精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Mike lives in a small town.He works in the zoo and loves the animals very much.And he has a dog at home,he always plays with it.
One day a friend of his asks him to dinner.He goes there with his dog.When they are eating,he throws(扔) some meat,fish,chicken and cakes to his dog.
His friend asks,"You love your dog very much,don't you?""Yes,"Mike says."And it is very clever.If you give it some money,it can buy some newspapers for you."So his friend gives the dog some money and it goes out at once.
An hour later the dog doesn't come back.Mike looks worried and asks his friend,"How much do you give my dog?""Ten dollars,"answers his friend."You give it too much,"says Mike."I think it must go to a movie now."

Judge the following sentences true (T) or false (F) according to the passage.
61.Mike has a clever dog in the zoo.F
62.Mike often plays with his dog.T
63.Mike asks his friend to have dinner.F
64.Mike's friend gives the dog ten dollars to buy him some food.F
65.The dog doesn't come back an hour later.T.

分析 文章大意:
Mike在动物园里工作,在家里养了一条狗.他经常和狗玩耍.
有一天朋友邀请他吃饭,他带狗去了.
朋友给它10美元来买报纸,结果一小时后狗还是没有回来,因为狗跑去看电影了.

解答 61.F,推理判断题,文中提到"And he has a dog at home"在家里养了一条狗,不是动物园,所以此题错误.
62.T,推理判断题,文中提到"he always plays with it"他经常和狗玩耍,所以此题正确.
63.F,推理判断题,文中提到"One day a friend of his asks him to dinner"朋友邀请他吃饭,所以不是他邀请朋友吃饭,因此此题错误.
64.F,推理判断题,文中提到"it can buy some newspapers for you"狗狗能为人买报纸,所以应该是给它10美元来买报纸,不是食物,此题错误.
65.T,推理判断题,文中提到"An hour later the dog doesn't come back"一小时后狗还是没有回来,所以此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The beach is a good place ______-our weekend.(  )
A.spendB.spentC.to spendD.spending

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.It's hard for kids to give up ____ TV on weekends.(  )
A.watchB.to watchC.watching

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Is there a library near here?
-       (  )
A.Yes,it is.B.No,there aren't.
C.Yes,there is.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What did your friend____ in the aquarium last week?
-He______ a lot of dolphins.(  )
A.saw; seeB.saw; sawC.see; saw

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.There are          months in a year.The          month is September.(  )
A.twelve; nineB.twelfth; ninthC.twelve; ninthD.twelfth; nineth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.It's          today.It's Mary's birthday.(  )
A.Sunday,6th DecemberB.Friday,November 11th
C.October 10th,TuesdayD.7th September,Monday

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Oh,my God.I think I am dying.
---Don't be nervous.There is __________.You just have a cold.(  )
A.serious somethingB.something serious
C.serious nothingD.nothing serious

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Would you like to eat dinner with me?-______________(  )
A.Yes,pleaseB.Yes,I'd love toC.I'd like

查看答案和解析>>

同步练习册答案