精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Reading is the key to school success and,like any skill,it takes practice.A child learns to walk by practicing until he no longer has to think about how to put one foot in front of the other.An excellent sportsman practices until he can play quickly,correctly and without thinking.Educators call it"automaticity (自动性)".
A child learns to read by sounding out the letters and finding the meaning of the words.With practice,he stumbles less and less,reading by the phrase (短语).With automaticity,he doesn't have to think about the meaning of words,so he can give all his attention to the meaning of the text.
It can begin as early as first grade.In a recent study of children in Illinois schools,Alan Rossman of Northwestern University found that automatic readers in the first grade not only read almost three times as fast as the others,but also got better results in exams.
According to Rossman,the key to automaticity is the amount (数量) of time a child spends reading,not his IQ.Any child who spends at least 3.5 to 4 hours a week reading books,magazines or newspapers will probably reach automaticity.It can happen if a child turns off TV just one night for reading at home.
You can test yourself by reading something new which is suitable (适合) for your level.If you read aloud with expression,with a sense of the meaning of the sentences,you probably are an automatic reader.If you read brokenly,one word at a time,without expression or meaning,you need more practice.
66."Reading is the key to school success"means that readingD.
A.helps school develop faster
B.is a key to a successful school
C.helps students go to a key school
D.can improve students'learning results
67.Children with"automaticity"can read faster because theyB.
A.know how to read the words
B.do not have to think while reading
C.read by themselves without any help
D.pay attention to the meaning of the text
68.Rossman tells that any child w hoAwill possibly be an automatic reader.
A.turns off TV one night
B.reads books by the word quickly
C.spends an hour reading every day
D.gets the same grades as others in exams
69.The underlined word"stumble"in the passage means"A"in Chinese.
A.结结巴巴地读             B.全神贯注地读
C.心不在焉地读             D.声情并茂地读
70.The best title for the passage is"C".
A.IQ Is the Key to the Automaticity
B.TV Is Bad for Children's Reading
C.Automaticity Depends on Practice
D.Automatic Reads Will Be Successful.

分析 阅读是学生成功的关键,像任何技能一样,它需要练习.一个孩子通过练习学走路直到他不再去想如何把一只脚放在另一只脚前面.一个优秀运动员会一直练习,直到他可以快速、正确、不经思考地出击.教育者称之为"自动性".一个孩子学阅读通过试探和找寻话语的意思.通过练习,他的错误越来越少.读短语,自然而然地,他没有去想单词的意思,所以他可以把他所有的关注都放在文本的意义.这可以从第一级开始,在最近的一项研究中,西北大学的罗斯曼艾伦发现,第一级的自动阅读者不仅能读快三倍,而且在考试中也取得了更好的成绩.罗斯曼认为,自动化的关键是孩子用于阅读的时间量,而不是他的智商.任何孩子一周花至少3.5到4小时阅读书籍,杂志或报纸可能会达到自动化程度.如果孩子关掉电视一晚上在家里读书,那么这就可能会成功.你可以通过阅读一些新的适合自己的水平的文章来测试.如果你声情并茂地朗读,表达每一个句子的含义,你可能就是一个自动阅读者.如果你读的断断续续的,一次一个字,没有感情和含义,那么你需要更多的练习.

解答 本文属于日常生活类阅读,主要讲述了阅读是学生成功的关键,像任何技能一样,它需要练习.
66.答案D 细节理解题 由文中 automatic readers in the first grade not only read almost three times as fast as the others,but also got better results in exams 可知 第一级的自动阅读者不仅能读快三倍,而且在考试中也取得了更好的成绩,所以帮助他们改善了学习的效果,故选 D
67.答案B 细节理解题 由文中 he doesn't have to think about the meaning of words,so he can give all his attention to the meaning of the text 可知 读短语,自然而然地,他没有去想单词的意思,所以他可以把他所有的关注都放在文本的意义,这样他思考的时间少了,那么读的自然就快了,故选 B
68.答案A 细节理解题 由文中 It can happen if a child turns off TV just one night for reading at home 可知 如果孩子关掉电视一晚上在家里读书,那么这就可能会成功,故选A
69.答案A 词义猜测题 由文中 With practice,he stumbles less and less,reading by the phrase.With automaticity,he doesn't have to think about the meaning of words,so he can give all his attention to the meaning of the text 可知 通过练习,他的…越来越少.读短语,自然而然地,他没有去想单词的意思,所以他可以把他所有的关注都放在文本的意义,所以是结结巴巴的读或者心不在焉的读越来越少,又因为后面说一级自动阅读者可以读快三倍,所以这里的stumbles指的是结结巴巴的读,故选A
70.答案C 推测文章题目 由文中 Reading is the key to school success and,like any skill,it takes practice 可知 阅读是学生成功的关键,像任何技能一样,它需要练习.本文主旨就是如何通过练习成为自动阅读者,故选C

点评 本文较为难,细节理解题不光要从文中找答案,还要有自己的思考,排除其他选项.理解文章意思,结合自己的思考才可以做好.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Peter,what if your parents go out?
-They ask me to _______ myself.(  )
A.look afterB.look upC.look forD.look through

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Look at the young lady in red.Is it Mrs.King?
-No,It ________ be her.She is wearing a white dress today.(  )
A.canB.mayC.mustD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Do you think there _____ robots in People's homes in the future?(  )
A.will beB.will isC.be will

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.阅读下面短文,在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺.(每空格限填一词)
Did you know that the Earth is home to(57)millions of animals?A recent survey shows that scientists have found more than 2 million kinds of animals and there are over 10million we haven't discovered yet.
Animals are much more than food or pets for humans.Animals are(58)clever.Some of them do very unusual things.Research shows that animals can use tools.For example,chimpanzees(黑猩猩) use sticks to get white ants out of the ground.They even teach each other how to use tools.
Scientists find that animals have their (59)own ways to communicate.Did you know dolphins(海豚) use ultrasound(超声) to communicate?Birds learn to sing from their parents.They also learn to tell the difference between the sound of their group and those of other groups.
Animals have societies too.Let's take ants as an (60)example.An ant family usually has millions of ants.Some ants are strong enough to fight against enemies(敌人).Some take care of babies.Others go looking for food.They have organizations that make the group work well.
Animals can help humans in many ways.Long age,people used pigeons(鸽子) to send mail over long distances.Dogs have been the best friends to humans since ancient times.Nowadays some dogs are even (61)able to guide blind people.Dogs also use their noses to search out drugs for the police.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.What should we do to help thehomeless(home) people after the earthquake?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.You needn't be frightened because these insects are completelyharmless(harm).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-I'm really               before the competition.
-Take it easy.Sure you are the best.(  )
A.patientB.nervousC.coolD.serious

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.In the future I think cities will be crowded because there will be a lot _______ people.(  )
A.moreB.fewerC.lessD.many

查看答案和解析>>

同步练习册答案