精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Kobe Bryant is the youngest child and only son of Joe and Pam Bryant.His parents named him after a kind of steak:the famous beef of Kobe,Japan,which they saw on a restaurant menu.Kobe Bryant first started turning heads on the basketball court(球场) when he was in middle school.His father,Joe Bryant was former NBA forward.Kobe developed his basketball skills under the watchful eye of his father.With the help of his father,he worked daily on his game,watching videos,playing on the playground and listening to his father.Finally,he became a professional(职业的) player.
Kobe Bryant had a good performance at the first match of this NBA season.It was October 27,2010,the first day of the NBA's 2010-2011season.Kobe Bryant of the Los Angles Lakers had a big smile on his face.
Kobe had a good reason to be happy.He scored 33points and 8rebounds(篮板球) at the game against the Los Angles Clippers.He brought his team the first win of the new season.
And on the day before the game,Kobe got his fifth champion rings.The 15-diamond ring is an award for the Lakers'16th NBA championship.
"It's so much fun to get the ring,"Kobe Bryant said."Now I am on the way to the next one."

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案.
51.KobeA in his family.
A.is the only son       B.has two brothers    C.has no sisters
52.When did Kobe first start turning heads on the basketball court?A
A.When he was in middle school.
B.When he was a professional player.
C.When he was inthe Los Angles Lakers.
53.Did Kobe Bryant  have a good performance at the first match of this NBA season?B
A.No,he didn't.B.Yes,he did.C.Yes,he was.
54.How many points did Kobe score at the game against the Los Angles Clippers?C
A.8.B.15.C.33.
55.The writer writes the passage toA.
A.tell us something about Kobe
B.introduce the Los Angles Lakers
C.tell us how to become a basketball star.

分析 科比•布莱恩特是家中最小的孩子,是乔和帕姆唯一的儿子.当他父母看到一个餐馆的菜单时,他们以日本神户著名的牛排给他命名.当科比在中学的时候,他很快就成为篮球场上的主力.他的父亲,乔•布莱恩特以前是NBA的前锋.科比在父亲的督促下,他开始训练他的篮球技能.在父亲的帮助下,他每天都练习篮球,看磁带录像,在场上打球,听父亲的指导.最终,他终于成为了一个职业的篮球运动员.科比在NBA第一个赛季上的比赛上表现就很优秀.那是2010年10月27日,美国2010-2011的赛季的第一天,洛杉矶湖人队的科比满脸微笑.科比的开心是有理由的,与洛杉矶快船队的比赛中,他个人获得33分,8个篮板球.他带领自己的团队获得了这个赛季的第一名.在那天比赛前,科比得到了他的第五个冠军戒指.这个15克钻戒是为了奖励湖人队第16次获得NBA冠军.科比说:"获得这个戒指太开心了,现在我又在下一个征程的路上."

解答 51.A.细节理解题.根据第一段Kobe Bryant is the youngest child and only son of Joe and Pam Bryant可知科比是家中唯一的儿子,故选择A.
52.A.细节理解题.根据第一段Kobe Bryant first started turning heads on the basketball court(球场) when he was in middle school可知科比在中学时就成为篮球场的主力,故选择A.
53.B.细节理解题.根据第二段Kobe Bryant had a good performance at the first match of this NBA season可知他表现是很优秀的,故选择B.因为题干以助动词did提问的,所以C选项回答错误.
54.C.细节理解题.根据第二段He scored 33 points and 8 rebounds(篮板球) at the game against the Los Angles Clippers可知他获得33分.
55.A.写作意图题.本文讲述了关于科比如何成为一名著名篮球运动员的故事,作者写作目的主要是想告诉我们关于科比的一些事情.故选择A.BC选择则与原文均不符.

点评 本文是一篇人物故事类的记叙文,讲述了科比如何成为一名著名篮球运动员的故事.本篇阅读理解篇幅短小,浅显易懂,练习题多以细节理解题为主,只要认真阅读文章,仔细审题,都可在文章中找到相应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Unluckily(不幸地),she failed to catch the school bus this morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.Theprice(price/shape)of the house is too high.I can't afford it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我不确定下周他是否来参加我的生日聚会.
I'm not sureifhewillcome to my birthday party next week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

13.A:Hi,Li Ming!(76)What do you often do in your spare time?
B:I often listen to music.
A:(77)What kind of music do you like?
B:It's hard to say.I used to enjoy jazz,but now I prefer pop music.What's
your hobby,Nancy?
A:My hobby is watching American TV shows.I think (78)it's a good way to study English.
B:So your spoken English must be very good.But I'm weak in English.(79)Do you mind helping me with it??
A:Of course not.
B:Thank you very much.
A:(80)You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.孩子晚上不准外出,因为那对他们来说太危险了.
Kidsaren'tallowedto go out at night,because it'sdangerousforthem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Did you enjoy the film last night?
-How do you know I went to see a film?I _______ you anything.(  )
A.won't tellB.didn't tellC.haven't toldD.don't tell

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What do your think of Li Yuchun?-She is Popular     students.(  )
A.toB.inC.withD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Amy,I think you have to return the book to the library today.
-Why?I        it for only one week.(  )
A.borrowedB.have borrowedC.keptD.have kept

查看答案和解析>>

同步练习册答案