精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.One day,a young man visited a small farm in the countryside.As he got closer to the farm,he saw many chickens and an eagle (鹰) playing together.
He then went up to the farm house and talked to the farmer,"Sir,I was just passing by and I saw that you have many chickens and an eagle."The farmer smiled and said,"That's not an eagle.It's a chicken."The young man kept saying that it was an eagle.He said to the farmer,"Sir,that is an eagle!I can prove it to you."The farmer laughed,"Sure,go ahead."
The young man then pulled that big bird out and climbed a high mountain.He held the bird in his hands and said,"You are an eagle,fly!"But the bird failed.The young man tried the second time.He said to the bird,"I don't care you have been  raised as a chicken for those years.But I know what you were created to be.You are an eagle,now fly!"After the young man tried another three times,the bird began to flap (拍打) its wings.Finally,it flew high and began to fly around the farm.
It is true to us.Some people around us have continued to keep us down by lying to us.Over all of those years,we were told to be a failure,not to be good enough and to accept the"reality".They are wrong.We should try our best to reach our highest potential (潜能) to prove that we are eagles.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
46.The underlined word"raised"probably has the similar meaning to the word"A".
A.kept         
B.treated       
C.trained         
D.regarded
47.How many times did the young man try before the bird flapped its wings?B
A.Four.
B.Five.
C.Three.
D.Six.
48.According to the passage,during all of those years,"we"were told all of the following EXCEPTD.
A.to be a failure           
B.not to be good enough
C.to accept the"reality"
D.to prove that we are eagles
49.Why did the young man pull that bird out?C
A.Because he wanted to kill the bird.
B.Because the farmer asked him to do it.
C.Because he wanted to prove something to the farmer.
D.Because the farmer wanted the young man to throw the bird away.
50.What is the best title for the story?A
A.You Are an Eagle       
B.Chickens And an Eagle
C.How to Prove the Eagle   
D.A Farmer And a Young Man.

分析 这篇短文主要介绍了一个年轻人发现一只鹰被一个农夫当成鸡养在农场.年轻人不断给这只鹰机会去飞,最后鹰终于飞了起来.想告诉我们,我们不要因为别人的评价而看低自己,应该不断的努力去证明自己是一只"鹰".

解答 46.A 词义猜测题.根据短文描述可知农夫一直把这只鹰当作鸡来养,故选A.
47.B 细节理解题.根据第三段After the young man tried another three times,the bird began to flap (拍打) its wings.可知年轻人又试了三次,所以共六次,故在它拍打翅膀前共试了五次,故选B
48.D 细节理解题.根据最后一段,we were told to be a failure,not to be good enough and to accept the"reality"可知没有提到to prove that we are eagles,故选D.
49.C 推理判断题.根据第二段"Sir,that is an eagle!I can proveit to you."可知年轻人想证明那是一只鹰,故选C.
50.A 标题归纳题.根据短文想通过鹰如果被当作鸡来饲养,就不会成为鹰,但是如果努力锻炼鹰还是能飞的故事,告诉我们,我们不要因为别人的评价而看低自己,应该不断的努力去证明自己是一只"鹰".
故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.I used to climb the mountain with my father.Walking together,we had many conversations and I have learned a lot from his (36)D.He always told me,"You should have goals(目标)like climbing the mountain."
I really (37)D a lot from mountain-climbing.What he said made me (38)A more and mountain-climbing developed my patience(耐力).
Once we climbed a very high mountain.It was so difficult for me because I was (39)C ten years old.During the first few hours of (40)B,I enjoyed the flowers and
trees,but as time passed,I felt very (41)A.I wanted to give up,but my father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,(42)B you can't see it before you reach the (43)C.Only there at the top,can you see all of the (44)B things,just like in our colorful life."
At that time,I couldn't (45)D.But later,I got new hope and confidence(信心).I found myself standing at the top of the sky,which was as clear as crystal(水晶).

36.A.helpB.speechesC.answersD.words
37.A.didB.keptC.madeD.got
38.A.thinkB.talkC.teachD.laugh
39.A.alreadyB.stillC.onlyD.really
40.A.walkingB.climbingC.hikingD.running
41.A.tiredB.happyC.luckyD.afraid
42.A.becauseB.butC thoughD.and
43.A.middleB.bottomC.topD.back
44.A.strangeB.niceC.funnyD.old
45.A.hearB.knowC.forgetD.understand

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Have you ever tried the"Magic Cube"(魔方)?Pick up one of these cubes and you probably won't be able to (54)put  it down.How hard can it be to rearrange the nine little (55)squares on each side of the cube?In fact,there are millions of possibilities!It has been over 30years since the cube first (56)hit the market.However,not many people know that it was used just as a simple classroom (57)model at the beginning.
In 1974,Mr.Erno Rubik (58)invented the"Magic Cube"as he called it.He did this to help his students (59)understand difficult 3D concepts(概念).This classroom example was quickly (60)turned into a popular toy.In 1979,Ideal Toys started to sell it as"Rubik's Cube".The invention quickly became a 1980s (61)cultural icon.
As time went by,the cube once (62)lost its attractive qualities.However,it made a comeback with the internet.Now anyone can go online and find many videos that show ways to (63)solve the cube.Erik Akkersdijk of the Netherlands holds the world record now.He finished in just 7.08seconds!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Some people learn a second language easily.Other people have trouble learning a new language.How can you help yourself learn a new language,such as English?There are several ways to make learning English easier and more interesting.
The first step is to feel confident about learning English.If you believe that you can learn well,you will learn well.Be patient.You don't have to understand everything all at once.It is natural to make mistakes when you learn something new.We can learn from our mistakes.In other words,do not worry about taking risks.
The second step is to practice your English.For example,keep a diary or make notes every day.You will be used to writing in English,and you will feel comfortable expressing your ideas in English After several weeks,you will see'that your writing is improving.In addition,you must speak English every day.You can practice with your classmates outside class.You will all make mistakes,but gradually you will become comfortable communicating in English
The third step is to keep a record of your language learning.You can write this in your diary.After each class,think about what you did.Did you answer a question correctly?Did you understand something the teacher explained?Perhaps the lesson was difficult,but you tried to understand it.Write these achievements in your diary.
You must have confidence about learning English and believe that you can do it.It's important to practice every day and make a record of your achievements.You will enjoy learning English,and you will have more confidence in yourself.
Main idea:How to be a successful English (46)learner?
Step 1Feel confident about English(47)Believein yourself and you will make it.
Don't be (48)afraidof making mistakes.
Step 2(49)Practiceyour EnglishTo 50improveyour writing,form a good (51)habitof keeping a diary or making notes.
To communicate well in English,speak English as much as (52)possible
Step 3(53)Recordyour language.Think about your (54)behaviourin the English class
Write your achievements in you diary.
Conclusion:Confidence,belief and practice are equally (55)important in English learning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Hainan is in the south(南方)of China.The weather there is different from that of other areas of China.There is no winter in Hainan.It's not cold all year round.Many people go there in winter,because it's cold in the north(北方)of China.In summer,it's very hot.It's usually sunny,but it often rains.So people often take a pair of sunglasses and a raincoat at the same time.People can enjoy many kinds of fruits like bananas and coconuts (椰子) there,too.
Hainan is a good place to go for holidays and have fun.People can go fishing,boating,swimming and so on.When we want to have a rest,we can walk on the beach (海滩) and enjoy the fresh air and white clouds.It's so interesting.
Would you like to go to Hainan?

根据短文内容,选择正确答案.
57.Hainan is in theA of China.
A.south                 
B.north
C.center            
D.we don't know
58.What's the weather like in Hainan?A
A.It's not cold all year round.
B.It's hot all year round.
C.It's different from other areas of China.
D.It's in the south of China.
59.The word"fruits"meansC in Chinese.
A.食物         
B.饮料      
C.水果        
D.蔬菜
60.Which of the following is NOT true?D
A.There is no winter in Hainan.
B.In Hainan,people often take a pair of sunglasses and a rain coat in summer.
C.People can enjoy the fresh air and white clouds in Hainan.
D.Many people go to Hainan because it's very hot.
61.The main(主要的)idea of the passage isB.
A.where is Hainan
B.Hainan is a good place to go for holidays and have fun
C.the weather is fine in Hainan
D.there are many kinds of fruits in Hainan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.In ancient Greece,Socrates was a great philosopher (哲学家),who was widely known for his wisdom.
One day the great philosopher met a man,who ran up to him excitedly and said:"Socrates,do you know what I just heard about one of your students?"
"Wait a moment,"Socrate s replied."Before you tell me,I'd like you to pass a little test.It's called the Test of Three."
"Test of Three?"
"That's correct,"Socrates continued."The first test is Truth.Are you sure that what you are going to tell me is true?"
"No,"the man replied,"actually I just heard about it."
"All right,so you don't really know if it's true or not,"said Socrates."Now let's try the second test,the test of Goodness.Is what you are going to tell me about my student something good?"
"No,on the contrary…"
"So,"Socrates continued,"you want to tell me something bad about him even though you're not sure it's true?"The man shrugged (耸肩),a little embarrassed(尴尬的).
"The third test-the filter (过滤) of Usefulness,"Socrates continued."Is what you want to tell me about my student going to be useful to me?"
"No,not really…"
"Well,"Socrates said,"if what you want to tell me is neither true,nor good,nor even useful,why do you want to tell me at all?"
The man was ashamed (惭愧的) and said no more.

81.When the man tried to tell Socrates something about his student,SocratesC.
A.listened to him carefully                  
B.told him to go away
C.asked him to pass a test                    
D.walked away quickly
82.What is the meaning of"on the contrary"?B
A.相同                
B.相反                     
C.同意                     
D.反对
83.What is the Test of Three mainly about?A
A.Truth,Goodness and Usefulness.
B.Love,Truth and Honesty.
C.Wisdom,Love and Goodness.
D.Honesty,Wisdom and Truth.
84.Which of the following is true according to the passage?B
A.The man told Scocrates the news.
B.The man passed none of the tests.
C.What the man wanted to tell Scocates about his students was true.
D.What the man wanted to tell Scocates about his students was something good.
85.What can we learn from the story?D
A.Don't tell a lie to a philosopher.
B.Truth always hides behind small things.
C.No one wants to listen to bad news  
D.Think twice before you spread(散播) a piece of news.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---I have never been to the Great Wall.
---________,but I am going there this summer holiday.(  )
A.I agree with youB.Me too
C.Me neitherD.I'm afraid so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-When did she leave?
-As if it was 3:30.She        for about 2hours.(  )
A.has been awayB.leftC.has leftD.has been left

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-The lady in red ______ be over fifty!She looks very young.(  )
A.mustB.mustn'tC.canD.can't

查看答案和解析>>

同步练习册答案