精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Americans think a great deal about time.From childhood they learn to value time.As children,they are taught to be on time to go to school,to do work and to do everything.When they are having a good time,they say that time flies.When a person is dying,they say he is living on borrowed time.
Time is money.Time is knowledge.Time is everything in America.A working American has to work hard for 8 hours a day or 40 hours a week.This is the working time.In his spare time(业余时间),he also works hard for more money.Even Saturday and Sunday are filled with activities(活动).In the street you can hardly see a man who walks slowly.They walk very fast.In fact,they are running.
They love time because time bring them money,comfort (舒服) and progress(进步).But sometimes they also hate time,for they feel they have become servants of the clock.

50.A working American has to workC days a week in his working time.
A.seven          
B.six           
C.five         
D.eight 
51."He is living on borrowed time"means"D".
A.He is dead                   
B.He has little money      
C.He has no time               
D.He is dying
52.In his spare time,an American usuallyD.
A.has a good rest                              
B.plays cards with his friends    
C.stays at home all day and watches TV      
D.gets more money by work 
53.Which of the following is NOT TRUE?C
A.The Americans usually value time.
B.The Americans are often on time.
C.All Americans love time and don't hate time.
D.Sometimes the Americans hate time.

分析 美国人认为时间重要.他们从小学会珍惜时间. 作为孩子,他们被教导要准时上学,要做的工作和做所有的事.一个美国人已经努力工作了8小时一天或一周40小时.这是工作时间.在空闲时间,他也为了钱而努力工作.

解答 50:C.细节计算题.根据文中第二段"A working American has to work hard for 8 hours a day or 40 hours a week."可计算出一个美国工人每周工作五天.故选C.
51:D 细节理解题.通过文中第一段"When a person is dying,they say he is living on borrowed time."可知当一个人死去,他们说他生活在借来的时间里.明确这个人已经死去了.故选D.
52:D.细节理解题.通过文中第二段"In his free time,he also works hard for more money."在他的空闲时间,他也为了钱而努力工作,可知答案选D.
53:C.细节理解题.根据第一段Americans think a great deal about time.From childhood they learn to value time.As children,they are taught to be on time to go to school,to do work and to do everything可知美国人珍惜时间,很准时,故A,B对,通过文中"But sometimes they also hate time,for they feel they have become servants(仆人)of the clock."可知有时候也讨厌时间,故C错,D对.故选C.

点评 在进行阅读理解的过程中可采用两种方法:先通读全文,再答题;先看文章后的问题,再从文章中找答案.第二种方法对解决事实细节题比较有效,考生可带着问题在文中寻找答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
Dear Donna,
Help!I'm a 15-year-old high school student in New York.In eight months,I'm going to take an entrance exam.To prepare,I'm studying six hours a day.I want to do well,but I'm really stressed these days.I can't sleep.What should I do?
Yours,
Mary
Dear Mary,
Many students around the world have the same problem as you.Here is some advice to help you deal with the stress.Good luck!
◆Make a study plan for yourself,but don't study too much in one day.You can remember more by studying one hour each day for six days,than six hours in one day.Also,don't study late at night.
◆Have a rest for 15to 20minutes every two hours.Go outside and walk.Doing exercise is a great way to reduce stress.
◆Don't eat a lot of sugar or drink a lot of coffee.Eat foods high in Vitamin (维生素) B.For example,eggs,milk,green vegetables and rice.These give you energy and help you think more clearly.
◆A study partner (同伴) can help you practice for the test.When you're worried about the exam,you can talk to your partner.This can reduce stress,too.
Yours,
Donna
56.What is Mary's problem?C
A.She can't communicate with others.
B.She can't study English well.
C.She is so worried and can't sleep.
D.She can't pass the exam.
57.Donna thinks Mary's problem isD.
A.funny     
B.serious  
C.great  
D.common
58.What does the underlined word"reduce"mean in Chinese?A
A.减少    
B.排除  
C.加强         
D.增加
59.Donna thinks thatA can help Mary think more clearly.
A.eating foods high in Vitamin B         
B.drinking a lot of coffee
C.eating a lot of sugar                 
D.studying six hours every day
60.Which of the following is TRUE according to Donna's letter?B
A.Walking outside can make you remember more.
B.It's good to tell a study partner about your feeling.
C.It's necessary to have a rest for 15to 20minutes an hour.
D.The best time to study is from 10:00pm to 1:00am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.like,cheer,we'd,up,to,them
We'dliketocheerthemup..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.in the world,there,no,will be,more cormorant fishermen,perhaps (连词成句)Perhaps there will be no more cormorant fishermen in the world..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.
keep  loudly   instead of   natural   sky
46.It's not good to talkloudly in public places.
47.As the saying goes,an apple a daykeeps the doctor away.
48.Spring is the best time to go out and enjoy thenatural world.
49.Because of air pollution,it is not always easy to see the bluesky now.
50.Our English teacher often tells us to do more readinginsteadof doing exercises only.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Children should ________to have more time to play.(  )
A.allowB.be allowingC.be allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---When shall we go to watch the football match?---Not until my task_________.(  )
A.will be completedB.will complete
C.is completedD.completes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.
four  winner   as long as  ring honest  
46.Bill is anhonestboy.Everyone in our class trusts him
47.You are sure to speak English beautifullyas long asyou practise every day
48.Thanksgiving is celebrated on thefourthThursday in November in America
49.When thewinnersof the World Cup returned home,they were warmly welcomed
50.The children rushed out of the classroom as soon as the bellrangfor the end of class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---How many students are there in each group?
---Usually each group _______ six students in our class.(  )
A.is made fromB.is made up ofC.is made inD.is made of

查看答案和解析>>

同步练习册答案