精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Jeff Keith has only one leg. When he was 12 years old, Jeff had cancer(癌症). Doctors had to cut off most of his right leg.

Every day Jeff puts on an artificial leg(假腿). With the plastic artificial leg Jeff can ride a bicycle, swim, and play soccer. He can also run.

Jeff made a plan with his friends who had plastic legs, too. They decided to run across America. When he was 22 years old, Jeff Keith ran across the United States from the east to the west. He started running in Boston. Seven months later, he stopped running in Los Angeles. He ran 3,200 miles. Jeff stopped in cities on the way to Los Angeles. In every city people gave Jeff money. The money was not for Jeff, but for the American Cancer Society.

Jeff is disabled, but he can do many things. He is studying to be a lawyer(律师). Jeff says, “People can do anything they want to do. I want people to know that. I ran not only for disabled people. I ran for everybody.”

1. Jeff‘s right leg was cut off because he had_______.

A. TB(肺结核) B. an accident

C. cancer D. a serious injury

2.From the passage we know that Boston is _______.

A. in the west B. half between the east and west

C. near Los Angeles D. in the east

3. It took Jeff _______ to run from Boston to Los Angeles.

A. about four and a half months

B. over two hundred days

C. almost twenty-five weeks

D. less than half a year

4.The underlined word “disabled” means _______.

A. 优秀的 B. 劳累的 C. 残疾的 D. 无能为力的

5.The fifth passage tells us that _______.

A. people should give him more money

B. people can do anything they want to do

C. some disabled men will become lawyers

D. disabled people also can run

 

1.C

2.D

3.B

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文给我们介绍了Jeff的故事,Jeff 12岁的时候因为癌症失去了一条腿,成为了残疾人,但是他并没有因此消沉,而是积极的生活。他跑步横穿了美国,一路为美国癌症协会募捐,做了很多有用的事情。

1.细节理解题。根据短文第一段中When he was 12 years old, Jeff had cancer(癌症). Doctors had to cut off most of his right leg.可知,当Jeff 12岁的时候,他得了癌症,失去了一条腿。故选C。

2.推理判断题。根据短文第二段中When he was 22 years old, Jeff Keith ran across the United States from the east to the west. He started running in Boston.可知,Jeff在22岁的时候,跑步从东向西横穿美国,他是从Boston开始的,由此我们可以看出,Boston是在美国的东部。故选D。

3.细节理解题。根据短文第二段中He started running in Boston. Seven months later, he stopped running in Los Angeles.可知,Jeff从波士顿开始,7个月之后,到达了洛杉矶。由此可知,从波士顿跑到洛杉矶花费了Jeff 200多天的时间。故选B。

4.词义猜测题。根据短文的大意和划线单词所在的句子Jeff is disabled, but he can do many things.可知,Jeff因为癌症失去了一条腿,成为了残疾人,但是他并没有因此消沉,而是积极的生活。他还从波士顿跑步到洛杉矶,一路为美国癌症协会募捐,做了很多有用的事情。因此这里disabled的意思是残疾的。故选C。

5.细节理解题。根据短文的最后一段可知,Jeff虽然是一个残疾人,但是他可以做他想做的事情。他还说:人们都可以去做他们想去做的事情。故应该选B。

考点:人物类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东高密四中文慧学校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

What’s this ? - ____ English book.

A.It’s a B.It’s an

C.This’s an D.This’ s a

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东诸城龙源学校九年级上第三次质检英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Let’s go to the church tomorrow, shall we?

—Why not _______ there on Sunday?

A. consider going B. to consider going

C. considering to go D. considering going

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东莱芜实验中学七年级上学业水平检测1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-May I take your order?

-Yes. I like the beef noodles, please.

A. will B. would C. should D. could

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东聊城旅游度假区于集镇中学八年级上月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达

你在学习英语中有什么好方法吗?请同学们结合所学过的相关知识,给出 “How to learn English”的建议。

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东聊城旅游度假区于集镇中学八年级上月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The match will start in 20 minutes. The players have time to _________.

A. get up B. warm up

C. look up D. put up

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东聊城旅游度假区于集镇中学八年级上月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

This teacher is ____ , and she teaches ____ .

A. careful careful B. careful carefully

C. carefully careful D carefully ;carefully

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东聊城旅游度假区于集镇中学八年级上月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I think playing basketball is_______ dangerous than swimming.

A. more B. very

C. better D. much

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东聊城旅游度假区于集镇中学九年级上月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

My bike is lost. I can’t find _______. So I want to buy a new _________.

A. it; it B. it; one

C. one; it D. it; that

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案