精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.INTERNATIONAL RADIO-WHAT'S ON?
18:00World News Program
The latest news from around the world.
18:10What Do You Think?
Phone in with your opinion about today's hot topics:Why is the world getting fatter?
How can we look after our world better to save the planet?Should we all get free
healthcare or should we pay ourselves?
19:00World Business
Business news of the day,with up-to-date information about the world business in
Europe,Asia nd America.
19:20Teen Dreams
Listen to 10teenagers from different places in Asia talking about their dreams for the
future.What is more important for them-money,education or love?
20:00World News Program
The latest news from around the world.
21:10Aunt Vera-What should you do?
Phone in to ask for Aunt Vera's advice if you have a problem with your parents,
friends,or love.She will tell you what she thinks.
47.How many times will the World News Program be on?B
A.Once.
B.Twice.
C.Three times.
D.Four times.
48.When can you phone in if you have a problem with your friend?D
A.At 18:10.
B.At 19:00.
C.At 19:20.
D.At 21:10.
49.In which program can you hear people's opinions about hot topics?B
A.Teen Dreams        
B.What Do You Think?
C.World Business      
D.What Should You Do?

分析 本文是国际广播电台的节目单.对节目的播出时间进行了介绍.同时将节目的名称和节目的主要内容进行了详细的介绍.

解答 47.B 细节理解题.根据表格可知世界新闻十八点播放第一次,二十点播放第二次,即播放两次.故选B
48.D 细节理解题.根据 Phone in to ask for Aunt Vera's advice if you have a problem with your parents,friends,or love.She will tell you what she thinks.可知电话咨询维拉阿姨,她会给你一些建议:关于你和你的父母,朋友,或者爱人出现的问题.这是二十一点十分的节目.如果你和你的朋友出现了矛盾,你应该在二十一点十分进行咨询,故选 D
49.B 细节理解题.问题:在哪一个节目中,你能听到人们对于新闻热点的看法?根据What Do You Think?Phone in with your opinion about today's hot topics;可知:《你的看法?》通过电话发表你关于今天的热门话题的意见.因此这个节目是《你的看法?》故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.There was a big fire in Mrs.Li's house.Luckily(luck) she was saved by a young fireman.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.
two   quick   my   much   teach    play   south  beautiful  visit  be
86.I enjoyedmyself during the May Day holiday.
87.Mother's Day is on thesecondSunday of May.
88.Thereis little meat in the fridge.Let's go to the market and buy some.
89.The 45th World Gymnastics Championships will be held in Nanning on October 3,2014.Many gymnasticsplayers will come to Nanning.
90.Miss Li is a nice teacher.Sheteaches us English.
91.Guangxi is in thesouthern part of China.
92.The math problem is so easy,I can work it outquickly.
93.She is looking forward tovisiting Beihai with her parents next month.
94.You've put on so much weight.You should domore exercise and eat less unhealthy food.
95.This photo was taken by a ten-year-old boy.It shows thebeauty of Nanning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Fivetwelfths(twelve) of the population in this factory are women.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.He had visited many countries in histhirties.(thirty)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It's dangerous to riskstepping (step) out of the door without any protection.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The sea is very important in Britain.There are many towns and ports(港口) on  the coast(海岸).Sometimes the tides are very high and this can be a big problem for towns near the coast.These towns have very high walls to stop the sea.London has a special mechanical"wall"to stop the tide coming into the city.
There are big differences between"high tide"and"low tide"in Britain.In some places,the sea goes out a very long way.In summer,for example,you can walk from England to Wales!As the tides comes in and goes out,it cleans the beaches.In the port,the ships wait for the high tide.At low tide,it is inpossible to go in or out of the port.
The tides can also help to make electricity.There are plans ti make electricity in the sea near Bristol.
Britain is disappearing!In winter,the very strong winds and the high tides"eat"parts of Britain.In some parts of Britain,the sea is"eating"almost six meters of coast each year.

48.What is this things mainly talking about?Britain's tides
49.List two bad things about the tides.①The tides are very high to go into the towns.
②In winter,the very strong winds and the high tides"eat"parts of Britain.
50.Do you think the tides can help do something good for people according to the passage?Yes,I do
Why or why not?Because the tides can help to make electricity and cleans the beaches..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The letters for the bosswere put(put) on his desk but he didn't read them until three days later.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.It's reported that the 2014Youth Olympic Gameswill be held (hold) in Nanjing on August 16th

查看答案和解析>>

同步练习册答案