精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

五、阅读理解

On a sunny day,the Smiths went to see their friend. Three mice went into their kitchen and got a lunch box.

Mum Mouse said ,“The kitchen is dirty. Let's go to a cool and clean place to eat lunch." “OK,” said Dad Mouse and Baby Mouse.

The three mice left the Smiths’ home and went to the park. Under a big tree they opened (打开) the lunch box.“Ugh,fish!” said Mum Mouse.

The three mice didn't like fish. They put the lunch box under the tree. They went into the Smiths,kitchen again but they didn't get anything. They had to run back to the park. Under the big tree they found their lunch box,but it was empty. Not far from the tree,they saw a big cat. He was saying to himself, “Hmm,the fish is so delicious. Ha,ha ,ha...”

1. On a sunny day the Smiths .

   A. went fishing   B. visited a museum

   C. went camping   D. visited their friend

2. The Smiths’ kitchen was .

   A. clean   B. dirty

   C. small   D. big

3. The three mice went back to the Smiths’ kitchen because they .

   A. left their things there

   B. had no other places to go

   C. wanted to get some other food

   D. wanted to get some water

4. In this story,the word “empty” means (意思是)

” in Chinese.

   A. 满的    B. 空的

   C. 破的 D.新的

5. The ate the fish at last.

   A. mice   B. dog

    C. cat   D. snake

五、 1. D 解析:根据第一段的第一句“On a

sunny day,the Smiths went to see their friend."可知,本题的正确答案选D.

2. B解析:根据第二段中的“The kitchen is dirty."可知,本题的正确答案选B.

3. C解析:根据最后一段的内容可以判断, 本题的正确答案选C.

4. B解析:结合画线词所在句的上下文可 知,empty意为“空的”。

5. C解析:根据短文结尾处猫所说的话“the fish is so delicious”可知,本题的正确答案 选C.

题目来源:2016年轻巧夺冠直通书系周测月考直通中考七年级英语下册译林牛津版 > 周内课时练 28

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

4. This morning my uncle parked his car under the tree .

   A. at most   B. at all

   C. any more   D. as usual

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

9. write  10. chat

II. take  12. put

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

四、 单项选择

1. Mo Yan,a famous writer, us a talk in 2014.

   A. give   B. gives

   C. gave   D. is giving

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

  • 2. He isn’t fourteen years old.(改为否定疑问句) 

      fourteen years old?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

9. 1   (see) one of my old classmates on my way home the other day.

10. Where they (visit) next month?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. 1 watched a short film with John last Friday.(对画线部分提问)

you with John last Friday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:


  • 2. 1 wonder when he will come back.(改为同义句)

    I when he will come back.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

9. She found (her) in a strange place when she woke up.

10. She was trying not (cry) .

查看答案和解析>>

同步练习册答案