18.Body language is quiet,secret and most powerful language of all,It speaks louder than words,
According to specialists,Our bodies send out more messages than we realize,In fact,non-verbal(非语言) communication takes up about fifty percent of what we usually mean,And body language is especially important,when we try to communicate across cultures,
IndeeD.What is called body language is so much a part of us that it's actually often unnoticed,And misunderstandings happen as a result of it.For example,Different cultures treat the distance between people differently,Northern Europeans usually do not like having bodily contact(接触),even with friends,And certainly not with strangers,People from the Latin American countries,On the other hand,touch each other quite a lot,so it's possible that in conversation it may look like a Latino is following a Norwegian (挪威人)all over the room,The Latino,Trying to express friendship,Will keep moving closer,The Norwegian,Very probably seeing thisas rude behavior,Will keep backing away,which the Latino will in return regarded as coldness,
Obviously,A great deal is going on when people talk,And only a part of it is in the words themselves,And when parties are from different cultures,There's a strong possibility of misunderstanding,But whatever the situation is,The best advice is to obey the golden rule:Treat others as you would like to be treated,
51.You may find the passage inA
A.a science magazine
B.a guide book
C.a sports newspaper
D.a story book
52.The underlined word thisin paragraph 3refers toD
A.the Norwegian keeps moving closer
B.the Latino follows the Norwegian
C.the Norwegian keeps backing away
D.the Latino's way of expressing friendship
53.Misunderstanding of body languages always happens because of theC
A.languages
B.friends
C.cultures
D.countries
54.Which of the following is true?D
A.people around the world have the same body languages
B.body language takes up about 50% of our communication
C.body language is the most important in our communication
D.body language is important when trying to communicate across cultures
55.If a foreign friend gives a hug to you,you shouldB
A.shake hands with him
B.give him a hug
C.refuse him
D.kiss him.
分析 本文中给我们介绍了有关身体语言的一些内容.不同的文化下的身体语言是不同的,如拉丁美洲人离对方非常近是设法表达友好的表现,而挪威人认为这是非常粗鲁的.当我们设法跨越文化进行交流时,身体语言尤其重要,但有一条黄金法则就是:对待别人要像你想要别人对待你一样.
解答 51-55:ADCDB
51题答案:A推理判断题.你可能在科学杂志上找到这篇文章.通读全文是有关身体语言的内容.故选A.
52题答案:D细节理解题.第三段中划线单词this指的是什么?根据本文中The Latino,trying to express friendship,will keep moving closer 可知拉丁美洲人会保持离对方非常近是设法表达友好可知,this指拉美人表达友好的方式.故选D.
53题答案:C细节理解题.身体语言的误解都会因为文化而产生.根据这个本文中And when parties are from different cultures,there's a strong possibility of misunderstanding可知答案,故选C.
54题答案:D细节理解题.下面哪个是真的?根据And body language is especially important,when we try to communicate across cultures可知当我们设法跨越文化进行交流时,身体语言尤其重要可知答案.故选D.
55题答案:B细节理解题.如果一个外国朋友给你一个拥抱,你应该给他一个拥抱.根据本文中的Treat others as you would like to be treated可知对待别人要像你想要别人对待你一样可知答案,故选B.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.