精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Lee Ching loved tennis.He had a few old balls and an old racquet (球拍)that his grandfather had given him.Lee was the happiest when he was practising his shots against a wall at his house.He hoped that he would become a famous player one day.
However,there was one problem-Lee's family was very poor.This meant that there was not enough money to pay for tennis lessons,the white clothes or a new racquet and balls.Lee had tried playing with the other players in his town,but they had just made fun of his old racquet and shabby clothes.So,Lee spent his time watching them play and then practising exactly what he had seen them do,against the wall at home.The manager of the tennis courts,Mr.Song,had seen Lee watching the tennis,day after day,and decided to find out why.When he heard Lee's story,he had pity on him and offered to give Lee tennis lessons.
Through the lessons,Mr.Song realized that Lee knew a lot about tennis,so he asked him to coach the younger children's tennis class; this time Lee was paid for his job.He was able to buy new clothes and a new racquet and soon people were asking him to join their games.His tennis skills were improving all the time.
Lee became a very good tennis player.So good that Mr.Song invited him to play in a competition at the town courts.Lee did not know that Mr.Song had invited a world-class tennis coach,Mr.Wei,to watch Lee play.Lee played very well and won all his matches.Mr.Wei was so impressed that he offered Lee a place at his tennis school.
For many years,Lee worked hard at his tennis.Then came the day when Lee played in his first world championship.The young man he would be playing against was the world champion.Lee was nervous.The young man played very well.He was too good for Lee to beat.So Lee came second in the competition.But Lee didn't mind.There was plenty of time for winning in the future.For now,he was happy that he was on the road to becoming a world famous player.

93.When did Lee feel happiest?When hewas practicing his shots against a wall at his house.
94.Lee played a lot with the other players in the town,didn't he?No,he didn't.
95.What was Mr.Song?He is the manager of the tennis courts.
96.Why was Lee able to buy new clothes and a new racquet?
Because he was paid for coaching the younger children's tennis class.
97.What did Mr.Wei do to support Lee?He offered Lee a place at his tennis school.
98.How do you understand the sentence"He was too good for Lee to beat"?Lee failed to beat him because the young man played better.

分析 Lee Ching 是个爱打网球的人.他有他祖父送给他的球拍和球.当他在家对着墙打球时她很开心,他希望他能成为一个很好的球手.然而他有一个问题,就是他家很穷.这意味着他将没有钱去上网球课,也没有钱买球衣和球还有球拍.他想要和镇上的其他球手玩,但其他人都取笑他不和他玩,所以他就花时间看别人练习的动作.然后按照他们的动作自己练习.球场的管理者,宋先生,一天一天地看着他,并决定看看他为啥这么做.后来,宋先生听了他的故事,对他感到很同情,并且提供给他网球课程.通过上课,宋先生了解到Lee对网球有很多认识.所以宋先生要求他教小孩子课程.他通过这些课程来获得报酬,那么他就能买新的球衣,球拍,还有球.慢慢的,人们开始邀请他参加比赛,同时他的网球技术也提高了很多.Lee 成为了一个很好的球手.所以宋先生邀请他参加镇上的锦标赛.Lee不知道宋先生邀请了世界一流的网球教练,卫先生.卫先生看Lee打球.Lee打的也很好,赢得了他所有的比赛.卫先生很看好他,所以提供了学校内的一块地方.很多年后,Lee 依然很努力练习网球.他第一次参加世界锦标赛,在赛场上,他将会与一个年轻人比赛,Lee很紧张,那个年轻人打得很好,Lee没有打败他,Lee成为了亚军.但是他认为他的网球生涯还有很长的时间.现在,他很开心他正在成为世界著名球员的道路上.

解答 93.was practicing his shots against a wall at his house.细节理解题.由"Lee was the happiest when he was practising his shots against a wall at his house."这是个时间状语从句.这句话的意思是当他在家中与墙对打练习的时候他感到很开心.而问题问得就是Lee什么时候感到开心,可知答案是"was practicing his shots against a wall at his house".
94.No,he didn't.由第二段".Lee had tried playing with the other players in his town,but they had just made fun of his old racquet and shabby clothes."Lee想要和镇上其他运动员玩,但是他们都取笑他旧的球拍和小的球衣.可推断出Lee并没有和其他运动员玩球.故回答No,he didn't.
95.The manager of the tennis courts.细节理解题.由第二段"The manager of the tennis courts,Mr.Song,had seen Lee watching the tennis,day after day,and decided to find out why."中"The manager of the tennis courts,Mr.Song,"意思是网球厂的管理者宋先生,在句中起的是补充说明的作用,可知答案是The manager of the tennis courts
96.Because he was paid for coaching.细节理解题.由第三段"he asked him to coach the younger children's tennis class; this time Lee was paid for his job.He was able to buy new clothes and a new racquet and soon people were asking him to join their games.His tennis skills were improving all the time.
"可知Lee 教小孩子打网球从而获得他的报酬,那么他将会有钱买新的球衣和球拍.故回答Because he was paid for coaching.
 97.He offered Lee a place at his tennis school.细节理解题.由倒数第二段"Mr.Wei was so impressed that he offered Lee a place at his tennis school.
"句中so…that…意思如此…以至于…,整句翻译为卫先生对Lee如此有印象以至于他在他的学校提供给Lee 一个地方,所以答案是He offered Lee a place at his tennis school
   98.The young man/The world champion played so wonderfully that Lee couldn't beat him
        Lee couldn't play so well as the young man/the world champion
        Lee failed to beat him because the young man played better.理解推断题.根据最后一段"Lee was nervous.The young man played very well.He was too good for Lee to beat.So Lee came second in the competition"可知Lee很紧张,那个年轻的男人打得非常好,Lee失败了,没有打败那个年轻人.所以在锦标赛中得了亚军.在句中,"too…to…"的意思是"太…以至于不能…".too后面常接形容词,所以答案为Lee failed to beat him because the young man played better.

点评 这是一个介绍Lee如何成为一名网球球员的过程,是人物介绍阅读,在文中注意关键词并于题目相联系,在做题时将题目关键字在文中标出更容易做题同时也要解文章大意即可轻松解决.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.A                        player named Li Jianrou from China won Chinas first gold medal in 2014 Winter Olympics.(  )
A.27-years-oldB.27-year-oldC.27 years old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Many people think the camel stores water in its hump (驼峰),but it does not.Instead,the camel stores something else there-food.The came's hump is really a hump of fat ( 脂肪).The camel is often called"a ship of the desert".When the camel is not travelling and is in a place where there is much food and water,it eats and drinks a lot.As it does so,its hump rises from the fat its body makes.Then,when the camel is travelling through the desert and when there is no food,it can live off the stored fat.
    A camel can go on for days or weeks with little food or water.However,when its hunger reaches the point starvation (饿死),its hump shrinks (收缩) and may even slip off its back and hang down its side.
    Camels are not fussy (挑剔) about what they eat.Thorny (多刺的) plants don't hurt their mouths,grasses of any kind will do and so will hay,dry grain,cactuses (干草,干粮,仙人掌)
    There are one-hump camels and two-hump camels.Camels with one hump are called Arabian camels,come from North Africa.Camels with two humps are from Asia.
81.Them areAkinds of camels in the world.
A.two               
B.three               
C.four
82.Camels eat and drink a lotC
A.after they finish their work
B.when they find much food and water
C.before they go through the desert
83.Reading this passage,we knowC  
A.camels can live without food or water
B.there is much food and water in camels'humps
C.camels make food and water into fat and store it in their humps
84.Why does a camel's hump slip off its back or side?B
A.Because it tries to save some fat.
B.Because there is no fat in it.
C.Because it hopes to have a good rest.
85.Which of the following is TRUE according to this passage?B
A.A camel is the most useful animal.
B.Camels can live a very bad life.
C.An African camel has one hump because there are many deserts there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I like teachers who are amusing and can laugh with their students.(  )
A.funnyB.seriousC.strict

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.May I go to the movies with you?
 I'm  afriaid not                      you have a ticket.Because I have only one.(  )
A.ifB.unlessC.though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-How was your last weekend?
-It was fantastic!(  )
A.greatB.relaxedC.deliciousD.expensive

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.It's a bright day today.(  )
A.rainyB.sunnyC.windyD.cloudy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Three days ago,the boss of a gold shop received a letter.As he was very busy,the letter was on his desk till dinner time.When he opened it,a 1000 dollars note fell out onto the desk.With the note was a short letter:
Dear sir,
I got married forty years ago.Unfortunately,at that time there was a lot of unemployment and I got no job.I was out of work for about six months before I got another one.Of course I was very short of money.
I came to your shop to buy a wedding ring one day.The assistant brought some rings for me to have a look,later she was called away for a moment,and then I put one of the rings into my pocket.When she came back,I said I did not know the size of my girlfriend's finger.So I left the shop with the ring but I didn't pay for it.My wife died a month ago,and the fact that I never paid for her ring has been on my conscience(让我良心不安)all these years.I always feel guilty about that.At that time the ring cost 100 dollars,and I think that is about ten times at today's price.
Now,I am sending you that amount.
                                                        Yours truly,
                                                         A customer

58.The boss of the gold shop got aB3 days ago.
A.ring
B.letter
C.gold
59.The underline word"unemployment"means""in Chinese.B
A.辞职
B.失业
C.就业
60.The ring the customer put into his pocket wasC40 year ago.
A.1000 dollars
B.10000 dollars
C.100 dollars
61.The customer wrote to the boss in order toA.
A.send the money for the ring
B.say thanks to him
C.return the ring
62.Which is NOT wrong according to the passage?A
A.The boss opened the letter by himself.
B.The boss didn't think life was always full of surprise.
C.When the customer's wife knew the fact,she was annoyed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.An American named Crum invented potato chips in 1853,although that was not his intention(意图).He was a chef(厨师长) at a beautiful restaurant in Saratoga Springs,New York.A regular dish on the menu was fried(油炸的) potatoes,which was an ides that had started in France.At that time,French fried potatoes were cut into thick slices(片).
One day,a dinner guest at the restaurant sent back his fried potatoes to the chef because he did not like them so thick.So Mr Crum cut the potatoes a little thinner and fried them.The guest did not like those either.That made Mr Crum angry,so he thought he would just show the man.He sliced the potatoes paper-thin and fried them,thinking that the man would say nothing about it.However,to his surprise,the man loved the thin potatoes very much.Other guests tried them and liked them.So,Mr Crum's potato chips were added to the menu.They were called Saratoga Chips.
Finally,Mr Crum opened his own restaurant to sell his famous chips.Now potato chips are packaged(包装) and sold in stores.
 Who invented(76)potato chips.
 (77)Crumwas an American chef at a restanrant
 A dinner guest(78)sent backhis fried potatoes to the chef because they were so thick
 They chef was probably glad in the end because(79)he opened his own restaurant to sell chips.
 Now potato chips are packaged and sold(80)in stores.

查看答案和解析>>

同步练习册答案