精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.One day a man saw an old lady standing by her expensive car,clearly in need of help.So he stopped his old truck and got out.Although he was smiling,the old lady was worried.Was he going to hurt her?He didn't look safe.
The man could see that she was frightened,so in his friendliest voice he said,"I'm here to help you,madam.Why don't you wait in the car where it's warm?By the way,my name is Bryan Anderson."Bryan quickly mended the car and the lady thanked him.Then she asked how much she should pay him.
But Bryan wanted no money.He was just giving a hand to someone in trouble.This was normal for him.He said,"If you really want to repay me,next time you see someone in need,help them and think of me."
After saying goodbye,the lady continued down the road until she reached a small café where she decided to stop for something to eat.As the pretty waitress took her order,the lady noticed she was nearly eight months pregnant(怀孕).Although the waitress looked tired,she was very kind.As the lady was going to pay the 10 bill she remembered Bryan's words
She paid with a hundred-dollar bill.But the waitress returned with the change the lady was gone.On the table she saw a small note.There were tears in her eyes when she readit:"Somebody once helped me the way I'm helping you.If you want to pay me back,continue being kind to others."Under the note were nine more 100dollars bills.
Was the old lady an angel(天使)?The waitress was excited that she called her husband to tell him the news."Bryan…Bryan Anderson my dear…you're not going to believe what just happened…"

56.When the lady saw Bryan,she was worried because she thoughtA.
A.he may hurt her     
B.he wasn't going to shop
C.he couldn't help her  
D.she didn't have enough money.
57.What can we learn about the old lady from the story?C
A.She was never kind to others.
B.She was usually quite careless.
C.She was probably very rich.
D.She was not a very good driver.
58.The underlined expression"giving a hand to"(paragraph 3)is closest in meaning toB
A.questioning     
B.helping    
C.Hurting   
D.Calling
59.The underlined word"it"(paragraph 5)refers to"C".
A.the change  
B.the bill     
C.the note    
D.the order
60.Which of the following shows the relationship between the man,the lady and the
waitress?C
A.The lady is the waitress's angle   
B.The man is the lady's husband
C.The waitress and the man are a couple 
D.The lady is the man's wife.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要讲述了布莱恩•安德森帮助一个年纪大的女士的故事.布莱恩看到一位女士在她的车旁边,很显然需要帮助.他就下了车,但是这个女士看起来有点害怕,可能是布莱恩看起来有点吓人,布莱恩就用柔和的声音说"我是来帮助你的",他很快就修好了她的车,但是布莱恩没有要女士的钱,就说"你想回报的话,就去帮助其他人吧!"他们就道别了.这个女士继续往前走,看到了一个小咖啡馆,就停下来吃点东西,她看见漂亮的服务员可能怀孕八个月了,还在工作,女士给服务员一张100美元的钞票,服务员拿着零钱回来的时候,女士已经走了,留下了一个便条,写着"有人用这种方式帮助了我,你想回报我的话,就用这种方式继续帮助他人吧."服务员激动的给丈夫打电话,说"亲爱的布莱恩,你简直就不会相信刚才发生的事情."

解答 56.A.细节理解题.根据"the old lady was worried.Was he going to hurt her?He didn't look safe."可知这个年纪大的女士看上去有点害怕,布莱恩看起来不大安全,以为布莱恩可能伤害她,故选A.

57.C.推理判断题.根据"One day a man saw an old lady standing by her expensive car,clearly in need of help."一个年纪大的女士站在她的昂贵的汽车旁边,可知这个女士可能很富有,故选C.

58.B.句意理解题.根据"clearly in need of help"以及"I'm here to help you,madam."可知这个女士需要帮助,所以 giving a hand to someone in trouble的意思就是帮助有麻烦的人,划线部分的意思就是"帮助"故选B.

59.C.词义理解题.根据"On the table she saw a small note."以及"when she readit"可知她在读便条上的字,所以it指的是note,故选C.

60.C.细节理解题.根据"The waitress was excited that she called her husband to tell him the news."Bryan…Bryan Anderson my dear…you're not going to believe what just happened…"可知服务员给自己的丈夫打电话的时候,正好就是前面的帮助这个女士的布莱恩•安德森,也就是说这个服务员和布莱恩•安德森是夫妇,故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.Two years ago,my parents died in a car accident.Ever since then,my elder brother and I have had to work part-time to make a living.I have been working as a part-time waiter in a restaurant for six months,and now I've just got my salary.
I was walking back to school and saw the notice board in the hall.There was a notice asking for donations(捐赠)for the earthquake.A girl called Amanda was reading the same notice.She came from a very wealthy family.You could see that easily from her nice clothes and gadgets(小玩意儿).
"Aren't you going to donate?"I asked,"People there must be having a really hard time.All their houses have been destroyed by the earthquake.They've got nothing left,no place to live,nothing to eat or…"
"Sorry,I don't have money to spend on that!"she laughed."I have 10new dresses to buy.I need to get a new phone.And then I'm planning to fly to Paris for the weekend."With these words,she walked away.
I took the money from my pocket and walked to Mrs Tawreen's office.
"Excuse me,ma'am,"I said.‘I don't have too much for a donation,just 300yuan.Could I just donate this?"
Mrs Tawreen smiled,"Wow,300yuan,my dear?Well,I have to tell you that,of all the donations we've received from our students so far,it's the largest amount.And yes,you may donate right now."
I put the notes into the donation box.Maybe my brother and I would have to miss a few meals this month,but it would make a difference to the lives of those less fortunate than us.

93.What happened to the boy's parents two years ago?His parents died in a car accident.
94.Why did the brothers have to get part-time jobs?Because they had to make a living by themselves.
95.Amanda wasn't a warm-hearted and helpful girl,was she?No,she wasn't.
96.What did the boy decide to do after he read the notice asking for donations?He wanted to donate some money.
97.Who donated the largest amount of money among the students of that school?The writer
98.Why would the boy and his brother have to miss a few meals after donating the money?Because they didn't have enough money for themselves..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He helped me          my lost book.(  )
A.foundB.findC.findingD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.Neither Amy nor Jerry has ever been to America.(改为肯定句)
BothAmy and Jerryhaveever been to America.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The boy did his homework with the help of his father in the past.But now he can do it alone.(  )
A.for himselfB.on himselfC.by himselfD.with himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I have threeaunts.(划线提问)
Howmany aunts do you have?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.I leave home at 7:30every day.I get to school at 7:45.(保持原句意思)
Ittakesmefifteen minutes to get to school every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Once when I was a teenager,my father and I were standing in line to buy tickets for the circus.Finally,there was only one family between the ticket office and us.This family made a big impression on me.
There were eight children,all probably under the age of 12.You could tell they didn't have a lot of money. Their clothes were not expensive,but they were clean.The children talked excitedly about the clowns.It was clearly a very important day out for them.The father and mother seemed happy as they could be.
The tickets lady asked how many tickets the father wanted,he proudly answered,"Please let me buy eight children's tickets and two adults'tickets,so I can take my family to the circus."
The ticket lady told him the price.
The man's wife lowered her head.There was no longer a smile on the man's face.He quietly asked,"How much did you say?"
The ticket lady again told him the price.
The man obviously didn't have enough money.But how could he tell his kids the bad news?
Seeing what was happening,my dad took a $20 note from his pocket and dropped in on the ground.(We were not rich ourselves at all!) He then tapped the man on the shoulder and said,"Excuse me,sir,you dropped this."
The man understood my father was helping him.He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears replied."Thank you.This really means a lot to me and my family."
Although we did not go to the circus that night,we didn't go without.
 
46.Why does the writer say"Their clothes were not expensive,but they were clean"( Paragraph 2)?A
A.To show the children were well looked after.
B.To show cheap clothes could be popular.
C.To show how hard the mother worked.
D.To show how rich the family were.
47.Why was the poor man unhappy after he spoke with the ticket lady?D
A.He had lost his money.B.His children were noisy.
C.The tickets were sold out.D.The tickets were too expensive.
48.Who did the 20 note belong to?
A.The poor man.B.The writer's father.
C.The poor man's wife.D.The ticket lady.
49.Why was the poor man in tears at the end of the story?D
A.He found the money he lost.B.He wanted others to help him.
C.He made his children unhappy.D.He was thankful for the kindness.
50.Which of the following statements is probably true according to the passage?A
A.The poor mans saw the circus that night.
B.The two families became close friends.
C.The writer's father earned some money.
D.The writer saw the circs that night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.You're every clever.You can always think up good solutions to our problems.(  )
A.pay attention toB.come up with
C.cheer upD.put out

查看答案和解析>>

同步练习册答案