Recently there are about 55,000 children who don’t go to school each day in England. According to the law(法律),all children between five and sixteen must go to school on weekdays, and their parents must make sure of this.
The number of children missing school is increasing. The government is worried, because, according to a research, children who often don't go to school are more likely(可能的)to smoke, drink under age or do some other bad things. Also, it’s difficult for them to do well in exams. What’s more, it’s harder for them to get a job after they leave school. Since 2002,the police have kept checking town centers where truants(逃学者)often go. These happen twice a year. During each check, a student will be stopped and asked why they are not in school. This will happen even if they are with an adult. The police will stop and question(盘问)children who they think do not have a reason for being out of school. The police are not allowed to catch truants, but they can take them back to school. The police said there were nearly twice more boys playing truant(逃学)than girls.
1.According to the law in England children at the age of _________ must go to school.
A.4B.13C.17D.19
2.Truants are more likely to _________.
A.eat muchB.drink water
C.fail in examsD. find a job
3.During a check,pupils will NOT be questioned by the police if _________.
A.they are at schoolB.they are out of school
C.they are with an adultD.they are at town centers
4.The underlined“this”in the first paragraph refers to(指的是)all children between 5 and 16 _____.
A.must do well in exams
B.mustn’t smoke or drink
C.must go to school on weekdays
D.must stay at home on weekdays
5.Which of the following is TRUE about the truants in England recently?
A.The police can not stop girl truants.
B.Truants are often beaten by the police.
C.Truants are often criticized by their teachers.
D.There are more boy truants than girl truants.
1.B
2.C
3.A
4.C
5.D
【解析】
试题分析:短文大意:最近,在英格兰的每一天大约有55000的孩子不去学校。根据法律,五到十六岁之间的所有的孩子必须在平日里上学,并且他们的父母必须确保做到这些。
1.细节理解题。根据第一段中According to the law(法律),all children between five and sixteen must go to school on weekdays, and their parents must make sure of this.可知该选B。
2.细节理解题。根据第二段中Also, it’s difficult for them to do well in exams.可知该选C。
3.细节理解题。根据第二段中The police will stop and question(盘问)children who they think do not have a reason for being out of school.可知该选A。
4.细节理解题。根据上句all children between five and sixteen must go to school on weekdays可知该选C。
5.细节理解题。根据第二段末The police said there were nearly twice more boys playing truant(逃学)than girls.可知该选D。
考点:社会现象类阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中八年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
One evening Charlie was on his way home from the railway station. When he turned round a corner, he heard footsteps behind him and he thought someone was coming near. He began to walk fast. The footsteps came fast, too. He slowed down. The footsteps also slowed down. Now he was sure that someone must be going after him. He tried to hide. Still the steps followed him. He didn’t know how to save himself, so he jumped over some tall grass and hid himself in a cemetery(墓地). He threw himself down on one of tombs(坟墓).
The man behind came near. Charlie could hear the man jump over the grass. Thoughts of thieves and robbers filled his mind. Charlie stood up and faced the man. “What do you want? Why are you coming after me?” He asked.
“I say,” the stranger asked, “do you always go home like this, or are you taking some special exercise tonight? I want to go to Mr. Green’s and don’t know the way. The station master told me to follow you as you live next door. Excuse me for asking, but is there much farther to go before we get there?”
1.That day Charlie was .
A. leaving the station for a cemetery
B. walking slowly along the street
C. on his way to Mr. Green’s house
D. on his way back home
2.When he found someone following him, Charlie .
A. was too frightened to move
B. stopped to ask the man why
C. hid himself in a cemetery
D. knew clearly what to do
3.The stranger followed Charlie because .
A. he wanted to kill Charlie
B. he wanted to steal things
C. he wanted to go to Charlie’s place
D. he wanted to go to Mr. Green’s and he didn’t know the way there
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中九年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The person with the star sign Taurus (金牛座) is said to be _____ and doesn’t like to change.
A. imaginative B. modest
C. practical D. stubborn
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中七年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Does your sister have a new watch?
—________. Well, she has a new clock.
A. Yes, she does B. Yes, she has
C. No, she doesn’t D. No, she isn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中七年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Is Sandy your classmate?
—Yes. She sits between Tom and ________.
A. my B. I C. Kitty’s D. me
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Students in the USA spend time their homework than we do.
A. little , to doB. little, doing
C. less , doingD. less , do
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_________fine weather it is today!
A.HowB.How a
C.WhatD.What a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Chris is not a traditional explorer(探险者)----he usually works in an office for a large organization. Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.
Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders (无国界医生). MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster. Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programmes that help people.
At the moment, there are over 27,000 trained medical staff taking part in MSF projects and tasks. The organization received the Nobel Peace Prize in 1999. All kinds of doctors can volunteer for MSF. They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions. Doctors with experience in tropical(热带的)diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa. When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months. When doctors have completed a few tasks, they might be sent on an emergency(紧急的) task following a disaster, such as an earthquake.
But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary(工资) to join MSF? According to Chris, the experience you gain is a great help in your career. Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to mix well with the people you meet. Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people’s lives.
1. Does Chris work for a large organization?
______________________________________________________________________
2.When does MSF send trained doctors all over the world to help people?
______________________________________________________________________
3.How many medical staff are taking part in MSF projects and tasks?
______________________________________________________________________
4. What kind of doctors are greatly needed in Africa?
______________________________________________________________________
5. According to Chris, why is his work important to other people?
______________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
His uncle to go to work.
A. take a busB. by bus
C. takes a busD. by a bus
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com