精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.One Thursday afternoon,when I was in Grade 9,a new boy came into my classroom.He was short and thin.He walked up to the teacher and told her,very seriously,that he was new.His name was Christian.He sat down,took a look at me,and then looked away.I didn't think he was very nice and I was sure he wasn't the type I would like to become friends with.
During that year,I didn't talk to him much,but he smiled at me when our eyes met,always shyly.He never ate lunch with anybody,and he never talked to anybody but me.
But one day I joined those unkind kids who were making fun of him.We made fun of him though I thought it was wrong.
"Haven't you got any friends?"a kid asked Christian,who had walked past us alone,head down.
"No,he hasn't got any friends.He's too stupid and shy,"I said.Then Christian looked up at me with the saddest dog eyes I had over seen.I felt very sorry at that moment.
That night,I couldn't sleep because I couldn't get Christian's face out of my mind.In the weeks that followed,he never met my eyes in class and never smiled at me.It was really hard for me to decide to write him a note asking him to forgive(原谅) me.But I thought I should.
The next day in class,I wrote him a note telling him how sorry I felt.About five minutes later,I turned and saw tears in his eyes."You will never realize what your apology(道歉) has meant to me,Jimmly."he said to me."I hope we can become friends."
We had lunch together that noon and we had the best talk I had ever had.Over the years at high school,we were close friends.
When I think back,I realize that,if I had not apologized,I would never have known what a lovely person Christian was.
Apologies can really change your life,so never miss the chance to tell somebody you are sorry.

31.From the passage,we know Christian was aB boy.
A.tall and fat     
B.short and shy
C.short and active   
D.lovely and fat
32.Jimmly didn't talk to Christian much at first becauseA.
A.he didn't think Christian was the type he wanted to become friends with
B.Christian wasn't nice to people around him after he came to the new class
C.Christian made friends with others
D.Christian had the saddest dog eyes
33.Jimmly feltC after he made fun of Christian with other unkind kids.
A.happy     
B.interested    
C.sorry     
D.bored
34.Jimmly asked Christian to forgive him byD.
A.sending an email      
B.wearing a smile
C.eating supper together   
D.writing a note
35.This article tells us thatA.
A.we should make an apology when we hurt others
B.Jimmly's apology was unimportant to Christian
C.Christian wasn't lovely in fact
D.it is impossible to say sorry to others.

分析 全文大意:
一个星期四的下午当时我上九年级,一位新来的小男孩走进我们的教室.他又矮又瘦.走到老师面前,认真地告诉老师他是新来的.他的名字叫Christian.他坐下看了我一眼,然后把目光转向别处.我认为他不是很友好而且我确信他也不是那种我要交朋友的类型.在那一年我没有和他说太多的话.当我们的目光相遇时,他总是对我害羞地笑笑.他从来不和任何人一起吃午饭,除了我他从来没有和任何人说过话.但是一天当那些不友好的孩子在拿他开玩笑时我也加入了进去,尽管我认为不对,可是我们还是嘲笑他.当Christian低着头独自从我们身边走过时,一个孩子问道"你难道没有任何朋友吗?"我说"是的,他没有任何朋友,他又傻又害羞."然后Christian可怜巴巴地抬头看着我.那一刻我感到很抱歉.那天晚上,我难以入睡因为Christian的脸在我脑海里挥之不去.在接下来的几周里他从来没有在课堂上看过我,从来没有对我笑过.对我来说真的很难下决心给他写个纸条让他原谅我.但是我想这是我应该做的.第二天在课堂上,我给他写了一张纸条告诉他我感到很抱歉.大约五分钟之后我转过身发现他眼里含着泪水.他对我说"你将永远不会知道你的道歉对我意味着什么,Jimmly"我希望我们能够成为好朋友.那天中午我们一起吃午饭,我从来没有这么开心地聊过天.在高中那几年我们是亲密的好朋友.当我回想起时,我意识到如果我没有道歉,我永远不会知道Christian是一个多么可爱的人.道歉真的可以改变你的生活,所以不要错过任何向别人道歉的机会.

解答 答案:
31、B          细节理解题       根据第一段He was short and thin可知他又矮又瘦再根据第二段During that year,I didn't talk to him much,but he smiled at me when our eyes met,always shyly可知在那一年我没有和他说太多们话.当我们的目光相遇时,他总是对我害羞地笑笑.可知Christian是个个头不高而且害羞的男孩.故选B
32、A          推理判断题         根据第一段I didn't think he was very nice and I was sure he wasn't the type I would like to become friends with.以及第二段During that year,I didn't talk to him much,but he smiled at me when our eyes met,always shyly.可知起初Jimmly没有和Christian说太多们话的原因是他认为Christian不是那种他要交朋友的类型,故选A
33、C             细节理解题        根据第五段I felt very sorry at that moment可知Jimmly和那些不友好的孩子在嘲笑了Christian之后感到抱歉,故选C
34、D             细节理解题         根据第七段The next day in class,I wrote him a note telling him how sorry I felt可知Jimmly通过给Christian写纸条的方式请求他的原谅.故选D
35、A            内容归纳题            根据最后一段Apologies can really change your life,so never miss the chance to tell somebody you are sorry."道歉真的可以改变你的生活,所以不要错过任何向别人道歉的机会."可知作者通过他的亲身经历告诉我们当我们伤害了别人我们应该道歉.故选A

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.本题主要涉及细节理解和推理判断的题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.必要时要联系上下文,即可选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.They don't need any help.They think they can do it by themselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.There are so many tourists in the West Lake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.--Could you show me the method of cooking the tasty cookies?
--Please follow the ______ on the cookbook.(  )
A.directionB.attentionC.introductionD.instruction

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Many scientists believe that robots ______ able to talk like humans in 50years.(  )
A.wereB.areC.will beD.have been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Once upon a time,a fox was walking along a road.He saw some beautilul grapes hanging over a high wall.He stopped to look at the grapes.They looked nice to eat.The fox wanted to eat the grapes very much,but he couldn't reach them.So he jumped as high as he could.Sometimes his nose touched a grape,but his mouth could not reach it.The fox jumped and jumped until he was very tired.
Finally he stopped jumping and walked away with his nose held high.He said,"I don't need those grapes.They look nice but I'm sure they are sour."
In our dailly life,when people can't get something they want,they may say,"The grapes are sour."

根据短文内容,判断句子的正误,正确的涂T,错误的涂F.
51.The fox was walking along a river.F
52.The grapes were beautiful and looked nice to eat.T
53.The fox didn't want to eat the grapes very much.F
54.The grapes were too high for the fox to get.T
55.Today,when people can't get what they want,they often say it's not good.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--____do you stay up late?
--Hardly ever.(  )
A.How oftenB.How longC.How farD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--Did you call Jenny?
--Oh no,I forgot.I_____her right away.(  )
A.calledB.have calledC.callD.will call

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---My uncle is against wasting anything.
---No wonder he would rather____the old bike than___a new one.(  )
A.repair;to buyB.to repair;buy
C.repair;buyD.to repair;to buy

查看答案和解析>>

同步练习册答案