精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Donald was not very good at math.He couldn't understand the teacher's explanations.Even when the teacher explained something a second time,Donald Still couldn't understand it.
"Never mind."Donald told himse1f,"I'm quite good at other subjects.I'll cheat in the math exam to get a good grade,then I won't be in trouble."
"I'll sit next to the boy who does best in math,"he thought,"and copy down this answers."
The day of the exam came,and Donald sat next to Tommy,who was always at the top of the class in math.Donald carefully copied Tommy's answers onto his own exam paper.At the end the exam,the teacher collected the papers and graded them in time.
Then she said,"well,boys and girls,I've decided to give a prize to the student who got the highest grade.It's difficult for me to decide who I'll give the prize to one of them."
The students were surprised when they heard this.They said,"That's not fair.They got the same grade."
"That's true."the teacher said,"However,Tommy's answer to Question 18was‘I don't know'while Dona1d's was‘Neither do I'."

51.Donald wanted to cheat becauseC.
A.he didn't do well in any subjects     
B.his teacher didn't explain things well
C.he wanted to get a good grade in math
52.DonaldB during the exam.
A.sat behind Tommy      
B.copied from Tommy      
C.asked the teacher for help
53.The students were surprised becauseA.
A.they thought the teacher unfair 
B.Donald did as well as Tommy
C.the teacher would give them a prize
54.The teacher decided to give the prize toA.
A.Tommy            
B.Donald        
C.both Tommy and Donald
55.We can infer(推断)B.
A.Donald may study hard at math         
B.the teacher may criticize Donald
C.Tommy may share the prize with other students.

分析 本文大意:
唐纳德数学不太好,听不懂老师的解释,老师再讲一次也听不明白.决定考试时作弊.他的邻座是班里数学最好的.唐纳德仔细地把汤米的答案抄到他自己的考试卷上.考试结束后,唐纳德和汤米的分数一样,老师决定把奖品给汤米,唐纳德的同学说这不公平,他和汤米的分数一样.老师说汤米的第18题答案是"我不知道,"而唐纳德的是"我也不知道".很明显,老师发现了汤米的作弊行为.

解答 51:C 细节理解题.根据I'll cheat in the math exam to get a good grade可知唐纳德之所以作弊是想在数学考试中获得好分数.故选C.
52:B 细节理解题.根据Donald carefully copied Tommy's answers onto his own exam paper.可知唐纳德仔细地把Tommy的答案抄到他自己的考试卷上,故选B.
53:A 推理判断题.根据第五段The students were surprised when they heard this They said,"That's not fair.They got the same grade."可知他们认为老师不公平,所以很惊讶.故选A
54:A 推理判断题.根据短文最后一段"However,Tommy's answer to Question 18was‘I don't know'while Dona1d's was‘Neither do I."可知老师认为唐纳德抄袭了汤米的,所以可能会把奖品给汤米,故选A.
55:B 推理判断题.根据短文最后一段"However,Tommy's answer to Question 18was‘I don't know'while Dona1d's was‘Neither do I."可知老师认为唐纳德抄袭了汤米的,所以可能会批评唐纳德,故选B.

点评 阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.本题涉及很多推理题,要抓住关键句展开合理的联想和推断,不能违背原文的意思.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.One day,two young men went to a small city.They stayed outside a shop for a long time,and they seemed to have nothing to do.The owner of the shop felt they were unusual.So he used his new mobile phone to take a picture of them.After that he sent a message with the picture to the police.The picture surprised the police because the persons in the picture had done something wrong before.And the police were trying to catch them!A police car was immediately sent to the shop.The two young men were caught there.Later a policeman told the reporter,"We think this is the first time in the world that a picture message has been used to help catch criminals(罪犯)."

根据以上内容判断下列句子的正 (T) 误 (F)
41.The owner of the shop sent the picture message to the police.T.
42.The two young men went to the shop to buy a new mobile phone.F.
43.The shop owner thought the two young men were kind.F.
44.The two young men were caught by the police.T.
45.The police thought a picture message was often used to help catch criminals.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.第四节:任务型阅读.阅读短文,根据其内容,完成下列任务.
     Andy was still traveling in Spain when he realized he had to confirm(确认) his ①______home with the airline company.He was visiting Spain in order to improve his Spanish.When  he was speaking to people face to face,he had no difficulty understanding what they said.However,when he was speaking on the phone,he still had a problem.Andy called the airline.And the clerk confirmed that his plane was leaving at nine o'clock three days from that day.She also told Andy to be at the airport a little earlier in order to check in his luggage and get a seat.
    Since he was leaving in three days,Andy didn't lose any time.He visited as many places as he could.He thought that it would probably be a while before he had enough money again.He wished he could come back and spend a year in Spain.
    Too quickly,the final day arrived.Andy left early for the airport before take-off.He hated to rush.When he went to the clerk to show his ticket,the clerk looked at the ticket in surprise,
"Why,sir,but your flight was at nine o'clock in the morning,and now it is eight in the evening."
"But I confirmed my flight,"insisted Andy."Will I have to pay for another ticket?"
"No,Sir.However,the next flight out will be three days from now."
    Andy's ②_______of shock turned to smile as he realized that now he could go on with his vacation.

任务一:请根据短文内容,分别写出①、②处所缺单词.(每空限填一词)
71.①flight    ②look/expression
任务二:根据短文内容补全句子.(每空限填一词)
72.(A) He visited as many places aspossible.
(B)From the passage we know Andy couldcontinue his holiday.
任务三:请把上文中画线的句子翻译成汉语.
73.当他面对面和别人说话的时候,他理解他们说的话没有困难.
任务四:请根据短文内容回答下列问题.
74.Why did the clerk tell Andy to be at the airport a little earlier?To check in his luggage and get a seat
75.How long was Andy late for the plane that day?( about) 11 hours.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The map will show you ___________.(  )
A.how to reach the cinemaB.where to reach the cinema
C.how  reach the cinemaD.where reach the cinema

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-What's your father doing now?
-He ______ the room(  )
A.cleanedB.cleansC.has cleanedD.is cleaning

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-I called you yesterday evening,but nobody answered the phone.
-Oh,I           a walk with my parents at that time.(  )
A.tookB.was takingC.am takingD.take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-What're your favorite animals?
-I like pandas ________.(  )
A.goodB.betterC.best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Traveling around big cities by taxi can cost a lot of money,but it's usually
       to take the underground train to most places.(  )
A.amazingB.expensiveC.convenientD.exciting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Bob,your room is a real mess!
-       .I'll clean it up right away.(  )
A.I'd love toB.I hope soC.I'm sorryD.I disagree

查看答案和解析>>

同步练习册答案