12.One day a man saw an old lady standing by her expensive car,clearly in need of help.So he stopped his old truck and got out.Although he was smiling,the old lady was worried.Was he going to hurt her?He didn't look safe.
The man could see that she was frightened,so in his friendliest voice he said,"I'm here to help you,madam.Why don't you wait in the car where it's warm?By the way,my name is Bryan Anderson."Bryan quickly mended the car and the lady thanked him.Then she asked how much she should pay him.
But Bryan wanted no money.He was just giving a hand to someone in trouble.This was normal for him.He said,"If you really want to repay me,next time you see someone in need,help them and think of me."
After saying goodbye,the lady continued down the road until she reached a small café where she decided to stop for something to eat.As the pretty waitress took her order,the lady noticed she was nearly eight months pregnant(怀孕).Although the waitress looked tired,she was very kind.As the lady was going to pay the 10 bill she remembered Bryan's words
She paid with a hundred-dollar bill.But the waitress returned with the change the lady was gone.On the table she saw a small note.There were tears in her eyes when she readit:"Somebody once helped me the way I'm helping you.If you want to pay me back,continue being kind to others."Under the note were nine more 100dollars bills.
Was the old lady an angel(天使)?The waitress was excited that she called her husband to tell him the news."Bryan…Bryan Anderson my dear…you're not going to believe what just happened…"
56.When the lady saw Bryan,she was worried because she thoughtA.
A.he may hurt her
B.he wasn't going to shop
C.he couldn't help her
D.she didn't have enough money.
57.What can we learn about the old lady from the story?C
A.She was never kind to others.
B.She was usually quite careless.
C.She was probably very rich.
D.She was not a very good driver.
58.The underlined expression"giving a hand to"(paragraph 3)is closest in meaning toB
A.questioning
B.helping
C.Hurting
D.Calling
59.The underlined word"it"(paragraph 5)refers to"C".
A.the change
B.the bill
C.the note
D.the order
60.Which of the following shows the relationship between the man,the lady and the
waitress?C
A.The lady is the waitress's angle
B.The man is the lady's husband
C.The waitress and the man are a couple
D.The lady is the man's wife.
分析 本文是一篇人物故事类短文.主要讲述了布莱恩•安德森帮助一个年纪大的女士的故事.布莱恩看到一位女士在她的车旁边,很显然需要帮助.他就下了车,但是这个女士看起来有点害怕,可能是布莱恩看起来有点吓人,布莱恩就用柔和的声音说"我是来帮助你的",他很快就修好了她的车,但是布莱恩没有要女士的钱,就说"你想回报的话,就去帮助其他人吧!"他们就道别了.这个女士继续往前走,看到了一个小咖啡馆,就停下来吃点东西,她看见漂亮的服务员可能怀孕八个月了,还在工作,女士给服务员一张100美元的钞票,服务员拿着零钱回来的时候,女士已经走了,留下了一个便条,写着"有人用这种方式帮助了我,你想回报我的话,就用这种方式继续帮助他人吧."服务员激动的给丈夫打电话,说"亲爱的布莱恩,你简直就不会相信刚才发生的事情."
解答 56.A.细节理解题.根据"the old lady was worried.Was he going to hurt her?He didn't look safe."可知这个年纪大的女士看上去有点害怕,布莱恩看起来不大安全,以为布莱恩可能伤害她,故选A.
57.C.推理判断题.根据"One day a man saw an old lady standing by her expensive car,clearly in need of help."一个年纪大的女士站在她的昂贵的汽车旁边,可知这个女士可能很富有,故选C.
58.B.句意理解题.根据"clearly in need of help"以及"I'm here to help you,madam."可知这个女士需要帮助,所以 giving a hand to someone in trouble的意思就是帮助有麻烦的人,划线部分的意思就是"帮助"故选B.
59.C.词义理解题.根据"On the table she saw a small note."以及"when she readit"可知她在读便条上的字,所以it指的是note,故选C.
60.C.细节理解题.根据"The waitress was excited that she called her husband to tell him the news."Bryan…Bryan Anderson my dear…you're not going to believe what just happened…"可知服务员给自己的丈夫打电话的时候,正好就是前面的帮助这个女士的布莱恩•安德森,也就是说这个服务员和布莱恩•安德森是夫妇,故选C.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.