精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.In America,just as in Europe,men usually open doors for women,and women always walk ahead of men into a room or a restaurant,unless(除非) the men have to be ahead of the ladies to choose the table,to open the door of a car or do some other things like the above.On the street,men almost always walk or cross the street on the closer side of the ladies to the traffic.But if a man walks with two ladies,he should walk between them.Then if the  host(男主人)or hostess(女主人)or both of them come in a car to get their guest for dinner,the guest should sit at the front seat and leave the back seat though there is no people sitting on it.

57.In America men usually walkBwomen into a room or a restaurant.
A.ahead of         
B.behind         
C.side by side with
58.In the street men walk onC.
A.the left side of the ladies
B.the right side of the ladies
C.the closer side of the ladies to the traffic
59.If a man walks with two ladies,he should walkBthem.
A.before
B.between
C.after
60.If Mrs Green comes in a car to get you to her house for dinner,you should sitB
A.beside a guest    
B.at the front seat         
C.at the back seat.

分析 本文介绍了美国的一些风俗习惯.在美国,就像在欧洲一样,男士要为女士开门,女士在进入一间屋子或餐厅时通常走在男士前面,除非男士因为开车门,选餐桌等等必须走在前面的情况.在大街上,过马路时,男士应该走在女士和车来的方向之间.但是如果一位男士陪同两位女士,那么他应该走在她们中间.其次,如果男主人或女主人或二者同时开车去接客人回来共进晚餐,那么客人应该坐在副驾驶位置上,哪怕后面座位是空着的.

解答 57.B.细节理解题.根据and women always walk ahead of men into a room or a restaurant女士在进入一间屋子或餐厅时通常走在男士前面.可知,男人通常走在女人后面,答案是B.
58.C细节理解题.根据men almost always walk or cross the street on the closer side of the ladies to the traffic.过马路时,男士应该走在女士和车来的方向之间.可知,答案是C.
59.B细节理解题.根据But if a man walks with two ladies he should walk between them.但是如果一位男士陪同两位女士,那么他应该走在她们中间.故选B.
60.B.细节理解题.根据If a host or hostess or both of them drive to get their guest(客人)for dinner,the guest should sit at the front seat and leave the back seat although there are no people sitting on it.,如果男主人或女主人或二者同时开车去接客人回来共进晚餐,那么客人应该坐在副驾驶位置上,哪怕后面座位是空着的.可知,应该坐前面.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Sixteen-year-olds should ______ to drive.(  )
A.allowedB.not be allowedC.be not allowedD.be allow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.A survey by baidu.com showed there were 16million bloggers (写网络日志的人).Xu Jinglei was one of the first famous people that the website sina.com.invited to open blogs.
The  web log written by Xu Jinglei is now the world's most popular.Xu,an actress-turned-director,became famous overseas when she won a Best Director Award for the film.A  Letter From an Unknown Woman in 2004.
Her blog has broken the domestic (国内的) record  with more than 10million visits.
Xu updates (更新) her blog every other day.But if she feels very good she sometimes posts two or three articles in a day.
Visitors leave thousands of messages about each of her articles,praising (赞扬) her open,free writing style,commenting (评论) on films.

53.Now Xu Jinglei's web log isC.
A.broken by hacker                       
B.written by an unknown woman
C.the world's most popular              
D.closed by government
54.How many visitors does Xu's blog have?D
A.About 16million.
B.About 36.82million
C.2004                  
D.over 10million
55.B invited Xu Jinglei who was one of the first famous people to open blogs.
A.The website baidu.com                    
B.The website sina.com
C.The website Yahoo.com                   
D.The website blog.com
56.From the passage we know thatD.
A.a survey by baidu.com showed there were 16million bloggers writing in English
B.Xu Jinglei was the only one that the website sina.com invited to open blogs
C.Xu Jinglei always posts one article in a day
D.Visitors leave lots of messages about her articles in her blogs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Australia has a holiday on April,25th This holiday is called"Anzac Day".On the day,Australians remember the soldiers who died in the First World War.
The American holiday of Thanksgiving is on the fourth Thursday in November.Families get together on this day and have Thanksgiving dinner.Labour Day is also a holiday in America It is on the first Monday in September.
In Canada,Thanksgiving is on the second Monday in October; People there have Thanksgiving dinner,too.July,1st is also a holiday in Canada.It is called"Canada Day".
People in China have a festival called the Dragon Boat Festival.This holiday is usually in June.On this day,people have boat races.
In America,the UK,Australia and many other countries,Mother's Day is on the second Sunday in May and Father's Day is usually on the third Sunday in June.
Many countries,such as America and the UK,celebrate Christmas on December,25th.But there are some countries in Europe that do not celebrate Christmas on that day.
Canada and America celebrate Halloween on the last day in October.On this day,children wear fun clothes and get lots of sweets.
26.OnB,people remember the soldiers who died in the First World War.
A.Canada Day     B.Anzac Day       C.Halloween     D.Christmas
27.According to the passage,Labour Day is in September inA.
A.America     B.Australia        C.the UK         D.China
28.Thanksgiving is in CanadaA.
A.on the second Monday in October
B.on the second Sunday in May
C.on the fourth Thursday in November
D.on the third Sunday in JuneD.
29.How many kinds of holidays are mentioned in the passage?
A.Six.       B.Seven.        C.Eight.        D.Nine.
30.The best title of the passage is"C".
A.Countries in the World
B.The Meanings of the Holidays
C.Holidays in Different Countries 
D.The Dates of Some Holidays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.When we watch a football match or see a film,we often see people put out their fingers to form(形成)a"V".Perhaps you don't know what it means and how it gets the meaning.Here is a story to answer the question.
During the Second World War(战争),there was a Belgian(比利时)young people.He called himself Victor.He ran to England and worked for a radio station in London.He spoke to his country in his programmes every day in a hope that it could help his people win the war.One day at the end of 1940,he asked his people to write the letter"V"to show their strong wish to win the victory(胜利).
During that night,the letter"V"was seen on the walls,trees,buildings and other places.This encouraged(鼓舞)hundreds of thousands of people in this country.

76.The story happened nearly76 years ago.
77.The young man was not asoldier,but he tried his best to fight for his country.
78.He hoped that hisworkcould help his people win the war.
79.The people wrote the letter"V"everywhere during that night.
80.From the story we know that the letter"V"meansvictory.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.Many winters ago,I was working at a college when a homeless woman came in wearing only thin clothes.She started(16)B as she sat down on a sofa in the student public room.Clearly,she wasn't well.Without (17D  too much about it,I went to the Student Affairs office where I knew I could find(18)A in the"Lost and Found"box.I collected all the clothes for her and made my way(19)C.A co-worker told me I should not help this person,(20)B  it would only lead to her wanting(21)D help.I ignored(忽视) her.
After two weeks,a lovely elderly man came to my (22)C and asked to speak with me in private.He told me that he had overheard (无意听到) the (23)D  with the co-worker about helping the(24)Bwoman.He wanted me to know that it was always okay to help people,and that was (25)C  he wanted to give me a check for $1000!Tears came into my eyes,because I really(26)A the money at the time,but also because I had (27)D  been recognized(认可) in such a way for (28)B someone!We became good friends and,after twenty years,he (29)C unexpectedly and told me he wanted to help me!He gave me 120,000to buy my dream house in my hometown.I asked him why he wanted to give me such a large(30)Aand he said it was because I was a"giver"and that I deserved (应得) it.

16.A.cryingB.coughingC.drinkingD.working
17.A.worryingB.jokingC.talkingD.thinking
18.A.clothesB.keysC.bagsD.coins
19.A.outB.forwardC.backD.through
20.A.ifB.asC.thoughD.when
21.A.littleB.lessC.muchD.more
22.A.homeB.bankC.officeD.classroom
23.A.argumentB.discussionC.agreementD.conversation
24.A.hungryB.sickC.kindD.boring
25.A.howB.whatC.whyD.where
26.A.neededB.gaveC.receivedD.made
27.A.yetB.stillC.alreadyD.never
28.A.refusingB.helpingC.believingD.understanding
29.A.woke me upB.cheered me upC.called me upD.picked me up
30.A.giftB.effortC.homeD.friendship

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.If you have failed in the past to try to make big changes in life,try again now,one tiny step at a time.
Every year it's the same.As December comes to an end,you think about the new year and all the ways you want to improve your life.But as you start to write down your hopes for the new year,you think about the last year.You excitedly write down all the changes you are going to make,but by the end of January those ideas get lost in your busy life.
Here's a suggestion:Forget the too big,hard-to-achieve goals(目标) and just think about the small ones."We often think that we have to do everything in big steps,even though it's so hard for us to reach it."said Robert Maurer,who recently wrote the book One Small Step Can Change Your Life."What we try to do is to begin with such a small step that we can't find any excuse not to do it."
"Kaizen",a Japanese word,is used to mean to change behavior and attitudes(态度).During World War Il,American factory managers were able to increase productivity by trying small,continuous improvements instead of sudden changes.After the war,the idea was brought to a rebuilding Japan.It made Japan develop fast.The Japanese called it"kaizen",which means"improvement".
Maurer studied the idea and did some experiments with it."Kaizen"could possibly help people succeed in doing everything.

53.Robert Maurer wrote a book to tell usB.
A.we should do everything in big steps
B.how to change one's life with one small step
C.we should try a lot of sudden changes
D.how to find a small step without any excuse
54.The writer of the passage suggests we shouldD.
A.make changes at the end of the year
B.do few experiments with"kaizen"
C.do things with hard-to-achieve goals
D.take a tiny step to achieve big goals
55.Which of the following is TRUE from the passage?A
A.Robert Maurer studied"kaizen"and found it helpful.
B.You can achieve your goals if you are not too busy.
C.You can't find any excuse not to reach a big goal.
D."Kaizen"was brought to Japan during World WarⅡ.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Gina was a 3rd grader.She was very clever,but she had no friends at school until Rita joined her class.New to the city and too shy to make any friends,Rita did not mind being Gina's friend.At least she had someone to play with.
One day the teacher scolded (训斥) Rita for not concentrating when she was doing some math problems.The whole class laughed at her and Rita cried hard.The teacher had patiently explained how to do them,but Rita was just not able to understand.
Gina told her mother about Rita's bad day."Why don't you try to help her?"asked her mother."She likes you very much."
"Mommy,I don't have time to waste."said Gina.
"But Rita is your friend and if you don't help her,who will?"said her mother.But Gina didn't think so.
"Then Gina's mother decided to act tough(强硬地)."If you don't help her,I will not let you watch cartoons for a week."
Extremely unhappy,Gina taught Rita.Rita understood,for Gina knew how to explain things simply.Rita was excited and told everyone what a good friend Gina was.
One day,Gina made a mistake,and the principal (校长) asked Gina to pick up the waste paper in every classroom after school.
After school,Gina began to clean the classrooms and she felt very sad.Rita found out about it and went to help her do it.
From that day,Gina and Rita became the best of friends.
86.Did Rita mind making friends with Gina?No,she didn't
87.What happened after the teacher scolded Rita?The whole class laughed at her and Rita cried hard.
88.Why did Rita understand the math problems after Gina taught her?Because Gina knew how to explain things simply.
89.How did Gina feel when she was made to pick up waste paper?She felt very sad.
90.What can we learn form the story?Friends should help each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.matter,throat,what's,your,the,with
What'sthematterwithyourthroat??

查看答案和解析>>

同步练习册答案