【题目】阅读下面短文,然后根据短文内容补全答题卡上对应表格中所缺失的信息。不超过3词。
People know and drink Coca-Cola all over the world. Hundreds of millions of people can know a Coke bottle by its shape and the famous Coca-Cola logo (商标) is also the most famous logo in the world with a history of 100 years.
But the story of Coca-Cola is even older than that. It was in 1886 that John Pemberton, a druggist in America, invented a new type of sweet liquid (液体), using coca leaves, sugar and cola nuts, plus a few other secret ingredients! Pemberton sold it as a medicine. And with its coca, he thought it must have made people feel good! However, Pemberton’s medicine was not very successful, so he sold his secret formula (配方) to another druggist, Asa Candler. Candler was interested in it because he thought that Pemberton’s “medicine” would be much better if being mixed with soda.
Candler was the man who really invented the drink Coca-Cola. At first he sold it in his drugstore. Then he began selling it to other drugstores, who used it with their soda fountains. Candler also advertised his new drink, and soon people love it. Before long some businessmen expected to sell it in bottles. Then the famous bottle was designed in 1916.
During the First World War, American soldiers in Europe began asking for Coca-Cola, so the company began to export (出口) to Europe. Today, it is made in countries all over the world and is the world’s most popular drink.
![]()
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】_________
【答案】
【1】be invented
【2】be made up
【3】soda
【4】Europe
【5】bottle shape/shapes of bottles
【解析】
短文主要讲述可口可乐是如何被发明创造出来的,并讲述它传遍世界的历程。
【1】句意:(可口可乐)是由John Pemberton 和Candler 发明出来的。
细节理解题。由第二段第二句“It was in 1886 that John Pemberton... invented a new type of sweet liquid...”和第三段首句“Candler was the man who really invented the drink Coca-Cola.”可知,“(可口可乐)是由John Pemberton 和Candler 发明出来的。”故答案为be invented。
【2】句意:……利用了古柯树叶,糖和可乐果,再加上一些其他秘密成分!
细节理解题。由文章第二段第二句“... using coca leaves, sugar and cola nuts, plus a few other secret ingredients!”可知,“(可口可乐)是由可口树叶,糖和可乐果,再加上一些其他秘密成分制成的。”,所以此空填be made up(of)...“由…构成、制成”,一般指由多种成分构成。故答案为be made up。
【3】句意:……如果和苏打混合。
由文章第二段最后一句“...if being mixed with soda.”可知,(可口可乐)里还包含了“苏打”。故答案为soda。
【4】句意:(可口可乐)首先在美国很受欢迎,然后(被出口到)欧洲。
细节理解题。由最后一段首句“so the company began to export (出口) to Europe.”可知,“(可口可乐)首先在美国很受欢迎,然后(被出口到)欧洲。”。故答案为Europe。
【5】句意:(可口可乐)因它的商标和瓶子的形状而闻名。
细节理解题。由首段第二句“Hundreds of millions of people can know a Coke bottle by its shape”可知,“(可口可乐)因它的商标和瓶子的形状而闻名。”故答案为bottle shape/shapes of bottles。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案):
Cool,amazing,unforgettable…something money can't buy! These are all words which students have used to describe their HOST visits.But a word they never use is "expensive".Why not? Because HOST visits are FREE. Our wonderful hosts are not paid.They love giving international students very special memories of the UK to take home with them. Students pay their own travel costs.And there is an application fee(申请费) which helps to pay for running the HOST program.But your university may pay all or part of the application fee for you. | The British Council and Foreign Office founded (建立)HOST in 1987.Thousands of students have enjoyed this experience. 5reasons to have a HOST visit It is a unique opportunity to experience the real life of Britain. It is safe﹣﹣﹣all the hosts are known by HOST. It may cost you only your train fare. You will learn things which the university cannot teach you. You will have some very special memories to take home with you. And 3reasons NOT to apply for a HOST visit Please do not use HOST as a cheap form of tourism.It is about meeting people,sharing their lives. Please do not go on a HOST visit if you need to use your phone or pad a lot.Instead,make it a good chance to meet British people and make new friends. Please do not apply to HOST unless you have an open mind.Please don't be surprised﹣﹣﹣and enjoy it! |
You can apply for a HOST visit if you are:
A full﹣time student in the UK.HOST cannot accept applications from outside the UK.
Aged 18+
You can include your husband,wife,partner,children﹣if they are living in the UK during your study period.HOST cannot accept applications from visiting family members or friends.
【1】This advertisement is probably for to read.
A.travel agentsB.news reportersC.international studentsD.hotel managers
【2】Which of the following words cannot be used to describe HOST visits?
A.Amazing.B.Expensive.C.Unforgettable.D.Surprising.
【3】The word "them" in the sentence "They love giving international students very special memories of the UK to take home with them." refer to .
A.international studentsB.wonderful hostsC.travel costsD.HOST visits
【4】People who are interested can learn from this advertisement.
A.how to apply for a HOST visitB.who can apply for a HOST visit
C.how to pay for their HOST visitsD.where they can find wonderful hosts
【5】The main purpose of the HOST program is to enable students to .
A.visit different places in the UKB.save money on travelling cost
C.make full use of their stay in the UKD.be more open minded and active
【6】The HOST program is suitable for .
A.Vickie,a sixteen-year-old exchange school student
B.Samuel,an active and popular online fashion blogger
C.Fang,a visiting friend of Diana from Hong Kong
D.Osaki,an easy﹣going Japanese student of Oxford University.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】In the cartoon film Tom and Jerry, the little rat seems _______ than the big cat.
A. more clever B. much clever
C. much cleverer D. much morecleverer
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】一Let’s play ping- pong!
—Good idea! _______I don’t have a bat.
A. So B. Or C. And D. But
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The boy doesn’t speak ______ his sister, but his writing is good.
A. as well as B. so good as
C. more better than D. more worse than
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【湖北省荆州市2015年中考英语试题】– So kind of you to give me a ride to the station.
– ___________
A. Never mind.
B. My pleasure.
C. It doesn’t matter.
D. Glad you like it.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【四川省资阳市2015年中考英语试题】—John, thank you for driving me home.
—_________. See you tomorrow.
A. That’s right B. I’m afraid not
C. You’re welcome D. It’s a good idea
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—_____ Bob and Bill have any CDs?
—Yes, they____________.
A. Are; are B. Do; do
C. Can; do D. Do; can
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It’s interesting _______by using the internet.
A. relax B. relaxing C. relaxed D. to relax
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com