.Other people asked her the secret of her happiness.She smiled and said,"The secret of my happiness is that I listened to a good fairy."
When Jenney was very old and dying,all her neighbors stood around her and asked her the secret of happiness.They were afraid that the secret of happiness would die with her.The lovely old lady smiled and said,"The good fairy told me everyone needed me,no matter whether they were young or old,men or women."

76.Jenney wasB at the beginning of the story.
A.pleased and joyful    
B.sad and lonely
C.afraid and angry  
D.happy and excited
77.When the girl wasC,she saw a dragonfly.
A.playing with her neighbor
B.crying for dead mother
C.walking in the forest  
D.helping others
78.When Jenney saw the dragonfly failed to free itself every time,sheA.
A.helped it to get free 
B.pretended to see nothing
C.cut down the thorn bush
D.asked others for help
79.What did Jenney want from the fairy?D
A.Gold 
B.Houses    
C.To be rich
D.To be happy
80.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.It was too difficult for the dragonfly to free itself.
B.The fairy was thankful to the poor girl's kindness.
C.Jenney had a happy life because the fairy gave her lots of money.
D.The secret of Jenney's happiness is the fairy told her everyone needs her.

分析 全文大意:
Jenney 是个可怜的女孩.她的父母几年前去世了.她没有兄弟姐妹.她感到难过和孤独.她非常想得到爱.一天,当她在森林里走着时,她看到一只蜻蜓被困在多刺灌木丛.无论它怎么努力尝试让自己恢复自由,但都失败了.Jenney非常替它难过.她立刻跑过去让它恢复了自由.但是令她惊讶的是,这只蜻蜓没有飞走,而是变成了一个美丽的仙女.这个美丽的仙女对Jenney说"没有你的帮助我就死了.由于你的善良,你可以从我这里得到你想要的."Jenney既不想要金子也不想要房子,她告诉仙女她只想非常得快乐.仙女在她耳边悄悄地说了什么,然后就消失了.从此之后,Jenney 每天都很快乐.她对周围的每个人都很友好.其他人问她快乐的秘密.她笑着说"我快乐的秘密就是我听了一位好心仙女的话."当Jenney年老临终之前,所有的邻居站在她的周围问她快乐的秘密.老人笑着说"这位好心仙女告诉我每个人都需要我,无论他们年长还是年幼,无论他们是男人还是女人."

解答 答案:
76、B      细节理解题      根据第一段She felt sad and lonely,可知在故事的一开始她感到难过和孤独.故选B
77、C       细节理解题      根据第二段One day,when she was walking in a forest,she saw a dragonfly(蜻蜓) caught in a thorn bush(多刺灌木丛).可知一天,当她在森林里走着时,她看到一只蜻蜓被困在多刺灌木丛,故选C
78、A       细节理解题      根据第二段Jenney was very sorry for it.She ran to set it free at once.可知Jenney非常替它难过.她立刻跑过去让它恢复了自由,故选A
79、D       细节理解题      根据第三段"Jenney wanted neither gold nor houses,she told the fairy that she wanted to be happy most.可知Jenney既不想要金子也不想要房子,她告诉仙女她只想非常得快乐,故选D
80、C        推理判断题       根据第二段No matter how hard it tried to free itself,it failed every time可知无论它怎么努力尝试让自己恢复自由,但都失败了.结合选项A的意思"对蜻蜓来说很难让自己获得自由."与原文一致故判断该项正确,故排除A;根据第三段The beautiful fairy said to Jenney,"I must die without your help.Because of your kindness,you can get whatever you want from me."可知这个美丽的仙女对Jenney说"没有你的帮助我就死了.由于你的善良,你可以从我这里得到你想要的."结合选项B的意思"仙女对可怜女孩的善良很感激."与原文一致故判断该项正确,故排除B;根据最后一段The lovely old lady smiled and said,"The good fairy told me everyone needed me,no matter whether they were young or old,men or women."可知老人笑着说"这位好心仙女告诉我每个人都需要我,无论他们年长还是年幼,无论他们是男人还是女人."结合选项D的意思"Jenney快乐的秘密是仙女告诉她每个人都需要她"与原文一致故判断该项正确,故排除D,最后根据Jenney wanted neither gold nor houses,she told the fairy that she wanted to be happy most."Jenney既不想要金子也不想要房子,她告诉仙女她只想非常得快乐",结合选项C的意思"Jenny过上了快乐的生活是因为仙女给了她很多钱"与原文不符故判断该项错误,故选C

点评 本题是一篇逸闻趣事类的阅读理解,做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---Would you like to tell me something about Jiangsu?
---All right.Jiangsu is _________ thirteen big cities.(  )
A.made up ofB.made fromC.made inD.made into

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.It's best not to getinvolved in other people's private affairs.(卷入)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Do you know       ?-It's Mr.Green's.(  )
A.where the magazine isB.where is the magazine
C.whose magazine is itD.whose magazine it is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Let's try our best to ______ paper to save the trees.(  )
A.reduceB.makeC.recycleD.waste

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The letter"A"in the word            has a different pronunciation from the other three.(  )
A.babyB.nameC.ageD.ago

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.(A) 话题作文:2016年5月25日,著名学者杨绛女士逝世,她一生饱读诗书、才华横溢.亲爱的同学们,你们喜欢阅读吗?请以 Let's Read More 为题,用英语写一篇80-100词的文章.
提示:1.当前存在现象(上网,聊天,玩手机游戏…)
2.读书的益处
3.有关阅读的做法与打算
(B) 图示作文:仔细观察下列四幅图片,展开合理想象,写一篇短文.

要求:1.话题作文或图示作文任选其一.
2.词数在80~100词之间.
3.要求字迹工整,语法正确,意思连贯,合乎逻辑,可适当发挥.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.You ______ play with fire.It's dangerous.(  )
A.might notB.needn'tC.mustn'tD.may not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.________the morning news.many houses on the island were destroyed by the flood.(  )
A.According toB.In addition toC.In spite ofD.In contrast to

查看答案和解析>>

同步练习册答案