精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.You may not have heard the words"freshman fifteen"before,but they are very important for students who are entering university.A freshman is a first-year college student."Fifteen"refers to fifteen pounds-the fifteen pounds added to a student's weight in his or her first year.There are a number of reasons why first-year university students gain (增加) weight; but it's encouraging to know that freshmen don't have to add these harmful fifteen pounds.
Mistakes choosing food
University kitchens serve(供应)many kinds of food.Some students choose unhealthy food,because now their parents are not nearby to help them choose.Some students visit the kitchen many times while studying.Late at night,some students get harmful fast food such as fish and chips with Coke to drink.Students also have less time for walking,running,and doing sports because of their schoolwork.
Eating right
If you‘re careful,you don't have to add fifteen pounds.Here are some ideas:
•Think more about what you eat.
•Eat plenty of vegetables and healthy meats.
•Don't eat desserts full of sugar; have fruit after dinner.
•Try not to eat so much unhealthy food while you study.
•It‘s all right to have a little fast food sometimes-but not often.
•Write down the foods you eat.
•Walk,run,do sports-move and you will feel better!
Remember that the"freshman fifteen"can happen to anyone.Talk to your friends about it.Together,try to eat healthy food and not to eat unhealthy food.Walking,running,and playing sports is always more fun with friends.Help each other and you can have a healthy and happy freshman year.
26.The"freshman fifteen"isB.
A.weight that high school students gain
B.weight that first-year university students can gain
C.fifteen pounds of food that first-year students eat
D.fifteen students who eat unhealthy food
27.The main idea of this reading is toC.
A.get students ready to gain fifteen pounds
B.sell healthy food to new students
C.help new university students not to gain fifteen pounds
D.show the mistakes students make in studying
28.Which of these mistakes students make choosing food is not mentioned in the reading?D
A.Choosing unhealthy food.B.Visiting the kitchen while studying.
C.Getting fast food at night.D.Eating too much chocolate.
29.Which of these ideas would the writer of the reading probably agree with?A
A.You'd better not eat unhealthy food.
B.Not eating unhealthy foods is easier with friends'help.
C.Gaining fifteen pounds can help you study better.
D.Some students can eat anything they want.

分析 以前你可能没有听说过"freshman fifteen",但对于进入大学的学生来说,他们是非常重要的.freshman是指大学一年级的学生.Fifteen是指十五磅--一个学生在他或她的大学第一年体重增加了十五磅.大学一年级的学生增加重量有许多的原因,但是鼓励你去认识到大一新生不必增加这有害的十五英镑.
错误选择食物:
大学餐厅提供很多种类的食物.一些学生选择不健康的食物,因为现在他们的父母不在身边帮助他们作选择了.一些学生在学习时总是去食堂.深夜,一些学生会吃有害的快餐,如鱼和薯条,还喝可乐.因为学生们有功课,所以他们也很少有时间去散步,跑步,和做运动.
正确的饮食:
如果你仔细一点,你就不会增加这十五磅,这里是一些想法:
多想想你吃的东西.
吃大量的蔬菜和健康的肉.
不要吃含糖的甜点,晚餐后吃水果.
在你学习的时候尽量不要吃那么多的不健康食品.
有时吃点快餐,但不是经常吃.
写下你吃的食物.
走路,跑步,做运动,你会感觉更好!
请记住,"freshman fifteen"可能会发生在任何人身上.和你的朋友谈论一下它.在一起尽量吃健康的食物,不吃不健康的食物.走路,跑步和运动始终是更有趣的朋友.互相帮助,你可以拥有一个健康快乐的大一新生的一年.

解答 26.B.细节理解题.根据A freshman is a first-year college student."Fifteen"refers to fifteen pounds-the fifteen pounds added to a student's weight in his or her first year.可知,"freshman fifteen"是指进入大学第一年的新生,都会增加15磅的体重.故选B.
27.C.细节理解题.根据but it's encouraging to know that freshmen don't have to add these harmful fifteen pounds.(但令人鼓舞的是,大一新生不必再增加这些有害的十五磅的体重)可知这篇文章主要内容是围绕如何帮助大学新生不要增加15磅的体重而展开的,故选C.
28.D.细节理解题.根据Some students choose unhealthy food;Some students visit the kitchen many times while studying.Late at night,some students get harmful fast food such as fish and chips with Coke to drink.可知文章提到了大学新生往往会选择不健康的食物,在学习时总是去食堂,在晚上常常吃快餐.文章没有提到大学新生吃过多的巧克力.故选D.
29.A.主旨大意题.根据Together,try to eat healthy food and not to eat unhealthy food.Walking,running,and playing sports is always more fun with friends.可知作者通过这篇文章是想告诉我们不要选择不健康的食物,也要增加体育锻炼.故选A.

点评 本文的理解不会出现大的问题,学生在解答此类题目时,首先把握好每段的第一句,尤其是第一段的第一句话,要对其进行仔细的理解,把握中心.本文中细节题在文章找到相对应的地方结合题目进行阅读,对于推断题要联系上下文结合作者的写作意图,在题目中选择最符合的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.Does he still live in that city?I don't know.(改为含宾语从句的复合句)I don't know if/whether he still lives in that city..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年黑龙江绥化绥棱县三吉台中学初一上期中考试英语卷(解析版) 题型:其他题

Hello! My name is Selina Cooper. S-E-L-I-N-A, Selina; C-O-O-P-E-R,Cooper. My father is Martin Cooper. He likes white very much. And she is my mother, Sally Cooper. She likes blue. Now, I am in No.7 Middle School. Kelsey Miller is my English teacher. She likes green. I love her very much.

根据短文内容,完成下面表格。

My father’s first name

_1.___________

My mother’s favorite(特别喜爱的)color

2.______________

My school

3.___________

My English teacher

4.___________

Can you spell “Cooper”?

5.___________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年黑龙江绥化绥棱县三吉台中学初一上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

It’s ____black.It’s ____ black ruler.

A. /; /B.a;/C./;a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年黑龙江绥化绥棱县三吉台中学初一上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

WTO是_________.

A.中央电视台B.世界贸易组织 C.联合国

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-We shouldn't spend too much time on computer games,it's bad for our eyes.
-______________!.(  )
A.I agree with youB.That's all right
C.Enjoy your time   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.The woman is your new teacher.I was talking with her just now.(改为含有定语从句的句子)
The womanwith whom/who  I was talking just now is your new teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A:Why don't you think more about others?
B:Howaboutthinking more about others?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年黑龙江绥化绥棱县三吉台中学初一上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

This ________ Zhao Lin , Miss Brown .

A. is B. are C. am

查看答案和解析>>

同步练习册答案