分析 这篇文章通过两只老鼠在面临生命危险之时的故事,告诉了我们真爱的意义.
解答 答案:56.C 细节理解题.根据第二段句子They realized that one of the mice was blind and could not see anything,and the other was trying to allow the blind mouse to bite on his tail so that he could pull the blind one with him to escape.他们意识到,当中的一只老鼠是瞎子,看不见任何东西,另一只试图让盲的老鼠咬尾巴,这样他可以带他逃跑.可知其中一只是努力帮助盲的老鼠.故选C.
57.A 细节理解题.根据上下文 One serious American official said:"I think the relationship(关系)between those two mice was that of king and guard."The others thought for a while and said:"That was why!"A smart French said:"I think the relationship between those two mice was that of husband and wife."Again the others thought for a while,and all felt it made sense.A Japanese said:"I think the relationship between those two mice was that of mother and son.一位严肃的美国官员说:"我认为这两只老鼠之间的关系是国王和卫兵的关系."其他人想了一会儿说:"那是为什么!"一个聪明的法国人说:"我认为这两只老鼠之间的关系是夫妻之间的关系."另一些人想了一会儿,大家都觉得这是…一个日本人说:"我认为这两只老鼠的关系是母子关系."可知结合选项,应说另一些人想了一会儿,大家都觉得这是有道理的.所以it made sense意为正确的.故选A.
58.D 细节理解题.根据倒数第二段句子Suddenly,the group looked back at the Chinese and remained speechless.The American official,the French and the Japanese who had spoken earlier all lowered their heads in shame,and did not dare to answer.突然,那群人回头看了看中国人,说不出话来.刚才说的美国官员、法国人和日本人都羞愧地低下了头,不敢回答.可知他们害羞的低下了头是因为觉得自己刚才表达的观点不好.故选D.
59.B 细节理解题.根据第三段句子One serious American official said:"I think the relationship(关系)between those two mice was that of king and guard."The others thought for a while and said:"That was why!"A smart French said:"I think the relationship between those two mice was that of husband and wife."Again the others thought for a while,and all felt it made sense.A Japanese said:"I think the relationship between those two mice was that of mother and son.一位严肃的美国官员说:"我认为这两只老鼠之间的关系是国王和卫兵的关系."其他人想了一会儿说:"那是为什么!"一个聪明的法国人说:"我认为这两只老鼠之间的关系是夫妻之间的关系."另一些人想了一会儿,大家都觉得这是有道理的.一个日本人说:"我认为这两只老鼠的关系是母子关系."可知很显然每个人对这两个老鼠的关系都有着不同的想法.故选B.
60.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其最后一段句子In fact,the true love is not built on friendship,loyalty(忠心)or blood relationship.Instead,it is based on no relationship.事实上,真正的爱不是建立在友谊或血液关系之上.相反,它是基于没有关系.可知爱是一切.故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A sports meeting | |
| Animals | Activities |
| A horse,a cat and a panda | running |
| A dog and two tigers | (13)C in the grass |
| Two monkeys | Climbing up the trees |
| Five birds | (14)A |
| The elephants | (15)Cunder a big tree |
| A fox | Sitting in the tree |
| 13.A.walking | B.eating | C.jumping |
| 14.A.flying around | B.standing on the ground | C.singing in the tree |
| 15.A.drinking | B.dancing | C.standing. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| When | on April 9 |
| Where | a lake about 10kilometers west of Hangzhou |
| How | (13) |
| Departure | 7:00a.m. |
| Arrival time | (14) |
| Programs | Morning:boating and having lunch in a small restaurant |
| Afternoon:(15) and seeing the beautiful view | |
| Time to return | 4:00p.m. |
| 13.A.by bus | B.by bike | C.by train |
| 14.A.6:00p.m | B.7:00a.m | C.8:00a.m |
| 15.A.picking apples | B.climbing a mountain | C.seeing some pictures. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Mike's age | He was (26) years old. |
| What happened? | A (27)hit Mike one day. |
| Mike's problem | Maybe he would never (28) up. |
| Result | Mike's (29) brought Cody to the hospital and the (30)woke him up. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 36.A.and | B.but | C.or | D.so |
| 37.A.rain | B.rains | C.wind | D.winds |
| 38.A.well enough | B.enough well | C.good enough | D.enough good |
| 39.A.sand | B.plants | C.woods | D.water |
| 40.A.also | B.too | C.either | D.still |
| 41.A.a little | B.too many | C.too much | D.some |
| 42.A.look at | B.look for | C.look up | D.look after |
| 43.A.other | B.the other | C.others | D.another |
| 44.A.well | B.friend | C.friendly | D.carefully |
| 45.A.agree | B.refuse | C.promise | D.want. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com