精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Wolfgang Amadeus Mozart was an Austrian composer and pianist.Many people think he was one of the best composers of music of all time.
    Mozart was born in Austria in 1756.He was educated by his father,a very good violinist.His father started to give him piano lessons when he was 4 years old.
When he was 6,he went on his first musical tour of Europe.Mozart also wrote music.When he was only about 5 years old,he started to compose music.At the age of 8,he composed his first real song.He grew up to write some of his most beautiful music ever heard.However,he died when he was only 35 years old.
51.What was Wolfgang Amadeus Mozart?A
A.A composer.
B.A dancer.
C.A doctor         
D.A teacher.
52.How old was Mozart when he  started to write.music?B
A.4 years old.
B.5 years old.
C.6 years old.
D.8 years old.
53.How old was Mozart when he wrote his first real song?B
A.6 years old.
B.8 years old.
C.35 years old.
D.56 years old.
54.As he grew up,MozartA..
A.wrote some beautiful music        
B.wrote some beautiful stories
C.made some beautiful pianos          
D.made some beautiful violins
55.It seems that the writerD.'
A.didn't like Mozart's music at all
B.liked Mozart's music very much
C.thought Mozart could die earlier
D.wished Mozart could live longer.

分析 文章大意;沃尔夫冈•阿玛多伊斯•莫扎特是一位奥地利作曲家和钢琴家,许多人认为他是最好的作曲家之一.莫扎特于1756年出生于奥地利,他跟随自己的父亲受教育,在他只有四岁的时候父亲便开始教他钢琴.在他六岁时,他开启了自己第一次欧洲音乐之旅.在他只有五岁的时候他开始创作音乐,在他八岁的时候他创作了第一首真正的音乐,随着他的长大他创作了很多著名的乐曲,但在他35岁时他去世了.

解答 51.答案A.细节理解题.根据"Wolfgang Amadeus Mozart was an Austrian composer and pianist."可知他是一位作曲家,故选A.
52.答案B.细节理解题.根据"When he was only about 5 years old,he started to compose music."可知在他五岁的时候他便开始创作音乐,故选B.
53.答案B.细节理解题.根据"At the age of 8,he composed his first real song."可知在他八岁时他创作了第一首真正的乐曲,故选B.
54答案A.细节理解题.根据"He grew up to write some of his most beautiful music ever heard."可知随着他的成长他创作了很多美妙的最音乐,故选A.
55.答案D.理论推断题.根据"He grew up to write some of his most beautiful music ever heard.However,he died when he was only 35 years old."可知随着他的长大他创作了很多最美妙的乐曲,但在35岁时他便去世了,从"however"可看出作者惋惜于这样一个优秀的音乐家早逝,希望他可以活的更久一些,故选D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.There will be manydifficulties on the way to your dreams.But the biggest one comes from
yourself.(difficult)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.________ desk is long and wide.They like it very much.(  )
A.Sonia's and Jane'sB.Sonia and Jane's
C.Sonia and Jane   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.There is little milk in the fridge,         ?(  )
A.is thereB.isn't thereC.isn't it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.The charity aims to provide help to peoplein need (需要).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Can you see the girl ________ outside the classroom?She is Miss Li's daughter.(  )
A.standsB.standingC.stand

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.One of theglasseson the table is broken.(glass)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.-Have you ever been to Disneyland in Hong Kong?
-No,never(从没去过).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.-Are you sure you worked out the math problem byyourself,Tom?
-Of course.(you)

查看答案和解析>>

同步练习册答案