精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.A lot of people are crazy doing shopping through the Internet now.Why is it so popular?There are some reasons.First,more and more people have their own computers and their computers can be joined with the Internet.So it is possible for many of them to do shopping through the Internet.Second,shopping through the Internet can save them some money and a lot of time.Third,they don't need to go to the shop themselves.Because of these good facts,few people refuse it.On the other hand,some people don't like this new way of shopping.They are worried about the safety of shopping online.Customers can only see the pictures of productions on the Internet.And they can't enjoy the pleasure of buying things in large supermarkets or some wonderful stores.These are the reasons why they do not like it.But I think more and more people will like this new kind of shopping in the future.
根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用A表示,不正确的用B表示.
31.Shopping on line can only save money.B
32.Many people are interested in shopping online.A
33.The writer of the passage supports(支持) shopping on line.A
34.All the productions on the Internet are good.B
35.Some people dislike shopping online because they don't have their own computers.B.

分析 这是一篇关于网上购物的短文.有的人喜欢在网上购物,因为他们认为网上购物方便,省钱省时;而有的则不喜欢网上购物,因为他们认为网上购物不安全,而且不能享受购物的乐趣.

解答 31:B  细节理解题  根据"shopping through the Internet can save them some money and a lot of time"可知,网上购物不仅能省钱还能省时间,故本句描述错误.
32:A  细节理解题  根据短文第一句A lot of people are crazy doing shopping through the Internet now.可知现在很多人对网上购物很感兴趣.故本句描述正确
33:A  推理判断题   根据"But I think more and more people will like this new kind of shopping in the future  但是我认为在将来越来越多的人会喜欢这种新型购物方式"可知,作者支持网上购物,故本句描述正确.
34:B  细节理解题   根据"They are worried about the safety of shopping online.Customers can only see the pictures of productions on the Internet"可知网上的商品不一定都是好的,故本句描述错误.
35:B  推理判断题  根据短文"They are worried about the safety of shopping online.Customers can only see the pictures of productions on the Internet.And they can't enjoy the pleasure of buying things in large supermarkets or some wonderful stores."可知,一些人不喜欢网上购物的原因,一是质量安全问题,另一个就是不能享受购物的乐趣.故是本句描述错误.

点评 这是一篇关于网上购物的阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-David,could you tell me          the Olympics take place?
-Every four years.The 31st Olympics will take place in Brazil this summer.(  )
A.how farB.how longC.how oftenD.how much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I don't know if it _______tomorrow.If it _____,we won't go on a picnic.(  )
A.rains; rainsB.rains; will rain
C.will rain; will rainD.will rain; rains

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.她不但是一位歌手而且还是一位作家.
She isnot only asingerbut also a writer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.你认为应该鼓励青少年自己做决定吗?
Do you think teenagers should be encouraged to make their own decisions?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Shelly is very nervous ______ tomorrow's job interview.
-I think her rich experience will give her an advantage ______ others for the job.(  )
A.about; onB.with; overC.about; overD.for; against

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---I can't stand (忍受) the air pollution in this city any more.It is getting more terrible.
---________.We've never had so many factories before.(  )
A.Neither I can.B.Neither can IC.So I can.D.So I can.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.take       write        study       achieve     become
If you want to ask me why we should(91)studyEnglish,my answer will be simple and clear.Now let me tell you the reasons one by one in the following.
In the first place,English (92)has become an international language.If you know English,you (93)will takea trip round the world without being misunderstood.
In the second place,most valuable books,newspapers and magazines(94)are writtenin English.If you hope to get knowledge,you must learn English.
In the third place,English is the bridge to the outside world.If you want to go abroad for further study in the fields of medicine or technology,you will find it very important for you (95)to achieveyour dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.One of the opinionsagainst(反对)is that it is harmful to people's health.

查看答案和解析>>

同步练习册答案