19.When I was a little child,my mom liked to make meals for my father and me.She often made good food for us after work.
One evening,my mom placed a plate of eggs,sausage and burned biscuits in front of my dad and me.I saw the burned biscuits,and I refused to eat them.I looked up at my father.He picked up one of the burned biscuits and smiled at my mom.He asked me how my day at school was as usual.I don't remember what I told him that night,but I do remember watching him put butter on the biscuits and eat all of them!
When I got up from the table,I heard my mom say sorry to my dad for burning the biscuits.And I would never forget what he said,"Baby,I love burned biscuits."
Later,I asked him if he really liked the burned biscuits.He wrapped me in his arms and said,"Your mom works very hard today and she's really tired.Besides,burned biscuits never hurt anyone!"
You know,life is full of imperfect things and imperfect people.What I've learned over the years is learning to accept others'faults.That is one of the most important keys to creating a healthy and lasting relationship.
59.What did the writer's dad do with the burned biscuits?C
A.He refused to eat them.
B.He threw them away.
C.He ate all of them.
D.He asked the writer to eat all of them.
60.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.My mom didn't know the biscuits were burned.
B.My mom said sorry for the burned biscuits.
C.I put butter on the biscuits.
D.I ate all of the burned biscuits happily.
61.What does the writer want to tell us?C
A.To learn to make good biscuits.
B.To make friends with parents.
C.To accept someone's mistakes.
D.To create a good relationship with parents.
分析 文章大意:文章讲述作者的妈妈将土司烧焦了,但是爸爸不但没有怪她而且说烧焦的土司很好吃,作者意识到为了得到快乐的生活,一个人应该学会理解.
解答 59-61:CBC
59题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段but I do remember watching him put butter on the biscuits and eat all of them!可知 爸爸吃了所有的饼干,故答案是C.
60题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段I heard my mom say sorry to my dad for burning the biscuits可知我听说我妈妈因为烧饼干而向我爸爸道歉,故答案是B.
61题答案:C 考查细节理解题,根据文中的最后一段What I've learned over the years is learning to accept others'faults可知 作者告诉我们接受别人的错误,故答案是C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.