12.Chinese writer Mo Yan won the Nobel Prize in Literature in 2012.Mo,who was born in 1955from a farmer's family in Gaomi county in Shandong Province,is the first person in China to win the Nobel Prize in Literature.In his early years,life was not easy and he experienced hunger.These things have influence Mo Yan's later writings.
Park Geun-hue(朴槿惠) is 64years old this year.She was selected the new President of South Korea in December,2012.She is the country's first female head of state and her term will last five years from 2013."I will become a president who puts people's living before anything else,"she told the cheering people in central Seoul as she accepted her win."I will keep my promises."
Barack Obama (born in Honolulu,Hawaii in 1961),who was elected the 44th President of the United States in 2008,has been elected again to a second term.Obama is a graduate of Columbia University and Harvard Law School.His father was from Kenya.And his mother was born in Wichita,Kansas.
51.When Mo Yan was young,his family might beB..
A.big
B.poor
C.rich
D.small
52.When was Park Geun-hue born?A
A.In 1952.
B.In 1955.
C.In 1961.
D.In 1987.
53.Where was Barack Obama born?D
A.In Kansas.
B.In Kenya.
C.In Golumbia.
D.In Hawaii.
54.Which of the following is NOT true about the passages?A
A.The writer Mo Yan lived in a big city before he got the prize.
B.Park Geun-hue will lead South Korea till the year 2018.
C.Obama studied in Columbia University and Harvard Law School.
D.Among the three persons,Park Geun-hue is the oldest.
55.The three passages may be fromC..
A.an e-mail
B.a letter
C.news
D.an ad.
分析 这篇短文主要讲述了三著名的伟大人物,第一个获得若贝尔奖的中国作家莫言;64岁的朴槿惠当选韩国新总统;巴拉克奥巴马在2008当选为美国第四十四任总统,被选为再次连任.
解答 51.B细节理解题.根据In his early years,life was not easy and he experienced hunger(饥饿)描述,可知莫言早期的生活困难.故选B.
52.A细节理解题.根据Park Geun-hue(朴槿惠) is 604years old this year.She was selected the new President of South Korea in December,2012可知60岁的朴槿惠于2012当选韩国新总统,即她出生于1952年,故选A.
53.D细节理解题.根据Barack Obama ( born in Hopolulu,Hawaii in 1961 描述可知奥巴马出生在In Hawaii.夏威夷,故选D.
54.A细节理解题.根据who was born in 1955 into a farmer's family in Gaomi County in Shandong Province描述可知莫言出生在一个农村的农民家庭可知选项A是错误的.故选A.
55.C细节理解题.通读全文可知本篇文章来自新闻消息.故选C.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.