精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.We use our smart phones to carry out many tasks every day.Many of us have become so reliant on them.However,it is bad for our eyes and health to use too much phone.
A study shows that smart phone owners usually start to use their phones early in the morning.They check personal emails and We Chat.And before they get out of bed,many people often check the weather,read the news,and send a message or two to friends.After getting up,they often take photos of food,themselves,and even whatever they can see with their phones.They share their photos with their friends.The research finds that users pick up their phones more than 1,500times to do different tasks in an average(通常的)week.And the smart phone users are on their phones for three hours and sixteen minutes a day.That is to say,people use their phones for almost one full day each week.
Using phones will take much time and it's also bad for our health.Many people stay up late to play phones.And mobile phones will influence our sleep.Without using the phones,many people will feel sad.Many owners also find they use their phones without realizing  they're doing so.
How do you think people use their phones too much?
61.The underlined word"reliant"means"A"in Chinese.
A.依赖的    
B.讨厌的       
C.喜欢的
D.感兴趣的
62.Before getting up,many people use their phones to do tasks,not includingD.
A.checking weather    
B.sending message
C.reading news
D.taking photos
63.How long do people use their phones a week?C
A.Almost three hours and sixteen minutes.
B.Almost six hours and thirty-two minutes.
C.Almost twenty-four hours.
D.Almost thirty-six hours.
64.Many peopleBwithout using their phones.
A.will stay up
B.will feel sad
C.can't do work
D.can't live
65.Where can we probably read this text?A
A.In a newspaper.
B.In a travel magazine.
C.In a storybook.
D.In a history book.

分析 本文讲述的是使用智能手机的利与弊.智能机可以用来收邮件、微信、查天气、读新闻、分享照片等;但是太多地使用手机对健康有害:影响视力、影响睡眠等等,许多人不用手机还会感到不高兴.

解答 61.A 词义猜测题.根据上一句句意:We use our smart phones to carry out many tasks every day.Many of us have become so reliant on them.我们每天用智能机做许多事务.可以推断出此处应该是:我们中许多人对它们显得如此reliant.可以推测出因为智能化,人们对智能机产生了依赖.故选A.
62.D 细节理解题.根据短文:And before they get outof bed,many people often check the weather,read the news,and send a message or two to friends.可知人们起床前,用智能机查天气、看新闻及给朋友发信息.故选D.
63.C细节理解题.由第二段最后一句:And the smart phone users are on their phone for three hours and sixteen minutes a day.That is to say,people use their phonesfor almost one full day each week.可知智能机用户每天用3小时16分,每周将近一整天.故选C.
64.B 细节理解题.由倒数第二段的:Without using the phones,many people will feel sad.可知不用手机,许多人感到伤心.故选:B.
65.A 推理判断题.本文介绍的是使用手机的社会生活现象,这最有可能是报纸上的报道.故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.
  give up,be supported,as well as,a helping hand,was set up
A:Andy,have you read a report on a poor girl in today's newspaper?
B:Yes,She is badly ill and has to (66)give up   her treatment because she is very poor.
A:Yes,She is in need of (67)a helping hand.
B:So do you think we can do something for her?
A:Yes,your father (68)as well as your grandparents has talked about it with me.We decide to
donate some money.Would you like to donate some,too?
B:Of course.And shall we give the money directly to the girl or to a charity?
A:We will donate it to Sunshine for All.This fund has helped many people since it (69)was set up
in the 1990s.
B:Good idea!And I do hope Sunshine for All will (70)be supported by more people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.我的语文老师经常鼓励我们多读书.
My Chinese teacher often encourages me to read more books.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A priest(牧师) had a cat that climbed up a tree in his backyard and then was afraid to come down.The tree was not strong enough to climb,so the priest decided that if he tied a rope to his car and drove away so that the tree bent(弯曲) down,he could then reach up and get the kitty.He did so,checking his progress in the car again and again,then work out if he went just a little bit further,the tree would be bent enough for him to reach the kitty.But as he moved a little further forward,the rope broke.
The tree went"boing!"and the kitty at once sailed through the air-out of sight.The priest felt terrible.He walked all over the neighborhood asking people if they'd seen his kitty.Nobody had seen a lost kitty.
So,he prayed,"God,I just give this kitty to your keeping,"and went on about his business.
Several days later he was at the grocery store,meeting one of his church members.He happened to look into her shopping cart and was amazed to see cat food.Before this woman was a cat hater and everyone knew it,so he asked her,"Why are you buying cat food when you hate cats so much?"
She replied,"You won't believe this,"and told him how her little girl had been begging(恳求) her for a cat,but she kept refusing.Then a few days before,the child begged again,so the Mom finally told her little girl,"Well,if              ,you can keep it."She told the priest,"I watched my child go out in the yard,get on her knees,and ask God for a cat.You won't believe this,but I saw it with my own eyes.A cat suddenly came flying out of the blue sky,with its paws spread out,and landed right in front of her."
34.The priest drove his car to bend the tree in order toA.
A.get his kitty down from the tree
B.persuade his kitty to come down
C.feed the kitty               
D.see if the rope was strong enough
35.The underlined sentence in Paragraph 3probably means that the priestC.
A.was happy he didn't have to care for the kitty
B.hoped his neighbors would look after his cat
C.thought his kitty might be lost or killed
D.didn't want to see his kitty any more
36.Which is the most possible to complete the sentence in the last paragraph?B
A.the priest sends you a cat
B.God gives you a cat
C.you have enough money
D.you have enough time
37.Which may be the best title of this passage?A
A.A flying cat  
B.A lucky girl
C.God sent her a cat   
D.An unlucky priest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.开车时你不允许使用你的手机.
You are not allowed to use your mobile phone when you drive..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.If you've been joining in chat room conversations,or trading e-mail with net pals(网友),you have become one of the millions who write in a special,short form of English.
Throughout the world,every night children and their elders are"talking"online-many of them are talking at the same time.
It's fast:trying talking to six people once.It's convenient:three or four words per exchange.It takes cleverness,concentration and quick fingers.
And it requires very simple language.There's neither time nor space for explanations.Why waste valuable time telling six friends you have to leave for a moment to take care of your little brother when BRB (=be right back) will do?
Want to enter a conversation?Just type PMFJI (=pardon me for jumping in).
Interested in whom you're talking to?Type A/S/L,the common request to know your pal's age,sex and location.You may get 15/M/NY as a reply from your pal.
If something makes you laugh,say you're OTF (=on the floor),or LOL (=laughing out loud),or join the two into ROTFL (=rolling on the floor laughing).
And when it's time to get back to work or go to bed,you type GTG (=got to go) or TTYL (=talk to you later).
People want to write as fast as possible,and they want to get their ideas across as quickly as they can.Capital letters are left in the dust,except when expressing feeling,as it takes more time to hold down the"shift"key and use capitals.Punctuation is going too.
38.When people are online,they talk byD.
A.using body language              
B.drawing some strange pictures
C.making phone calls               
D.making use of a special short form of English
39.The sentence"There's neither time nor space for explanations"means thatC.
A.people should use words properly
B.people should know what time it is when they are talking
C.people online have to express themselves in a simple way
D.people should communicate in a funny way
40.If you get 17/F/NY as an answer to your A/S/L,it meansB.
A.the people on the other end is 17from New York and he is fine
B.you are talking to a girl who is 17and lives in New York
C.you are talking to 17girls who are from New York
D.the people you are talking to is a 17-foot tall New York girl
41.Which of the following is a way to save online time?A
A.People seldom use capital letters or punctuation marks.
B.Many people draw pictures.
C.People only use the mouse instead of the keyboard.
D.People never use the"shift"key.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.许多人在那场地震中丧生了.
Many peoplelost their livesin that earthquake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

20.
A.down   B.with   C.suddenly  D.swims  E.put  F.strange
A sea horse is a very (1)Ffish.Do you know what its head looks like?It looks like a horse.Of course it is not as big as a horse.You can pick it up (2)B one hand.It (3)D with its head up and tail (4)A.
This strange-looking fish often remains still(保持静止). It will hang on to a bit of weed with its tail.Then when a small fish swims by,the sea horse will (5)C jump and eat it up.
Mother sea horse lays eggs.These eggs are put in father's pouch.When the eggs hatch,the babies come out of the pouch into the sea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.The Spring Festival is really important to our Chinese people because it is thebeginning of a lunar new year.(begin)

查看答案和解析>>

同步练习册答案