精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Do you feel no one really understands you?Well,"Pepper"could be about to change all that.Pepper is actually a robot and is considered as the world's first with the ability to read feelings.
What is about Pepper?
Pepper doesn't look much like its name.Standing under four-feet tall with a computer fixed to its chest,it has human-like hands.
Although it has the high-pitched voice,Pepper is able to talk about everything from the weather,to more difficult topics like the latest fluctuations(动荡) in the stock markets.Yet the greatest difference is that Pepper can use eye contact when meeting people.
Robots like Pepper would change our life the same as the PC,Internet and mobile phones.
How Pepper reads your moods
Using its feeling functions,Pepper can reply to people around--making jokes,dancing and even rapping (in Japanese).
Pepper can study facial expressions,human voice tones and body language,then reply by itself.Pepper is powered by love inside a family.It not only makes jokes and makes them laugh but also
tries its best in natural disasters.It can help them and also comfort those people who are sad or lonely,
When Pepper goes on sale
Pepper will go on sale in Japan for around US2,000in February 2015.For now,several Peppers are at Softbank stores in Tokyo for people to see.The inventors say before selling Pepper,they want the robots to learn more knowledge,to improve and get more experienced in its interactions with humans.
Pepper functions through cloud-based artificial intelligence(云端人工智能).Inventors hope that the robot will be sold in foreign countries at last.
Pepper,the (76)firstRobot to Read Your Feelings
Some         (77)information
of Pepper
 
1.Pepper is the first robot that is (78)ableto read feelings.
2.Pepper is as (79)tallas 4 feet with a computer fixed.
3.Pepper  can  talk  about  everything,and (80)useeyes  to  contact  others  when
meeting.
 
(81)Waysfor
        
Pepper     to      read
                  
feelings             
 
1.Pepper can make a reaction to people around through its feeling functions.
2       Facial  expressions,voices  and  body  language  can  be  studied  by  Pepper(82)itself.
 3.Love inside a family(83)providespower for Pepper
 
The time when it
is on sale 
 
1.Pepper which will be sold in February 2015 (84)costsabout 2000.
2.Pepper is expected to come to the market at home and (85)abroad

分析 文章大意:本文介绍了一种叫作"辣椒"的机器人,讲述了它的外观,作用以及运行机制,并介绍了它上市售卖的时间与地点.

解答 76.first 细节理解题.由Pepper is actually a robot and is considered as the world's first with the ability to read feelings可知此处表示"辣椒"是第一台能读懂人的感受的机器人,用first表示第一.
77.information 归纳概括题.右侧方框里的内容与What is about Pepper的内容相关,讲述的是关于"辣椒"的信息,用information表示信息.
78.able 细节理解题.由Pepper is actually a robot and is considered as the world's first with the ability to read feelings可知"辣椒"是第一台能读懂人的感受的机器人,be able to do sth表示能够做某事,答案为able.
79.tall 细节理解题.由Standing under four-feet tall with a computer fixed to its chest可知4英尺是它的高度,用tall表示高的.
80.use 细节理解题.由Yet the greatest difference is that Pepper can use eye contact when meeting people可知此处表示可以用眼睛来联系他人,用use表示使用.
81.Ways 归纳概括题.右侧方框里的内容与是"辣椒"读懂人的感受的方式,用way表示方式,方框中提到的是三点,要用它的复数形式.
82.itself 细节理解题.由Pepper can study facial expressions,human voice tones and body language,then reply by itself可知"辣椒"可知自己识别面部表情,声音和肢体语言,用itself表示它自己.
83.provides 细节理解题.由Pepper is powered by love inside a family可知此处表示家庭内部的爱为"辣椒"提供能量,用provide表示提供,主语love不可数,要用三单形式.
84.costs 细节理解题.由Pepper will go on sale in Japan for around US2,000 in February 2015可知此处表示"辣椒"会花费大约2000美元,用cost表示花费,主语Pepper是第三人称单数,谓语动词用三单形式即可.
85.abroad 细节理解题.由Inventors hope that the robot will be sold in foreign countries at last可知此处表示"辣椒"会在国内和国外市场售卖,用abroad表示国外.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中,需要注意的是动词的词形和名词的数的变化.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.He's  always ________ at home,but he doesn't feel________.(  )
A.alone,aloneB.lonely,aloneC.alone,lonely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

11.Book Review by Patricia Ann Turner
It is school holiday time and Mitch Morrow's family have just moved to a new home In a new place.Mitch can't stop worrying about what his new school is going to be like.He is not even sure about the neighbours.Next door live the Bull family and they have two children,Di and Bruce.
The older of the two,Bruce,is a large boy,about Mitch's age.Mitch.Watches him carry big rocks.He looks really strong and unkind.Mitch gives him the name Bruiser(彪形大汉)
because he has a black eye.Did he get it in a fight?Mitch imagines all the worst possible things about Bruiser.He is probably the class bully (恶霸).In his mind Mitch thinks of him as the enemy.
Things seem to get more worring for Mitch.He finds out he will be in the same class as Bruiser.Then on the first day of school he learns that Bruiser is his buddy for the day.
This is a lovely story for young readers to read or listen to.It has a wonderful message for all children about facing their fears-real and imagined.
The pictures in the book catch the worry Mitch feels and make Bruiser rcally look like a bad guy.
My only complaint is the colour of the printing of the text.Why there are pages of different coloured print I cannot tell.They may create problems for children with poor eyesight.
I give it four stars.
53.Who is the book Watch out for Bruiser for?
54.What does Mitch imagine Bruce to be?
55.After reading the book review,do you think the book is worth reading?Why or why not?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Now more and more students are becoming too fat and near-sighted(近视),because they spend too much time in front of (31)A.And they hardly do exercise.
Doctors say that the more the students watch TV,the (32)B they will become.Because when they are watching TV,they often eat some food,and they don't move.On the other hand,their (33)B can't get rest.It's bad for their eyes,too.To keep (34)D,children should exercise,talk with friends and parents,or go out for a walk,and don't always watch TV.It's very easy to do like that.Let's (35)C a try.
31.A.TVB.computersC.moviesD.table
32.A.biggerB.fatterC.lazierD.smaller
33.A.earB.eyesC.headD.mouth
34.A.luckyB.happyC.unhealthyD.healthy
35.A.goB.makeC.haveD.take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.生活中有很多重要的东西,你认为生活中最重要的东西是什么?为什么它是最重要的(至少说出三点理由)?既然你认为它最重要,该如何对待呢?请你以"The Most Important Thing in My Life"为题写一篇80词左右的短文.
The Most Important Thing in My Life            .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.你们班来了一位新同学Jack,下表是他的一些基本信息.请根据表格内容,写一篇短文介绍一下他.要求信息全面,书写工整,不少于50词.
Brown
Jack
国籍美国
年龄13
爱好运动和看电影
最爱的运动网球
最爱的电影喜剧和动作片
最爱的科目中国历史

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Could you make your bed and wash your clothes?
-________.(  )
A.Good ideaB.All rightC.No

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Do you have brown hair?Are you taller than other kids your age?These characteristics were decided before you were born.You got your traits from your parents.They passed their traits on to you through genes (基因).
Genes carry codes (代码) for blue eyes or brown eyes.Genes say how tall you will get and what color hair you will have.You got half of your genes from your mother.You got half of your genes from your father.So you have your own set of genes.Each person gets different genes for each body part.That is why you look like but not exactly like your brother or sister.
A dominant (显性的)  gene shows up most of the time.Brown eyes are dominant over blue eyes.A recessive (隐性的)  gene shows up less often.Light hair comes from a recessive gene.Dark hair is more common.Look at the eye color and hair color of the people around you.You will see that this is true.
Genes help to make you who you are.But they don't tell the whole story.Your genes may help you to be fast and strong.But you still need to learn how to run or swim or skate well.
31.The underlined word"traits"in Paragraph 1meansA.
A.charactcristics    
B.expericnces    
C.achievements      
D.possibilities
32.According to Paragraph 3,you can see most of the people around you haveA.
A.brown eyes with dark hair     
B.brown eyes with light hair
C.blue eyes with dark hair       
D.blue eyes with light hair
33.What is the passage mainly about?B
A.Genes carry codes for eyes and hair.
B.Genes help to make you who you are.
C.Genes help you to be fast and strong.
D.Genes make brothers look similar.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.
help,play,but,music,singer,enjoy,teacher,old,well,also
Lily is a middle school student.She is 12years (66)old.She likes singing very much.Every afternoon,she goes to have the (67)music class,because she wants to be a (68)singer when she grows up.In the music class,she also learns to (69)play the piano and the guitar.She thinks it's interesting (70)but a little difficult.Anyway,she (71)enjoys the time in the class.The (72)teacher is a young lady.She is kind and beautiful.Lily thinks she teaches quite (73)well,so she likes her.The classmates are (74)also very nice.They are friendly to each other (彼此).When Lily meets some difficulties,they often (75)help her.

查看答案和解析>>

同步练习册答案