精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.More and more students would like to spend holidays on the Internet.They often find  new friends  online and chat with them.Some say this is a good way to make friends while others say it's not good at all..
Elemy,from No.1High School
I think it's quite interesting to make new friends online.You can't go to many places as a student,but you can know a lot about the culture in different places on the Internet.
Alice,from No.2High School
Making friends online is dangerous and some of them may cheat you.Two weeks ago,a
girl left  and didn't return home.Her online friends said that they would help the girl find a job of 5000yuan every month.Of course it was not true.The girl wasn't saved until
the police caught them.
Bill,from No.3High School
I'm very glad that I have made many new friends on the Internet.All of them are in my city This weekend we'll get together on the Internet  and go cycling in the gym.O5f course,we'd better not make friends with them before We know much about them.
Ben,from No.4High school
An internet friend is not a ①真实的  friend for me  I just talk with them for fun.Because we don't know about each other I can tell them my sadness ②they can't laugh at me face to face.
根据短文内容,完成任务.
任务一:将文中①处译成英文.
73.true
任务二:将文中句子②译成中文.
74.他们不能当面嘲笑我.
任务三:选择正确答案.
75.What are the students talking about?A
A.Making friends online.
B.Making pen friends   
C.Playing games online.
任务四:判断正(A)误(B)
76.One of Alice's schoolmates believed her Internet friends,but they cheated her.A
任务五:回答问题.
77.Who thinks it's a good way to make friends online?
Bill.

分析 文章大意:这是一篇议论文,主要讨论是否赞同网上交友,现在越来越多的学生喜欢在网上度假,他们经常在网上找到新朋友,和他们聊天,有人说这是交友的好方法,而另一些人则说不好.作者列举了四个学生的看法.

解答 73.答案:true.汉译英.根据提示"真实的"true形容词,修饰名词friend.故答案是true.
74.答案:他们不能当面嘲笑我.英译汉.they can't laugh at me face to face.这是一个否定句形式.主语they他们.谓语laugh at sb嘲笑某人.含有情态动词can,否定形式直接在can后加not,缩写为can't.face to face面对面、相对.答案是他们不能当面嘲笑我.
75.答案:A.细节理解题.根据第一段They often find  new friends  online and chat with them.Some say this is a good way to make friends while others say it's not good at all.他们经常在网上找到新朋友,和他们聊天,有人说这是交友的好方法,而另一些人则说不好.及下面四个学生关于在网上交朋友的观点,可知学生们主要讨论在网上交朋友.选A.
76.答案:A.推理判断题.根据表格第二行Two weeks ago,a girl left  and didn't return home.Her online friends said that they would help the girl find a job of 5000yuan every month.Of course it was not true.两周前,一个女孩离开了,再也没有回来.她在网上的朋友们说他们会帮助她找到一份工作每月5000元.当然这不是真的.可知,"爱丽丝的一个同学相信她的网友,但他们欺骗了她."是正确的.答案是A.
77.答案:Bill.细节理解题.根据表格第三行I'm very glad that I have made many new friends on the Internet.All of them are in my city.This weekend we'll get together on the Internet  and go cycling in the gym.Of course,we'd better not make friends with them before We know much about them.我很高兴我在网上结交了许多新朋友,他们都在我的城市,这个周末我们会在网上聚会,在体育馆里骑车,当然,在我们了解他们之前,最好不要和他们交朋友.可知,比尔认为在网上交朋友是一个很好的方式.答案是Bill.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据要求,结合语境,完成各项问题的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.(  )
A.localB.throneC.aboveD.postcard

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.How many key rings are thosepostmen's?( postman)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Each of the roomshas a new computer in my dream home.(have)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.There are so many caps here.I don't know which oneto choose( choose).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.近年来,英语高考改革的呼声很强烈,英语考试可能将会实行一年多考.请就如何学习英语写一篇班会发言稿.
写作要点:
1.学习英语的重要性;
2.学习英语的方法;
3.谈谈自己的想法.
写作要求:
1.作文必须包括以上要点,可作适当发挥;
2.词数80词左右,开头已给出,不计入总词数.
Hello,boys and girls!
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.If the eyes are the windows of the soul,then the body is the mirror of our feelings.If we are feeling great,we may give our body signals (信号).If we look at someone else's body,we can often tell how they are feeling by their body signals.So reading body language signals is a great tool in daily communication.
In case (假设) you don't think that learning how to read and use body language is important,
here are some numbers for you.7% of the information we receive is from what people actually say,and 38% of the information we receive is from the tone and the speed of their voice; while 55% of the information we receive is from their body language.
These non-verbal (非口头的) signals will help you a lot,but you still need to focus on what
people are saying.If you focus too much on their body language signals,you and the person may feel uncomfortable.It's useful to be able to read people's language,but it's useful to learn how to send the right signals and avoid the wrong signals too.Body language may be given several interpretations.Many signals have different meanings,depending on the person and the situations.Be sure of it when you are trying to read a body language signal.
51.The numbers mentioned in the second paragraph are toB.
A.explain what body language is
B.show the importance of body language
C.tell us body language is less used than verbal language
D.tell us body language is the only tool in communication
52.What is the meaning of the underlined sentence in the last paragraph?B
A.Body language is widely used all over the world.
B.Body language can be explained in different ways.
C.It's too hard to understand the meanings of body language.
D.People have already looked through many books on body language.
53.According to the writer,body language is very.D
A.simple to learn
B.negative to be used
C.hard to understand
D.helpful in communication
54.According to the passage,which of the following is TRUE?C
A.Body language is uncomfortable.
B.What people are saying is not important.
C.Body language can show your emotion.
D.To send wrong signals is not body language
55.We can infer (推断) that the writer will most probably talk aboutnext.B
A.what the wrong body language signals are
B.examples of how to understand body language correctly.
C.numbers about how many people wrongly use body language
D.an analysis (分析) of why people wrongly understand body language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Manners are important in every country,but people have different(76)ideas(idea)about their manners.What is good in one country may not (77)be welcomed(welcome)in another.
Chinese people are (78)surprised(surprise)to know the fact that an Englishman doesn't stop (79)to talk(talk) and shake hands with his friend in the street.They just say hello to each other and then (80)pass(passed) on.
English people think that we Chinese end our visits to friends all of (81)sudden(突然).They usually begin to show that they want to go 15or 20minutes before they leave their (82)friend's(friend)house.And they do this two or three(83)times(次数) within 20minutes.
It is (84)important(重要) for people (85)to understand (understand) each other.Here is a saying,"When in Rome,do as the Romans do."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.His brother  studyed in No.Six Middle School two years  ago.A
                            A   B  C.D.

查看答案和解析>>

同步练习册答案