精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Now many people like fast food.We all know that fast food is not very good for our health.So more and more fast food restaurants are serving healthier food and you can make healthier choices.Here are some tips for ordering healthy food at fast food restaurants.
◆Don't order the biggest size.The biggest size seems cheaper,but it is not good for your health.The biggest size has the most fat,sugar and so on.A smaller size is probably enough for you.
◆Some drinks are full of sugar.So when you are thirsty,you should choose milk or water.
◆Usually fried food is not the best choice.You should choose baked(烘烤的)food.It is healthier.
◆Go for the kids menu,because the sizes of kids food are usually smaller.You can eat less.
◆Today,more and more fast food restaurants are starting to serve healthier food.You can order the food with words like"healthy''or"light"on the menu.
By making smart choices,eating at fast food restaurants can be not that bad.
根据短文内容,选择最佳答案.
36.How many tips does the writer give us to order healthy food at fast food restaurant?C
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
37.Which menu is healthier according to the tips from the passage?C
A.A large hamburger; coke,French fries.
B.A small hamburger;coffee; fried chicken.
C.A glass of water; baked chicken; rice.
D.A glass of beer; fried chicken; cakes.
38.Why can we go for the kids menu?D
A.Because the sizes of kids food are usually larger.
B.Because you can eat more fat; sugar and so on.
C.Because the sizes of kids food seem cheaper.
D.Because you can eat less.
39.What does the underlined word"light"in Paragraph 6mean?C
A.轻的               
B.明亮的              
C.清淡的         
D.灯光
40.Which one is NOT right according to the article?D
A.Fast food is not good for our health.
B.Too much sugar is not healthy.
C.Backed food is better choice than fried food.
D.No matter what you do,eating at fast food restaurant is bad for all of us.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了很多人都喜欢吃快餐,我们都知道快餐对我们的健康不是很好. 所以越来越多的快餐店提供了更健康的食品,而你可以做出更健康的选择.所以给出了我们一些在快餐店点健康的食物的技巧.

解答 36.C.细节理解题.根据文章:◆Don't order the biggest size.不要点最大的.◆Some drinks are full of sugar.So when you are thirsty,you should choose milk or water.当你渴的时候,应该选择牛奶或者水.◆Usually fried food is not the best choice.You should choose baked(烘烤的)food.It is healthier.应该选择健康的烘烤的食物.◆Go for the kids menu,because the sizes of kids food are usually smaller.You can eat less.给孩子的食物通常都是小份的,你可以少吃一点.◆Today,more and more fast food restaurants are starting to serve healthier food.You can order the food with words like"healthy''or"light"on the menu.你可以点健康的或者清淡的食物.这里共提到了五点,故选C.
37.C.根据文章:Some drinks are full of sugar.So when you are thirsty,you should choose milk or water.当你渴的时候,应该选择牛奶或者水.◆Usually fried food is not the best choice.You should choose baked(烘烤的)food.It is healthier.应该选择健康的烘烤的食物.◆Today,more and more fast food restaurants are starting to serve healthier food.You can order the food with words like"healthy''or"light"on the menu.可知应该选择一些健康的、清淡的食物.所以水、烘焙的鸡肉、米饭都是健康的.故选C.
38.D.细节理解题.根据文章:◆Go for the kids menu,because the sizes of kids food are usually smaller.You can eat less.给孩子的食物通常都是小份的,你可以少吃一点.故选D.
39.C.词义猜测题.根据文章:.◆Today,more and more fast food restaurants are starting to serve healthier food.You can order the food with words like"healthy''or"light"on the menu.可知这里说的是健康的食物,结合语境应该是清淡的,故选C.
40.D.细节理解题.根据文章:Today,more and more fast food restaurants are starting to serve healthier food.You can order the food with words like"healthy''or"light"on the menu.可知在快餐店里吃饭,也有健康食物可吃.故选D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Jenny is       university student,.She likes playing       chess after school.(  )
A.the; theB.a;/C./; theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.他妹妹直到13岁才会说英语.
His sister wasn'table to speak Englishuntil she was 13.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.你最好现在就告诉露西这件事情.
Youhad better tell Lucy about it now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Compass
Find Which Direction Is South
Do you have a good sense of direction?If not,please take with you a compass.But if you forget to take a compass,you can still find your way.
It's never a wise idea to believe that the family member who was good at the job of map-reading knows where the family is.You can tell by the troubled look on their faces that nothing on the ground seems to match the map.Never mind.The sun is shining and it's still morning.If you don't know the exact time,you can still find out where south is,but you'll need to be patient.
①Find a straight stick and put it in the ground in a place where you can mark its shadow(a dark shape on a surface that is made when something stands between a light and the surface).
②Try to position the stick as vertically(垂直)as you can.You can check this by making a simple plumb line(铅锤线).You haven't got one?OK,use a thread(线) from your clothes with a button(纽扣) tied at the end to act as a weight.
③Mark the end of the shadow cast(投射) by the stick.
④Wait about half an hour and mark the end of the shadow again.
⑤Keep doing this until you have made several marks.
⑥The mark nearest the stick will represent the shortest shadow,which is cast at midday,when the sun is highest in the sky and pointing to the exact south.
⑦Pick a point in the distance along the line between the shortest shadow and the stick.
⑧That point is south of where you are.
⑨Now you can turn the map,like you did before,and find which way you should be travelling.
34.To find the direction,we have to be patient probably becauseC.
A.it is not easy to find a proper stick
B.it is not easy to position the stick
C.it takes hours to make the marks
D.it takes hours to mark the map
35.The passage would probably be most helpful toB.
A.those who draw maps                
B.those who get lost
C.those who make compasses         
D.those who do experiments
36.Which of the following pictures best shows the way of finding the direction of south?A

37.The writer presents this passage byD.
A.telling an interesting story             
B.describing an activity in a lively way
C.testing an idea by reasoning           
D.introducing a practical method.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

13.
A.How far is Water Park from here?
B.Let's go by bike.
C.What do you think of it?
D.Would you like to go with us?
E.That's such a long way!
F.But I'd like to go there by bike.
G.I don't think so.
Li Lei:Hi,David.Are you going to visit Water Park tomorrow?
David:Yes.We'll start at 7:50.(66)D
Li Lei:I'd love to.But do you think it's going to rain tomorrow?
David:(67)GLook,there isn't any cloud in the sky.
Li Lei:I hope it will be fine tomorrow.(68)A
David:Not far.It'll take us half an hour.It's only 5bus stops.
Li Lei:You mean we'll go there by bus,is that right?
David:Yes.That's right.
Li Lei:(69)FAt that time the streets are very busy.Buses can't go faster than bikes.
David:I agree with you.Going by bike can save both time and money.
Li Lei:Yes.(70)B
David:OK.Goodbye.
Li Lei:Bye-bye.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-________ good time we had during our stay in Hainan last year!
-Yes,________ fun we had playing some water sports there!(  )
A.What a; whatB.How; howC.What; howD.How a; what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.学会怎样用科学的方法记单词是非常重要的.
It is very importantto learn how to remember new words in a scientific way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Jones thought I had heard about the accident.But actually,I knew nothing about it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案