分析 文章大意:文章介绍批判性思维的概念,我们要学会批判性思考否则就会被别人控制.批判性思维是教育的核心.批判性思维会让你考虑不同的问题更深刻.
解答 34.答案:B.考查细节理解题.根据第一段的:Otherwise,you might be controlled by the ideas of others.说明我们没有批判性的思考就会被别人控制,故选B项.
35.答案:A.考查推理判断理.从第二段的句子:The nature of critical thinking is thinking beyond the easily seen-beyond the pictures on TV,the untrue reports in the newspapers,and the faulty reasoning.说明判断性思维会让你考虑不同的问题更深刻,故选A项.
36.答案:D.考查推理判断题.从最后一段的句子:If you are among the people who believe that speed is a measure of intelligence(智力),you may learn something new from a story about Albert Einstein.说明智力不是速度决定的,故选D项.
37.答案:B.考查主旨题.从第一段的句子:Thinking about thinking is the key to critical(批判性的)thinking.和全篇文章可知这篇文章是对批判性思维的理解,故选B项.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | a bit of | B. | a little of | C. | a little | D. | too much |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Opinions from superstitions(迷信) | Opinions from experts |
| "Sheep''stands for weakness and illness. | "Sheep"are kind and gentle |
| People born in this year live a hard life. | People born in this year have a happy and lucky life. |
| Young people don't get married or have a baby in the year | Many famous people,such as Bill Gates,Li Keqiang,were born in the year. |
| Conclusions:Animal signs are not important at all. Hard work and some useful skills will lead to a bright future. Developing a good personality is necessary. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Dr.Lee from Nanjing Southeast University will come to give us a speech called"Earth & Me".The speech will explain how our everyday activities harm the environment and how we can act to make the world a greener one.Go to your monitor for free tickets if you would like to come.Please take your notebook.And the speech will be on June 27th,in the school stadium. |
| Wouldn't it be great if you could join us and go hiking around the West Hill for two days?We'll start at 7:00am on July 6th.Please come to the Students'Union to sign your name and pay fifty yuan.20percent off for members of the Hiking Club. |
| Are you interested in being a volunteer?We'll go to a mountain village to give away books to the children there.We'll work and stay with them for a whole day.Please come to the school gate at 6:00a.m.on July 13th,2015.Free of charge. |
| We'll hold a party for the students who come from poor families and have to stay at school during the summer vacation.Would you like to join us?Please come to the reading room at 5:00p.m.on June 28th.Pay ten yuan for the ticket,please.The money will be used for buying books. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | because | B. | though | C. | because of | D. | but |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com