精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Every morning my father buys a newspaper on his way to work.Every evening my mother looks through magazines at home.And every night,I look at the posters with photos of David Beckham and Yao Ming on my bedroom wall before I go to sleep.Can we imagine life without paper or printing?
Paper was first created about 2,000 years ago,and has been made from silk,cotton,bamboo,and since the 19th century,from wood.People learned to write words on paper to make a book.But in those days,books could only be produced one at a time by hand.As a result,they were expensive and rare.And because there weren't many books,few people learned to read.
Then printing was invented in China.When printing was developed greatly at the beginning of the 11th century,books could be produced more quickly and cheaply.After that,knowledge and ideas spread quickly.
Today information can be received online,downloaded from the Internet rather than only
found in books.And information can be kept on CD-ROMs or machines such as iPads.
Computers are already used in classrooms,and newspapers and magazines can already be read online.So will books be replaced by computers one day?No,I don't think the Yao Ming poster on my bedroom wall will be replaced by a two-metre-high computer!
Answer the questions according to the passage.
76.When was paper first created?
About 2,000 years ago.
77.Before the invention of printing,were books produced by hand or by machine?
By hand.
78.What happened after books became cheaper?
Knowledge and ideas spread quickly.
79.According to the passage,where can information be kept?
On CD-ROMs or machines such as iPads.
80.Can newspapers and magazines be read online now?
Yes..

分析 这篇短文主要讲述了书籍的产生和变化及在人类社会发展中知识和思想传播的巨大作用.

解答 答案:76.About 2,000 years ago. 细节理解题.根据第二段第一行句子Paper was first created about 2,000 years ago.纸是在大约两千年前产生的.可知是大约两千年前.故答案为About 2,000 years ago.
77.By hand.   细节理解题.根据第二段句子But in those days,books could only be produced one at a time by hand.书籍那时只能手写.而且一次只能生产一本,可知书籍那时只能手写.故答案为By hand.
78.Knowledge and ideas spread quickly.  细节理解题.根据第三段句子books could be produced more quickly and cheaply.After that,knowledge and ideas spread quickly.可知在书籍变得便宜之后,知识和思想传播的更快.故答案为Knowledge and ideas spread quickly.
79.On CD-ROMs or machines such as iPads.细节理解题.根据第四段句子And information can be kept on CD-ROMs or machines such as iPads.信息可以保存在CD-ROM或像iPad这样的机器上.可知可以保存在CD-ROM或像iPad这样的机器上.故答案为On CD-ROMs or machines such as iPads.
80.Yes.   细节理解题.根据最后一段句子 newspapers and magazines can already be read online.报纸和杂志已经可以在网上阅读了.可知报纸和杂志可以在网上阅读.故答案为Yes.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

1.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

2.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The number of the old people is increasing in China.With the development of China,they _____ better care of in the future.(  )
A.will takeB.are takenC.will be taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.-What are you doing?
-I am reading a bookwritten (write) by Mo Yan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

16.What lesson will the man help Mary with?
A.Physics.     B.History.     C.Geography.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Do you know ______ girl with long curly hair?
--Yes,she is Mary.She plays ______ tennis very well.(  )
A.a,/B.the,/C.the,theD.a,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.如今,很多城市出现了一种绿色出行方式--共享单车(bike-sharing),它因环保、便捷而备受青睐,但同时也引发了一些问题.请你根据提示以"Bike-sharing"为题写一篇英语短文,表达自己的看法和建议.
要点提示:
AdvantagesBe convenient,less pollution,reduce the traffic pressure(减缓交通压力)
Take exercise…
ProblemsThrow away,damage(毁损),be stolen…
AdviceCivilized(文明的),follow the rules,take good care of…
注意:
1.短文应包括以上要点,可适当发挥,以使行文连贯;
2.文中不得出现真实的人名、校名及地名;
3.词数:80-100(文章开头已给出,不计入总词数).
Bike-sharing
Today,as a greener means of transportation,bike-sharing is becoming more and more popular in many cities.                                                                                                                                                                  

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.听第六段对话,回答第11-12小题.
11.What did Jack talk about on the show?
A.His new song.   B.His new book.   C.His new movie
12.What does Jack do?
A.He's a singer.    B.He's a reporter.   C.He's a musician.

查看答案和解析>>

同步练习册答案