精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Tom often gets up at six.He has breakfast at home.He goes to school at half past seven.Classes begin at eight.There are four classes in the morning and two in the afternoon.Tom studies hard.(努力学习)He likes English very much.He reads it every morning.He goes to school from Monday to Saturday.He has no classes on Sunday.Tom has dinner at six twenty.In the evening,he does his homework.He goes to bed at about nine every day.
根据短文内容判断正(T)误(F)
31.Tom has breakfast at school.F
32.Tom has six classes on Sunday.F
33.Tom reads English in the morning and does his homework in the evening.T
34.Tom goes to school at 7on Sunday.F
35.Tom has supper at six every day.F.

分析 文章大意:
Tom早上六点起床,在家吃饭,七点半去学校.
Tom周一到周六上课,上午四节,下午两节,周日没课.
他喜欢英语,每天早上读英语,晚上做作业,晚上六点二十吃晚饭.

解答 31.F,推理判断题,文中提到"Tom often gets up at six.He has breakfast at home"Tom早上六点起床,在家吃饭,由此确定此题错误.
32.F,推理判断题,文中提到"He has no classes on Sunday"Tom周一到周六上课,上午四节,下午两节,周日没课,由此确定此题错误.
33.T,推理判断题,文中提到"He likes English very much.He reads it every morning"他喜欢英语,每天早上读英语,"In the evening,he does his homework"晚上做作业,由此确定选择T.
34.F,推理判断题,文中提到"He has no classes on Sunday"周日没课,不需要去学校,由此确定此题错误.
35.F,推理判断题,文中提到"Tom has dinner at six twenty"晚上六点二十吃晚饭,由此确定此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.______ eat in class.(  )
A.NotB.Can'tC.Don't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-This box is too big,could you help me carry it?
-_________.(  )
A.Of courseB.You're welcomeC.That's OK

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-What do you plan to do this weekend?
-I will go to the West Lake if it _______.(  )
A.won't rainB.isn't rainingC.doesn't rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.-It's said that Lucy will give us a speech next week.
-That can't be her.She is tooshy/?a?/to speak in public.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The number of the studentsis( be ) 510.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-I have a pain in my back.-_____.You'd better see a doctor.(  )
A.I'm sorry to hear thatB.Nothing serious
C.It doesn't matter   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.He told us that hewould visit(visit) his grandpa next week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-I am not good at English.
--________.(  )
A.So am I.B..Neither am IC..Neither I amD..So I am

查看答案和解析>>

同步练习册答案