In the past ten years, many scientists have studied the differences between men and women. And they all got the same answer: The sexes (性别) are different, because their brains are different. And this, the scientists say, makes men and women see the world in different ways.
Boys, for example, generally are better than girls at mathematical (数学的) ideas. Boys also generally are better than girls at the kind of hand and eye movements necessary for ball sports. Girls, on the other hand generally start speaking earlier than boys. And they generally see better in the dark than boys and are better at learning foreign languages.
What makes men and women better at one thing or another? The answer is the brain. The brain has two sides connected by nerve(神经) tracks. The left side generally is used for mathematics, speech and writing. The right side is used for artistic creation and the expression for emotions. In men and women, different areas in each side of the brain develop differently. In boys, for example, it’s the area used for mathematics. In girls, it is the area used for language skills. Another interesting difference is that the two sides of a man’s brain are connected by smaller nerves than the two sides of a woman’s brain area.
1.Which of the following is best to outline(概括) the article?
A. Research on the Brain
B. Differences between Men and Women
C. Who are Better, Boys or Girls
2.________ men and women think differently.
A. The different brains make
B. The different experiences make
C. The influences of society make
3.According to the article, girls are generally better than boys at _______ in your school.
A. mathematics
B. physics
C. English
4.Which of the following is true?
A. The left side of brain in boys generally develops better than that in girls.
B. The left side of brain in girls generally develops better than that in boys.
C. The area in girls used for language skills develops better.
5.In men and women the number of nerves connecting the halves of brain _______.
A. is the same
B. is different
C. is zero
1.B
2.A
3.C
4.C
5.B
【解析】
1.根据文章内容可知答案为B
2.根据文章内容The sexes (性别) are different, because their brains are different. And this, the scientists say, makes men and women see the world in different ways. 可知答案为A
3.根据文章内容And they generally see better in the dark than boys and are better at learning foreign languages.可知答案为C
4.根据文章内容可知答案为C
5.根据文章内容最后一段可知答案为B
科目:初中英语 来源:河北省期末题 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:月考题 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com