m.阅读理解(10小题,共30分)
A (2014 •湖北武汉)
Almost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way. Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways,and at different times on the calendar.
In Western countries,people usually celebrate New Year at midnight on December 31st— January 1st. People may go to parties,sometimes dressed in formal (正式的) clothes,and they may drink champagne (香槟) at midnight. During the first minutes of the new year,people cheer and wish each other happiness for the year ahead. But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise. They welcome the new year with the first light of the sunrise.
Many cultures also do special things to get rid of (摆脱) bad luck at the beginning of a new year. For example , in Ecuador,families make a big doll from old clothes. The doll is filled with old newspapers and firecrackers. At midnight,these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the new year can start afresh (重新) .Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean,or saying special things on the first day of the new year.
Other New Year traditions are followed to bring good luck in the new year. One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Year's Day. The more grapes a person eats,the more good luck the person will have in the year. In France,people eat pancakes for good luck at New Year. In the United States,some people eat black-eyed peas for good luck- but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!
1. The reading is mainly about .
A. the meaning of “Happy New Year” B. several different New Year traditions
C. what to eat on New Year's Day D. why people dress up nicely on New Year's Day
2. It's dear that .
A. some cultures celebrate New Year in the morning
B. the Western people celebrate New Year only on New Year's Day
C. people in Ecuador go to parties on December 31st—January 1st
D. no cultures do special things to celebrate New Year
3. In some cultures,people throw things into rivers or oceans to .
A. bring good luck B. keep away bad luck
C. forget everything D. plan for the next year
4. To have a happy new year, .
A. friends talk to each other in special ways
B. families make big dolls filled with old clothes
C. some people get up early to watch the sunrise
D. Europeans eat 365 grapes on New Year's Day ,
5. When eating black-eyed peas on New Year's Day,people think .
A. one pea brings one day of luck
B. black-eyed peas are the best medicine
C. the peas are too black and taste bad
D. the peas are helpful to count numbers
Ⅲ. 1. B解析:主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了一些西方国家过新年时的传统习俗,故选 B.
2. A解析:细节理解题。由“But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise."可知,在一些文化里,人们在早上庆祝新年。故选A.
3. B解析:细节理解题。由“Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean...”可知,人们把东西扔到河里或海里是想丢掉霉运,故选 B.
4. C 解析:细节理解题。由“But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise. ”可知 C正确。
5. A解析:推理判断题。由“...but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!”可知,如果想一年365天每天都有好运,就要吃掉365颗豆子,由此推知,吃一颗豆子会带来一天的好运,故选A.
科目:初中英语 来源: 题型:
8. (2014 .山东聊城)
—Is the long-haired man Bruce?
—No,it be him. He?s in New York now.
A. can't B. mustn't C. needn’t D. may not
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
8. In order to eat safely,I think we make some food by ourselves instead of buying some.
A. used to B. prefer to C. had better D. be supposed to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
5. (2014 •内蒙古呼和浩特)
一How far is it from Tianjin to Changsha?
—It is a flight from Tianjin to Changsha.
A. 2-hour-long B. 2-hours-long C. 2 hours’ long D. 2 hour long
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
12. (2015 •山东日照) His opinions are similar yours but different Julia's.
A. to;from B. from;to C. as;with D. with;as
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
3. (2015 .四川资阳) Come on,baby. We have already done of the work.
A. two-three B. two-third C. two-thirds D. second-three
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
10. Lily Lucy may go with you because one of them must stay at home.
A. Not only;but also B. Neither;nor C. Both;and D. Either;or
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
7. (2014 .江苏连云港)
一This book on idioms is interesting. Td like . Where did you buy it,Simon?
—In the Amazon Bookstore.
A. it B. this C. that D. one
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com