精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项.
    What's your idea about success?Some people say that beginners have all the luck,while others believe that success(46)Bonly with practice.In fact,I fell both of these statements (陈述) are not true all the time.Each is true in some ways (47)Dnot in others.
For example,I went to a drawing competition many years ago and(48)Asurprisingly.As a prize,I got a film ticket to see"Titanic".I was really (49)C because it was the first time I had taken part in any competition,Thinking that I might be lucky again,I(50)Ajoining in other art competitions,‘But the result was that I(51)D won again.I accepted the fact that the other people had a (52)A artistic ability than I did.Art was not something I was especially interested in and I had never practiced the different art skills.So,the(53)DI produced were not of a very high standard.
These experiences taught me a lot.Though I might have been lucky(54)C,I also need to put in hard work.As we know,(55)Bmakes perfect.So I believe success builds on less luck and chance.
46.A.movesB.comesC.returnsD.leaves
47.A.orB.soC.andD.but
48.A.wonB.beganC.failedD.ended
49.A.sorryB.activeC.luckyD.nervous
50.A.triedB.forgotC.stoppedD.remembered
51.A.oftenB.everC.seldomD.never
52.A.greaterB.more naturalC.lowerD.more common
53.A.resultsB.filmC.prizesD.drawings
54.A.at lastB.at mostC.at firstD.at least
55.A.chanceB.practiceC.differenceD.experience.

分析 作者谈论了对成功的理解,一些人说初学者特别幸运,然而别人却相信成功伴随练习而来,事实上,我觉得这两个陈述不全是正确的,在某些方面每一种说法都对,但在其它方面则不正确.他讲述了许多年前参加画画比赛获奖的成功和失败的经历,多年前他去参加一次绘画比赛,令人惊讶地获了奖;他确实很幸运,因为那是他第一次参加参赛;考虑到他可能会再次走运,他试着又参加了几次绘画比赛,但是结果却是他再也没有获过奖.所以尽管他在刚开始时可能已经很幸运了,但是他还需要全身心地投入到艰苦的学习中去.通过这件事情,进而阐述了他自己的观点,成功靠的是练习,还有更少一点的幸运和机会.

解答 46.B.考查动词及语境理解.根据people say that beginners have all the luck,while others believe that success--only with practice.可知一些人说初学者特别幸运,然而别人却相信成功伴随练习而来.根据句意及逻辑推理可知此处有"到来"之意,故选comes,故选B.
47.D.考查连词及语境理解.根据Each is true in some ways--not in others.可知在某些方面每一种说法都对,但在其它方面则不正确.本句中前半句是肯定,后半句是否定,二者之间明显构成了转折关系.据此可知此处应选but.故选D.
48.A.考查动词及语境理解.根据For example,I went to a drawing competition many years ago and(48)--surprisingly.可知:例如,多年前我去参加一次绘画比赛,令人惊讶地…根据下句"As a prize,I got a film ticket to see"Titanic"."可知这里应该是"我获了奖".故选A.
49.C.考查形容词及语境理解.根据I was really--because it was the first time I had taken part in any competition,可知我确实很…,因为那是我第一次参加竞赛就获奖.再根据后半句"Thinking that I might be lucky again,"可知,此处应用"幸运"一词.故选C.
50.A.考查动词及语境理解.根据Thinking that I might be lucky again,I--joining in other art competitions,可知考虑到我可能会再次走运,我…又参加了一次美术比赛.根据句意及逻辑推理可知,本题应选A,tried尝试.try doing sth尝试做某事.故选A.
51.D.考查副词及语境理解.根据But the result was that I--won again.可知这里的意思但是表转折,却是我再也…获过奖.与前面获奖形成鲜明的对比,这说明"我没有再获奖",故此处应是表否定的句子用never.故选D.
52.A.考查形容词及语境理解.根据I accepted the fact that the other people had a--artistic ability than I did.联系前文我没有再获过奖的事实,可知此句应是指我接受了别人比自己更有艺术能力的事实;这里空格后面有than一词,说明此处是表比较的句子.故此处应用形容词的比较级形式.根据前句"但是结果却是我再也没有获过奖"可知,"在艺术能力方面别人比我强".故选A.
53.D.考查名词及语境理解.根据So,the--I produced were not of a very high standard.可知这里的意思是因此,我创作的…并不是高水平的作品.根据第2段第1句"For example,I went to a drawing competition many years ago"可知:作者是以自己参加绘画比赛的事情为例的.所以此处是指的绘画作品.故选D.
54.C.考查介词短语及语境理解.根据Though I might have been lucky--,I also need to put in hard work.可知尽管我…可能已经很幸运了,但是我还需要全身心地投入到艰苦的创作中去. 根据短文内容可知,作者在刚开始时很幸运地获了奖,但随后却没有获过奖,故此处应用"开始"一词at first.故选C.
55.B.考查名词及语境理解.根据As we know,--makes perfect.可知句意为众所周知,…chance机会;practice练习;实践difference  不同;experience经验;经历;practice makes perfect意为"熟能生巧",是固定谚语.故选B.

点评 这篇短文内容比较简单,理解不难.各小题与上下文联系比较紧密,答题中一定要注意联系上下文.答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改.个别小题可以当作单独的词义辨析题来做,先区分词义,结合语境选出最能使语句通顺的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.我们引以为豪的是2013年12月14日玉兔号月球车安全着陆在月球表面.
What we are proud of is that the moon car named Jade Rabbitlandedsafelyon the surface of the moon on December 14th.2013.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I couldn't do it ________ your great help.Thanks a lot!(  )
A.withB.withoutC.forD.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.When you get into trouble,will you keep trying                       give up?(  )
A.orB.andC.butD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.He feels        because he finds the movie is      .(  )
A.bored;boredB.Boring;boredC.boring;boringD.bored;boring

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A:Where did you go (86)on vacation,Kevin?
B:I went to the beach.
A:Oh,that's nice.Did you (87)play volleyball?
B:No,I didn't.
A:Well,did you swim?
B:Yes,I did.The water (88)was really warm.
A:How was the food?
B:Everything tasted really good.
A:Did you meet anyone (89)interesting?
B:Yes,I( 90)met some very interesting people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.你在哪个班?
Whatclass are youin?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Thenineteenth (nineteen) World Book Day was on April 23,2014.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Don't go to school ______breakfast.It's a bad habit.(  )
A.afterB.withC.without

查看答案和解析>>

同步练习册答案