精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.I'm a boy.My name's Richard Smith.Richard is my first name.Smith is my last name.My telephone  number is 284-5796.Look!This is my friend(朋友),Tom.Tom is his first name.His family name is Bush.His telephone number is 457-8923,Look at this girl.She is my friend,too.Her name is Sue Read.Her telephone number is 789-1258.My questions (问题) are:What's her first name?And what's her last name?
NameFirst nameLast namePhone number
Richard SmithRichardSmith(11)2845796
(12)Tom BushTom(13)Bush457-8923
Sue Read(14)Sue(15)Read789-1258

分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍了理查德史密斯、汤姆布什和休里德三个人的姓和名分别是什么,还介绍了他们的电话号码.

解答 11.答案:2845796.阅读填空题.根据第一行第五句My telephone  number is 284-5796.我的电话号码是284-5796.可知,史密斯的电话号码是2845796.
12.答案:Tom Bush.阅读填空题.根据第一行最后一句Tom is his first name.His family name is Bush.汤姆是他的名字,他的姓是布什.可知,第二个人是汤姆布什,填Tom Bush.
13.答案:Bush.阅读填空题.根据第二行第一句His family name is Bush他的姓是布什.可知,填Bush.
14.答案:Sue.阅读填空题. 根据第二行Her name is Sue Read.她的名字是休里德.可知,名是休,填Sue.
15.答案:Read.阅读填空题.根据第二行Her name is Sue Read.她的名字是休里德.可知,姓是里德,填Read.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.The Dragon Boat Festival is celebrated(36)Bthe fifth day of the fifth lunar month by(37)Azongzi and holding dragon boat races.
The festival began during the period of Warring States(战国时期),and has a(38)Bof more than 2,000 years.The date of the festival is said to be the date(39)AQu Yuan died.He was a wise and upright(正直的)man,and was loved(40)Cpeople.He wanted the emperor of Chu(41)Aagainst the State of Qin with the cooperation(联合)with the State of Qi,(42)Bwas refused and sent to the border area.During his stay in other states,he wrote(43)Cpoems expressing his strong feelings for Chu.On the day when Chu was defeated by Qin,Qu Yuan(44)Ainto  Miluo River expressing his strong love for his native land by taking(45)Aown life.
After the(46)Bof Qu Yuan,people of Chu went to Miluo River to mourn(哀悼)over the great(47)Cthey loved so much.Some threw eggs and rice wrapped in leaves into the river to feed the fish(48)Ckeep them away from Qu Yuan.Some doctors poured realgar wine(49)Athe river to kill snakes and other animals that might try to eat Qu Yuan.
Now the Dragon Boat Festival has become a (50)Bfestival for the Chinese people.

36.A.atB.onC.in
37.A.eatingB.to eatC.ate
38.A.vacationB.historyC.date
39.A.whenB.whereC.why
40.A.inB.withC.by
41.A.to fightB.fightingC.fight
42.A.orB.butC.so
43.A.muchB.a lotC.many
44.A.jumpedB.lookedC.turned
45.A.hisB.heC.him
46.A.dieB.deathC.dead
47.A.emperorB.doctorC.poet
48.A.in order thatB.so thatC.in order to
49.A.intoB.fromC.out of
50.A.modernB.traditionalC.international

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Christmas Day is onDecember(十二月) 25th.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Sometimes you think your teacher hates you?You're not the only one.Teachers and students sometimes have personality clashes(冲突),just like any two people who don't get along.After all,teachers aren't perfect.
However,most of the time,there are a lot of reasons why you complain about your teacher's bad attitude(态度) to you.So try to find out if your teacher really does dislike you.Or something else is going on.Here are some questions to ask yourself:
*Is your teacher angry at you personally,or at something you've been doing?
All teachers have something that they strongly dislike.Maybe your teacher hates it when people whisper(低声说话) in class.If you try hard not to do these things,the situation might get better.
*Are you the only person being treated badly,or is your teacher shouting at the whole class?
Ask your classmates if they've been having trouble with the teacher too.If they say yes,perhaps your teacher is having problems outside of school,or is new and feels something badly.
*Are you working up to your ability?
You and the kid sitting beside you both got a C on the last test,and your teacher told you that you could do better,but didn't say anything to her!Isn't this unfair?Well,teachers often treat different students in different levels in different ways.They will be angry if they feel someone does not do the work he is able to.It's their way to encourage a student to try a little harder.
*Are you more sensitive(敏感) than most students?
Try to find out if you are very sensitive to be criticized(批评).If the other students aren't as sensitive,they will not be in such trouble even though the teacher treated them the same way.There's nothing wrong with being sensitive,but if you act to criticism differently than most kids,this would be the reason why you think your teacher doesn't like you.
79.The writer thinks that it isC when teachers and students have clashes.
A.not a matter at all
B.a serious problem
C.something normal
D.no good for students
80.If only one boy is criticized in a teacher's class,the boy shouldA.
A.ask his classmates for help
B.think more about himself
C.talk with the teacher at once
D.treat the teacher the same way
81.The writer wrote the passage to tell students how toA.
A.get along with their teachers
B.do during a class as a student
C.understand the teachers'feeling
D.act when they are criticized.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Welcome to Class 4,Grade 7.This is our classroom.There are forty-five small desks and chairs in the classroom.Twenty-three of them are for boys and twenty-one of them are for girls.There is a desk and a chair in the front of the classroom.They are for teachers.There is a big blackboard on the front wall and a blackboard on the back wall.There are two maps on the wall.One is a map of China and the other is a map of the world.There are some photos about our school life on the wall,too.There are some flowers by the windows.What a beautiful classroom it is!We all like it.
56.The passage tells us something aboutB.
A.a school
B.a classroom
C.a library
D.a house
57.There areB students in Class 4,Grade 7.
A.forty-five
B.forty-four
C.twenty-three
D.twenty-one
58.Where is the desk for teachers?A
A.It is in the front of the classroom.
B.It is at the back of the classroom.
C.It is in the middle of the classroom.
D.It is behind the classroom.
59.There is (are)C blackboard(s) andC map(s) in the classroom.
A.one; two
B.two; one
C.two; two
D.one; one
60.The classroom of Class 4,Grade 7is veryD.
A.clean
B.small
C.new
D.beautiful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

19.here,my a,of,is,grandpa,photo (连词成句)Here is a photo of my grandpa..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Daily direct flights from the mainland(大陆) to Taiwan have begun.Now Taiwan passengers can fly to the mainland directly across the Taiwan Strait and return in one day.They no longer need to stop at a third place.It's very convenient for people in Taiwan,especially for businessmen.
Passengers in Taiwan have waited for this for a long time.And now,they are very excited.
A passenger said,"I can return in one day.It's helpful for my business."
Another passenger said,"Many people are so excited that they can not fall asleep."
In the past,passengers had to change the flights in Hong Kong,whether to the mainland or to Taiwan.It was as long as two and a half hours'flight between Shanghai and Taipei,but now it saves 80minutes.
But some passengers say the tickets are too expensive.
59.If a person in Taiwan goes to the mainland on business,heA.
A.can return in the same day
B.has to fly to Hong Kong first
C.has to stop at a third place
60.Passengers in Taiwan are excited because theyB.
A.can come to the mainland
B.can fly to the mainland directly
C.can't fall asleep
61.The underlined word Strait in the first paragraph means"C"in Chinese.
A.海岛
B.笔直的
C.海峡
62.It takesB now to fly from Taipei to Shanghai.
A.80minutes
B.70minutes
C.two and a half hours.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

3.Young children don't have the skills or knowledge to stay safe in heavy traffic.The following tips(忠告) will be helpful for you to keep your children safe in heavy traffic.Children learn about road safety by watching others.As parents,make sure that you always set good examples.Your children will follow you and think it's OK to do like you.Teach your children to pay attention to traffic lights when you cross the road together with them.This helps them understand when it's safe to cross.Make sure that you walk between your children and traffic,and hold their hands all the time.
When your children are a little older,you can start to tell them the importance of traffic knowledge.Let them start to understand the reasons why they need to be so careful.Talk with them about road signs and traffic rules.
Ask your children to play in a safe place.Never let them ride bikes on the road without an adult present at rush hour.
The most important thing you can do is to keep your children from getting hurt,so parents encourage them to follow traffic rules.After knowing about traffic rules,they'll volunteer to obey them.In this way,they'll be careful enough to keep themselves away from danger.
根据短文内容,完成下列小题.
93.Do young children know how to stay safe in heavy traffic?No,they don't.
94.Who should set good examples to young children on the road?Their parents.
95.When do young children never ride their bikes alone on the road?At rush hour.
96.When will children volunteer to obey traffic rules?After knowing about traffic rules.
97.What is the passage mainly about?It's mainly about how to keep the children safe in heavy traffic..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Mum often tells him not to play on the street,because it's too dangerous.

查看答案和解析>>

同步练习册答案