YI.阅读理解(2015 •江西) Today there are many more fires than in the past. Over 100,000 wildfires burn each year in America. Russia has 20 ,000 to 35,000 wildfires every year. Australia has on average 60 ,000 each year.These Hres destroy (损害) huge areas of forests and burn hundreds of homes.
Many experts believe there are several reasons for this sudden increase in fires. The first reason is climate (气候) change. Recent weather has been warmer and drier. This leads to dangerous fire conditions. When lightning strikes (发生雷电) ,dry grass easily catches fire. Hot winds add to the problem. The wind spreads a fire quickly. In 2010,Russia had the hottest and driest summer in a century. In just one month,500 fires destroyed over 2 ,000 homes. Some people lost their lives.
Traditional fire-fighting practices are another reason for the increase in fires. In America,firefighters used to quickly put out every fire. They didn't allow the grass and trees to burn. As a result,today many forests have thicker vegetation (植被) . Thicker vegetation means more fuel(燃料) for fires. Also,without fires from time to time,forests become overcrowded and unhealthy. Some trees are dead. The dead wood then easily catches fire. So surprisingly,America has many more fires today partly because of its past fire-fighting practices.
Scientists now understand that a fire can be a natural part of a healthy forest. As a result,countries like Australia allow more fires to burn naturally. Sometimes,firefighters even start fires to get rid of (去除) dead wood. Of course,they carefully control the fires. The fire thins out old trees. This allows sunlight to reach the ground. As a result,fires help new trees to grow. Therefore,if a fire is not a serious threat (威胁) to people,firefighters may let it burn naturally.
1. Why did Russia have so many fires in one month in 2010?
A. Because lightning spread the fire.
B. Because there was much fuel for fires.
C. Because there were not enough firefighters.
D. Because it was unusually hot,dry and windy.
2. What happens because of the traditional firefighting practices in the USA?
A. There are fewer wildfires.
B. Trees and grass become thicker.
C. The weather becomes warmer and drier.
D. Sunlight reaches the ground to help forests.
3. What is the main idea of Paragraph 4 ?
A. Fires are serious threats to human beings.
B. Australian firefighters don't put out fires.
C. Fires can play an important role in forests.
D. It's difficult for firefighters to control the fires.
4. Which of the following is true according to the passage?
A. Not all the fires in the forests must be put out.
B. People's carelessness leads to dangerous fires.
C. Australia allows all the fires to burn naturally.
D. There are more fires in Russia than in the USA.
Ⅵ. 1. D 解析:由第二段中的“Hot winds add to the problem. The wind spreads a fire quickly. In 2010.Russia had the hottest and driest summer in a century. ”可知 答案为D
2. B解析:—第三段中的“Traditional fire-fighting practices are another reason for the increase in fires. In America,firefighters used to quickly put out every fire. They didn't allow the grass and trees to bum. As a result,today many forests have thicker vegetation. ”可知答案为 B
3. C解析:通读第四段可知,本段讲的是火灾在森林中也发挥着重 要的作用,故答案为C.
4. A _析:由秦四g中的“Therefore,if a fire is not a serious threat to people,firefighters may let it burn naturally. ”可推断,并不是森林中的所有火灾tis必须被扑灭,故答案选A
题目来源:2016年周测月考直通中考周内课时练九年级英语下册外延衔接版 > 周内课时练 10 Unit 1 You must be careful of falling stones.
科目:初中英语 来源: 题型:
9. Compared with money,health is (important) .
10. Tm fourteen,and my cousin is twelve. So Tm two years (old) than him.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
5. (2014 .黑龙江龙东) Write and try not to make any mistakes.
A. as carefully as you can
B. as careful as possible
C. more careful
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
3. Don’t worry. I can deal with it my own. I don't need any help.
A. for B. on
C. with D. of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
10. (2014 •云南曲靖)
—Dad,I'm afraid it's too hard.
— ! You can do it.
A. Well done B. Come on
C. Thanks D. You’re welcome
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
6. (2014 •湖北黄石)
--Where's Tony now?
—I saw him in the garden a moment ago and I told him .
A. play;go home B. playing;to go home
C. to play;goes home D. play;going home
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
Ⅶ.阅读理解(2015 •浙江宁波)
① Teens are gaining (增加) weight. Today most teenagers are at least one size larger than teens were 20 years ago. Even clothing sizes have changed. Did you know that a small today used to be a medium 20 years ago?
② A recent research shows 97% of teens need more exercise. It's bad news because too little exercise means you are missing a lot of good things in life. Exercise helps in two ways.
③ Fifst,exercise helps your body. Physical activity can make your body strong. It can also keep you at a healthy weight. Doctors say that people who stay at a healthy weight have fewer health problems.
④ Second,exercise can help your mind. People who get plenty of physical activity might worry less and sleep better at night. You may even learn better in school. Students who are healthy can listen and understand better in class.
⑤You can change your life and be more active at any point. It's never too late. An article called “How to Limit Screen Time and Get Moving” gives these ideas:
Step away from the screen. Doctors call watching TV or playing video games screen time. You should have no more than two hours of screen time a day. You will enjoy life more if you live it instead of watching it!
Start slowly. An hour a day can seem like a long time. Start with 10 minutes of new activities every day. Add more as you get stronger. Think about walking. Take the stairs instead of the lift. You will feel healthier.
Make fitness fun. Find a sport you like. It doesn’t need to be the traditional sports of basketball,soccer,or baseball. Those are all great sports and if you like them,play them. However,you can also try hiking,skateboarding,or even rope jumping. If you enjoy the sport,you will do it.
Choose food carefully. Help your family shop for healthy food. Read the labels (标签) .Look for healthy foods. Eat lots of fruits and vegetables. Stop buying soft drinks and junk foods. You will feel better if you eat right.
Exercise with others. Find a friend or family member to exercise or play with you. You will have more fun and it helps keep you responsible for going.
1. What is the main idea of Paragraph 1 ?
A. Teens are gaining weight.
B. Teens are one size larger.
C. Teens’ clothing sizes changed.
D. A small used to be a medium.
2. Which of the following is a FACT from the passage?
A. You should have no more than two hours of screen time a day.
B. You will have more fun and it helps keep you responsible for going.
C. A recent research shows 97% of teens need more exercise.
D. However,you can also try hiking,skateboarding,or even rope jumping.
3. Where might you find this passage?
A. In a story. B. In a magazine.
C. In a play. D. In a speech.
4. Which of the following shows the structure (结构) of the first 5 paragraphs?
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
4. Don’t worry about me. Therms nothing (严重的) with my legs.
5. They went to the party (一起) .
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com