精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.More than anything else in the world,Lion liked being King of the jungle.He walked all around,showing off his power and pride.
Each day,Lion took a long,lazy sleep under the shade of his favorite tree.He always
dreamed of weaker animals bowing before him.
One day,Mouse ran through the jungle and tripped over Lion's huge paws."How dare you wake me up!"he shouted angrily.Lion grabbed(抓住)Mouse with one paw."I'm hungry now,and you'll be my delicious meal."he said.
Mouse cried out,"King Lion,please spare(饶恕)me!If you let me live,I will always remember your kindness.And some day,I might be able to help you."
"How could such a powerless little mouse ever help me?"That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go.A week later,Lion was walking through the jungle on the way to his favorite tree when he stepped onto a hunter's net.The net scooped(勾)him up.No matter how he twisted and turned,he couldn't escape.
When Mouse heard Lion's frightened shouts,he ran to help.Mouse quickly chewed(咬) through the ropes to make a hole in the net.Soon,Lion moved out and was free.Lion looked down at the little mouse."Thank you for saving my life."said Lion,smiling his widest smile."I was wrong.You are not a powerless little mouse.You are a great friend!"

Judge the following sentences true (T) or false (F) according to the passage.
61.Lion liked being King of the jungle best.
62.One day,Lion grabbed Mouse with his two huge paws.
63.Mouse said he could help Lion when Lion was in trouble.
64.A week later,Mouse was scooped up by a hunter's net again.
65.Mouse became Lion's friend at last.
61T62F63T64F65T.

分析 短文是一则寓言故事.狮子骄傲自大,总是幻想着其它的小动物对它俯首称臣.一天,狮子威胁说要把吵醒它的老鼠吃掉.老鼠向狮子求饶,并承诺日后报答狮子.当狮子被困在网中时,老鼠遵守了诺言,救了狮子一命.

解答 答案:61.T 细节判断题.根据第一段句子More than anything else in the world,Lion liked being King of the jungle.狮子比世上任何东西都更喜欢成为丛林之王,可知狮子最喜欢做丛林之王是正确的.故答案为T.
62.F 细节判断题.根据第三段句子Lion grabbed(抓住)Mouse with one paw."狮子用一只爪子抓住了老鼠.可知一天狮子用两只大爪子抓住了老鼠是错误的.故答案为F.
63.T细节判断题.根据第四段句子If you let me live,I will always remember your kindness.And some day,I might be able to help you."如果你让我活着,我会永远记住你的好意.有一天,我也许能帮助你.可知老鼠说当狮子遇到麻烦时他可以帮助狮子是正确的.故答案为T.
64.F细节判断题.根据第五段句子A week later,Lion was walking through the jungle on the way to his favorite tree when he stepped onto a hunter's net.一周后,狮子走在丛林中,走到他最喜欢的树上,这时他踩到了猎人的网上.可知是狮子不是老鼠.故答案为F.
65.T细节判断题.根据最后一段句子You are a great friend!"你是我最好的朋友.可知最后老鼠成了狮子的朋友.故答案为T.

点评 做好简单推理判断题.以具体事实为依据进行推理,做出判断.只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---I'm sorry I can't find the library book.
---I'm afraid you have to ______it.(  )
A.send forB.call forC.pay forD.wait for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词.
We live in a world full of many different kinds of people.We want to get along well with others.We also want to be liked by others,The following ways will make others like you.
Do This and You'll Be Welcome Anywhere
Become really interested in other people.A show of interest must be true.It must bring good results to the person showing the interest,but also to the person receiving the attention.It is a two-way street-both of you get an advantage.
A Simple Way to Make a Good First Impression(印象)
Smile as often as possible.Your smile is a sign of kindness.When someone feels stressed from his or her teachers or parents,your smile is like the sun breaking through the clouds,your smile can help him or her realize that all is hopeful-that there is still joy in the world.
If You Don't Do This,You Are Getting into Trouble
Remember a person's name.A person's name is the sweetest and the most important sound in any language.We should realize the magic in a name.The name makes the person different from others; it makes him or her special among all others.If you remember a person's name,the relationship between both of you will become much closer.
An Easy Way to Become a Good Talker
Be a careful listener first.Ask questions that other persons will like to answer.Encourage them to talk about themselves and their achievements.What you need to do is just to listen,because people are much more interested in themselves.
Title (66)Waysto make people like you
Become really  (67)interested in others•Your show of interest must be true.
•It must (68)bringgood results to both of you.
Smile as often as possible•Your smile is a sign of (69)kindness.
•Your smile makes others (70)realizethat all is hopeful.
Remember a person's name•A person's name makes him or her (71)different from others.
•A person's name is the sweetest and the most important sound in any (72)language.
Listen (73)carefullyfirst•You ask questions that others enjoy (74)answering.
•They are (75)encouragedto talk about themselves and their achievements.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺,并在
答题卡上将选项涂黑.选项中有一项为多余项.
What is life's greatest gift?It is choice.Choice is the ability to choose some actions from a set of things to achieve a goal. (56)A The reason is that it turns us from dumb animals into artists.Choice 
becomes the tool we use to sculpt ( 雕刻)our life.The tool doesn't come free,however,for the price of choice is responsibility. (57)D it is enjoyment.
Choice is power.Choice is at the heart of life.It's the creative power of life.Life is always changing and we have to make lots of choices. (58)F We often need to check where we are on our journey.We need to ask questions:Am I moving closer to my goals?If not,what action will I take now to make myself realize my goals?
(59)C And our life becomes more convenient or comfortable because of them.For example,you decide which stores to shop at and which bus station to go on.But the decisions that we make to sculpt our lives are much more important than deciding where to shop.The more we understand the difference between small and big decisions,the more pleasure we will get.
Life is like a chess game. (60)B All chess lovers realize that it isn't necessary to win to enjoy the game.Make the best moves you can under the conditions.Then you can enjoy your life.
A.Why is choice so great?
B.The pleasure is in the playing.
C.In fact,we have to make choices every day.
D.But when we accept and carry it out,we get a great return.
E.Because making right choices is more important than working hard.
F.Every choice we make leads us closer to or farther from our goals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.-Who jumpsfarther (far),Mike or George?
-Mike does.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

14.A.I agree with you.
B.Very kind,I think.
C.Three lessons a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

1.听第二段对话,回答14-16小题.
14.How much does Emma's photography course cost?
A.45 pounds.    
B.65 pounds.    
C.80 pounds.
15.Why does Emma like the photography course?
A.Because she's learning about famous photographers.
B.Because she's using an expensive camera.
C.Because she's taking better photographs.
16.Emma thought it was easy to take photographs of--.
A.flowers              
B.animals          
C.people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The traditional Chinese culture will behelpful(有帮助的)for our future if we can learn more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.请听一段对话,完成9-10小题.
9.How will the man go to Tianjin?
A.By plane.
B.By car.
C.By ship.
10.What're they talking about?
A.Summer travelling.
B.Summer classes.
C.Summer plans.

查看答案和解析>>

同步练习册答案