精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Almost nothing we do in this world is done in isolation*.At work or at play,you'll find yourself in groups,working with other people:your team at work,a meeting with fellow workers,your family,a holiday with friends,a group of students working together,a group of neighbors wanting to make changes.It is now realized that being able to work successfully with other people is one of the main keys to success,partly because we need to do it so often.
In almost every situation where you're in a group,you will need a skilled leader.All groups need leaders and all successful groups have good leaders.Groups without leaders or with weak leaders almost always break down.Members of a leaderless group often begin to feel disappointed and helpless.Time is wasted and the tasks are not achieved.There are often arguments and nervousness between people as there is nobody to keep the goals clear.
Some people are natural leaders.The well-known cook,Antonio Carlucci says,"True leaders are born and you see them in kitchens."They're people who are strong,fair,and humorous.Although a lot of people agree that there are some natural-born leaders,most people now know that leadership can also be taught.Experienced teachers can train almost anyone how to be a successful leader.Good leaders don't make people do things in a controlling way.You can learn how to join others,encouraging the whole group to work towards a common goal.
Successful leaders also need to be calm and wise.They need to be able to work out good solutions and make perfect judgments*under pressure.Lastly,and probably most importantly,good leaders need to be sensitive*,confident and be able to get on well with different kinds of people.

36.When we are at work or at play,we find we are probably workingD.
A.independently
B.successfully
C.in isolation
D.in groups
37.Groups withB leaders will often cause arguments at meetings or between people.
A.good and strong
B.no or weak
C.skilled but helpless
D.good and natural
38.Good leaders always have many ways of doing things exceptC.
A.joining people together
B.encouraging the whole group
C.controlling people to do things
D.leading people to work towards goals
39.Which of the following is NOT correct according to this passage?D
A.One of the main keys to success is being able to work with others well.
B.People will often feel disappointed and helpless if they aren't with good leaders.
C.Being calm and wise can help leaders make perfect judgments under pressure.
D.Experienced teachers can hardly train people to be successful leaders.
40.Which of the following can be the best title for this passage?A
A.How to be successful leaders
B.Successful leaders
C.Be natural leaders
D.Be sensitive and confident.

分析 几乎我们所做的一切,在这个世界上都不是孤立的.在工作或游戏,你会发现自己是在一个团队里,与其他人一起工作:你的团队在工作中,与同事的会议,家人和朋友的度假,一群学生一起学习,一群邻居想做出一些变化.现在看来,能够成功地与其他人工作是成功的关键,因为我们需要经常这样做.几乎你在团队中工作,你都将需要一个熟练的领导者.所有团队都需要领导人,所有成功的团队都有一个好的领导人.没有领导人或者是能力不强的领导人的团队总是很容易被打败.一个没有领导人的小组成员经常感到失望和无助.这样的团队总是浪费时间和任务不能完成.因为在他们中的人,没有一个人能使团队目标明确,所以导致他们成员之间经常有争论,成员之间的关系很紧张.有些人是天生的领袖,著名的厨师,Antonio Carlucci说,"真正的领导者是天生的,你在厨房看到他们."他们是坚强的、公平的、幽默的,尽管很多人认为有一些天生的领袖,但是现在大多数人都知道,领导也可以被教出来的.经验丰富的教师可以训练几乎任何人如何成为一个成功的领导者,好的领导者不会用控制的方法让人们去做事情,你可以学习如何加入别人,鼓励全组成员朝着一个共同的目标去工作.成功的领导者也需要冷静和明智,他们需要能够在压力下制定出好的解决方案并做出完美的判断.最后,最重要的是,好的领导者需要敏感,自信,能够与不同类型的人相处得很好.

解答 36:D   细节理解题  从文中At work or at play,you'll find yourself in groups可知在工作或是游戏中,我们都是在团队中,in groups,所以答案选择D.
37:B   细节理解题  从文中Groups without leaders or with weak leaders almost always break down,Members of a leaderless group often begin to feel disappointed and helpless,There are often arguments and nervousness between people as there is nobody to keep the goals clear.可知出现团队中的争论和紧张的团队关系都是因为没有团队的领导者或是能力不强的领导者,所以答案选择B.
38:C   细节判断题.从文中Good leaders don't make people do things in a controlling way可知好的领导者都不喜欢用控制的方法让人们去工作,题干问好的领导者用很多种方法领导,除了下面哪一种,也就是问哪一种是领导者不喜欢的领导方法,所以答案选择C.
39:D  细节判断题  从文中Experienced teachers can train almost anyone how to be a successful leader说经验丰富的老师可以训练几乎任何人成为一名成功的领导者,说明只要训练得当,几乎所有人都能成为一名成功的领导者,而选项C说经验丰富的老师很难把任何人训练成为一名成功的领导者,与文中意思相反,所以是不正确的选项,所以答案选择D.
40:A  主旨大意题  题干问这篇文章最佳的标题是什么,就是在问文章的中心思想,那么需要从整体上把握文章.选项B是成功的领导人们,这文中提及了,但是也提及了能力不强的领导人,这个只是文中的一句话而已,用它做标题很片面,不能概括全文的意思,选项C是说成为天生的领导者,从文中可知天生的领导者的这种观点是以前的观点,现在人们认为领导者是可以被训练出来的,所以这个说法错误,选项D说敏感而且自信,这是文中的最后所说的领导人所需的重要品质之一,只是一点,不能作为标题,因为太片面了;选项A说如何成为一名成功的领导人,很全面的概括了全文,文中先说团队中的优秀的领导人很重要,然后说领导人可以被训练出来,最后说成功的领导人所需的一些品质,综合全文,选项A说如何成为一名成功的领导人,很全面的概括了文章的中心思想,所以选择A.

点评 这篇文章不难,大多数属于细节题,需考生认真阅读原文,最后一题属于概括全文中心思想,这种题目需从整体上把握文章,不能以偏概全.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Our English teacher satyed in England for a longtime/taim/???????

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.We walked for ___________ hours before we got to the top of the mountain.(  )
A.others twoB.two elseC.the other twoD.another two

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.An old man lived with his little grandson.Every day the old man got up early to read books.
One day the grandson asked,"Grandpa,I want to read books as you do.But I always forget what I read.What are the advantages(优势,好处)of (26)C"
The grandfather didn't(27)Ahim,but said,"Take this little(28)Bto the river and bring back a basket of water."The boy did as his grandpa said,(29)Dall the water leaked(漏掉)out before he got back home.The grandfather laughed and said,"You'll have to walk faster next time."
The next time the boy ran faster,but the basket was (30)B empty before he returned home.The boy said,"See,Grandpa,it's of (31)C use!"
"Is it useless?"the old man said."Look at the basket."
The boy looked at the basket and found that the basket was different.It was(32)A,inside and out.
"That's (33)D happens when you read books.You might not understand or remember(34)D,but when you read them,you will be changed,inside and out."
On hearing his grandfather's words,the boy understood and(35)B.

26.A.writingB.studyingC.readingD.working
27.A.answerB.hearC.seeD.like
28.A.bowlB.basketC.bottleD.bag
29.A.andB.soC.orD.but
30.A.yetB.stillC.evenD.much
31.A.littleB.muchC.noD.not
32.A.cleanerB.dirtierC.heavierD.lighter
33.A.whereB.howC.whoD.what
34.A.somethingB.nothingC.one thingD.everything
35.A.criedB.smiledC.shoutedD.worried.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Millie,could you give me some advice?I don't know        .(  )
A.to wear which oneB.which to wear
C.what should I wearD.which wear

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Did you ______a horse?
-No,I didn't.But I ______chickens.(  )
A.rode,fedB.ride,fedC.ride,feedD.rode,feed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.上周末他邀请了一些朋友来参加他的晚会.
Heinvited some friendsto his party last weekend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.The baseballs are on the desk.(变为否定句)
The baseballsaren't on the desk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1._____it's late at night,______my father is still working.(  )
A.Though;butB.Because;/C.Though;/D.So;/

查看答案和解析>>

同步练习册答案