10.A new supermarket put on a notice inside the entrance.It said,"Remember,once a week,one of our customers(顾客)gets free goods(things that cost nothing).This may be your lucky day!"All the housewives who went to the supermarket had one great hope:to be the lucky customer who didn't have to pay for her shopping.
For several weeks Mrs.Blake hoped to be the lucky customer.Unlike many other customers,she never gave up hope.The cupboards in her kitchen were full of things she did not need.She dreamed of the day,when the manager of the supermarket would come and say to her,"Madam,this is your lucky day and everything in your basket is free."
One Friday morning,after she finished her shopping and had taken all the things to her car,she found that she had forgotten to buy tea.She went to the supermarket,got the tea and went towards the check-out.As she did so,she saw the manager of the supermarket come to her,"Madam,"he said,"Congratulations!You are our lucky customer and everything in your basketball is free!"
21.From the notice in the new supermarket,we know thatC.
A.customers could buy things at lower prices once a week.
B.the customer who bought the least goods didn't have to pay
C.just one customer could get free goods once a week
22.What was Mrs.Blake's hope?B
A.To buy something cheaper in the supermarket
B.To be the lucky customer.
C.To buy everything she needed in the supermarket
23.Why did Mrs.Blake go back to the market after her shopping?A
A.Because she forgot to buy one more thing.
B.Because she had to pay for her shopping.
C.Because she wanted to get another chance to be the lucky customer.
24.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?B
A.The manager of the market was a clever businessman.
B.In fact the notice for free goods was a trick(诡计)
C.Mrs.Blake did shopping every week in the past several weeks.
25.What would Mrs.Blake probably say when she heard the manager's words?A
A."Oh,my God!"
B."How lucky I am!"
C."Bad luck!"
分析 本文讲述了Mrs.Black常去超市购物,而有一天Mrs.Black最终成为了超市的幸运顾客.
解答 答案:21.C 细节理解题.根据第一段第一行句子It said,"Remember,once a week,one of our customers(顾客)gets free goods(things that cost nothing).它说,"记住,每周一次,我们一个顾客可以得到免费的商品.可知每周一次,顾客可以得到免费的商品.故选C.
22.B 细节理解题.根据第二段第一行句子For several weeks Mrs.Blake hoped to be the lucky customer.几个星期以来,布莱克太太一直希望成为幸运的顾客.可知布莱克太太一直希望成为幸运的顾客.故选B.
23.A 细节理解题.根据第三段第一行句子One Friday morning,after she finished her shopping and had taken all the things to her car,she found that she had forgotten to buy tea.一个星期五的早晨,她买完东西,把所有的东西都带到车上,发现她忘了买茶叶.可知她忘了买一样东西.故选A.
24.B 细节判断题.根据最后一段句子As she did so,she saw the manager of the supermarket come to her,"Madam,"he said,"Congratulations!You are our lucky customer and everything in your basketball is free!"当她这样做时,她看到超市经理来到她面前,"夫人,"他说,"祝贺你."!你是我们的幸运客户,你篮子里的一切东西都是免费的!"可知事实上,免费商品的通知是一个诡计是错误的.故选B.
25.A 细节推理题.根据第二段最后一行句子She dreamed of the day,when the manager of the supermarket would come and say to her,"Madam,this is your lucky day and everything in your basket is free."她梦想着有一天,超市的经理会过来对她说:"夫人,今天是你的幸运日,篮子里的东西都是免费的.可知这是她做梦都想不到的事情,结合选项,应说哦,我的上帝!",表示感到不可思议.故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.