精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.A farmer had a cow.He took very good care of this cow and one day when it was ill,he was very worried.He telephoned the vet.
"What's the problem?"The vet asked him when he arrived."My cow's ill,"the farmer said."I don't know what's the matter with her.She's lying down and won't eat.She's making a strange noise."
The vet looked over the cow."She's certainly ill,"he said,"and she needs to take some very strong medicine."He took a bottle out of his box,put two pills into his hand and said,"Give her these.The pills should make her better.""How should I give them to her?"the farmer asked.The vet gave him a tube(管子)and said,"Put this tube in her mouth,then put the pills in the tube and blow.That will make it."
The next day the vet came to the farm again.The farmer was sitting outside his house and looked more worried."How's your cow?"the vet asked."No change,"the farmer said,"and I'm feeling very strange myself.""Oh?"the vet said,"Why?""I did what you said,"the farmer answered."I put the tube in the cow's mouth and then put two pills down it.""And?"the vet asked."The cow blew first,"the farmer said.
46.In the story,the vet must beD.
A.the farmer's friend 
B,a milk factory     
C,a hospital for cows    
D.a doctor for animals
47.The farmer asked the vet for help when his cowA.
A.was ill           
B.didn't eat the pills  
C.couldn't make any noise 
D.couldn't lie down
48.What medicine did the vet give the farmer?C
A.Bottle of pills.
B.A long tube.
C.Two pills.
D.A small box.
49.The vet taught the farmer howB.
A.to blow the tube                   
B,to make the cow take the pills
C.to take the medicine                
D.to put the tube in his mouth.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲的是一个农夫有一头奶牛.有一天他的牛生病了,他很担心就给兽医打电话,并去兽医那拿了药.兽医告诉他给牛喂药的方法,但是他没记准,错误的操作使他自己服了那药.

解答 46  D 细节理解题.根据文章:He took very good care of this cow and one day when it was ill,he was very worried.He telephoned the vet.可知此处指的是兽医,动物的医生.故选D.
47  A 细节理解题.根据文章:He took very good care of this cow and one day when it was ill,he was very worried.He telephoned the vet.可知当他的牛生病了,农民就向兽医寻求帮助.故选A..
48  C 细节理解题.根据文章:He took a bottle out of his box,put two pills into his hand and said,可知兽医的药是两颗药丸.故选C.
49  B 细节理解题.根据文章:The vet gave him a tube(管子)and said,"Put this tube in her mouth,then put the pills in the tube and blow.That will make it."
可知兽医在教他如何给牛喂药.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Guo Ping knows she is an"arts person".She is good at subjects like Chinese and history,but poor at physics and chemistry.This ninth-grader from Hunan feels bad about her weak subjects.She sometimes comforts herself:"That happens to every arts person.I'll choose the liberal arts (文科)after I enter senior high school."
But now she will not have that choice(选择).
On Nov 15,the government announced a series of reforms(改革).One of them is about the college examination system.It says that aims are to cultivate(培养)all-round students.
One of the plans is to stop dividing senior high school students into liberal arts and science classes.
Zhang Zhiyong,Guo's physics teacher,welcome the change.
"High school students are not asked to learn very professional knowledge.So they should do well in all the useful subjects,"he said.
Our society needs all-round people."The reform meets the needs of both students and the development of China's higher education,"said Xiong Bingqi,deputy head of the 21st Century Education Research Institute.
Does that mean students will face more tests before entering college?
"There will be fewer examination subjects,"says the document(文件).Also,the examination system will be reformed.According to the new one,students will be evaluated(评估)by both their final exam scores and their school performance.
So far,the reforms are only a plan.It's unknown when they will be carried out(执行).
"Anyway,I will not give up on any subject now,"said Guo Ping.

81.Guo Ping is good atD.
A.math           
B.physics       
C.chemistry      
D.arts subjects
82.The aim of the reform of the college examination system is toB.
A.add burden(负担) to the students      
B.develop all-round students
C.help students go into good colleges
D.ask students to learn more professional knowledge
83.According to the new examination system,which of the following is TRUE?D
A.students'school performance will be more important
B.students can choose the subjects they like
C.students will take more examinations
D.students'final scores and school performance are both important
84.According to the passage,which of the following is NOT TRUE?B
A.Guo Ping will not choose the liberal arts after she enters senior high school.
B.Zhang Zhiyong thinks high school students should do well in professional knowledge.
C.On Nov 15,a series of reforms were announced.
D.No one knows when the reform will be carried out.
85.The purpose of the passage is toA.
A.make a plan of the college examination system reform
B.ask students to develop better in school
C.criticize(批评) the college examination system
D.encourage teachers to follow the changes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-I am reading the newspaper to look for(找) a job.
--_______.(  )
A.Good morning.B.Have fun.C.Good luck.D.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.For your eyes,don't                      so much time playing computer games.(  )
A.costB.spendC.takeD.pay

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.it,become,of,life,since,my,part,then,has.It has become part of my life since then..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11./miks/mix.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---_________ does your sister do?---A nurse.(  )
A.WhichB.HowC.WhyD.What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Which sport do you like __________ basketball,Jack?-I also like baseball.(  )
A.besidesB.exceptC.expectD.without

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I have _____ brothers _____ sisters.(  )
A.not,andB.no,andC.no,orD.not,or

查看答案和解析>>

同步练习册答案