精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.    What do people usually put in their living rooms?Perhaps you will think of something such as a TV,a coffee table or a sofa.But French designers Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didn’t think that was enough.They wanted to add something new in people’s living rooms.So they created a do-it-yourself ecosystem(生态系统) named“Local River”.The system lets its owner grow fish and plants inside tanks (缸) in their livingrooms.
    In the DIY fish and gardening ecosystem,the plants on top of the tan k feed on the waste of the fish below.It makes the water clean sothe fish can go on living.In this w ay,the fish and plants in the“Local River”can keep the balanced environment,and onlyneed a little help from the owner.The system is also called“fridge-aquarium(冰箱水族馆)”by some peoplebecause owners can use the fish and plants as food.That is to say,owners areable t o grow fish and plants within the“Local River“before eating them.Almost any plant can grow on top of the tanks and mostfreshwater fish are able to live in the tanks below.
    The“Local River”ecosystem from Paris comes in small and large models.It is a relaxing thing to have in your home.

根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D四个选项中选择最佳答案
63.From the passagewe know the system lets its owner growA
A.fish andplants          
B.fish and crops
C.plants andtortoises       
D.flowers and grass
64.The plants of thesystem feed onC.
A.the fish   
B.the water   
C.the fish waste   
D.the fish food
65.Why is the systemcalled“fridge-aquarium”by some people?C
A.Because thetank can be put in the fridge.
B.Because ownerscan grow fish and plants in it.
C.Because ownerscan eat the fish and plants in it.
D.Because ownerscan grow and eat the fish and plants in it.
66.Which of thefollowing is TRUE according to thepassage?B
A.All fish areable to live in the tanks below
B.The designerMathieu Lehanneur comes from France
C:The“Local River“can keep the balanced environment by itself
D.In the DIYfish and gardening ecosystem,the plants grow under the tank
67.What is the best title of the passage?D
A.Fish and Plants
B.Fridge-aquarium
C.Balanced Environment
D.“Local River”Ecosystem.

分析 人们通常在他们的客厅里放什么?或许你认为一些像是电视、咖啡桌或是沙发类的东西.但是法国设计师Mathieu Lehanneur 和van den Bossche认为这是不够的.他们想要在人们的起居室里添加一些新的东西.所以他们创造了一个名为“当地河流”的自己动手生态系统.这个系统让它的主人在他们客厅的缸里种植鱼和植物.
在这个自己动手的鱼和花园生态系统里,缸顶部的植物摄取下面鱼产生的废物为生.它使得水变干净,所以鱼能够继续生存.通过这种方式,鱼和植物在“当地河流”能够保持环境平衡,只需要主人的一点帮助.这个系统也被一些人们称作“冰箱水族馆”,因为主人可以把鱼和植物作为食物食用.那即是说,主人在吃鱼和植物之前能够在这个“当地河流“中种植它们.几乎任何植物都能够在缸顶部种植,大多数的淡水鱼能够在缸底部存活.
这个来自于巴黎的“当地河流”生态系统有大小模型.在你的家里拥有一个这样的东西是令人放松的事情.

解答 63.A 细节理解题 根据文章第一段最后一句“The system lets its owner grow fish and plants inside tanks (缸) in their living rooms.”可知这个系统让它的主人在他们客厅的缸里种植鱼和植物.故选A.
64.C 细节理解题 根据文章第二段第一句“the plants on top of the tank feed on the waste of the fish below.”可知缸顶部的植物摄取下面鱼产生的废物为生.故选C.
65.D 细节理解题 根据文章第二段第四句“he system is also called“fridge-aquarium(冰箱水族馆)”by some people because owners can use the fish and plants as food.”可知这个系统也被一些人们称作“冰箱水族馆”,因为主人可以把鱼和植物作为食物食用.故选D.
66.B 细节理解题 根据文章第一段第三句“But French designers Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didn’t think that was enough.”(但是法国设计师Mathieu Lehanneur van den Bossche认为这是不够的.)可知设计师Mathieu Lehanneur 来自于法国.故选B.
67.D 标题归纳题.文章第一段讲述了“Local River”Ecosystem被设计的原因,第二段讲述了其结构及使用,第三段讲述了其大小及好处.故知此文章讲述“Local River”Ecosystem,故选D.

点评 这是一篇涉及健康环保的阅读理解题.题型有细节理解题、标题归纳题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于63,64,65,66小题考生需要从文章中找出对应的句子.67小题则需根据文章每段大意及上下文进行推理判断得出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The woman often buys many expensive things.Maybe she is made of money.(  )
A.energeticB.richC.powerfulD.healthy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We have             some organizations to help the poor in the western areas of China.(  )
A.taken upB.set upC.picked upD.put up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Actually (实际上),we still have a lot more to learn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The style of this dress is popular,but I don't likeits (it) colour.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Foreigners                visit China expect to learn about Chinese culture.(  )
A.whoB.whoseC.which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Gorge asked me when he passed by just now_______.(  )
A.what time did the film begin
B.where Tom had gone
C.whether have I finished the report
D.how I will go to Chengdu

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.He denied      anything though he was questioned several times.(  )
A.stealB.stoleC.stealingD.to steal

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.There is no way that you cannot have any embarrassing moments. Youcan'tcontrol everything that happens,so you're going to be in an embarrassing situation one day.So how can you solve this problem?The answer is to control your actions and try not to get upset.
◆Remember that you'll probably laugh about it in a few days,so try to see the funny side of it right away.
◆If it is something so embarrassing that you feel you will never laugh about it,please remember that the (1)thing will be over after some time.
◆Ask your friends to give you a break and not to make fun of you.If you've done the same for them,they're more likely to agree to give you a break.
Always remember that you are not alone.Everyone has embarrassing moments.While you are sure that everyone is going to remember this moment forever,that fact is that they'll probably forget it very soon.Most of us remember the moments in which we feel embarrassed,but very few of us remember other people's embarrassing moments.
Most people have short memories.So while you may never forget the moment when your skirt was torn(撕裂) in gym class,most of the other people probably forget it at once.Although a short memory may not be a(n) (2)goodthing when you are trying to remember facts in a history test,it is useful when you are trying to forget life's most embarrassing moments.

任务一:请根据短文内容,分别写出(1)和(2)两处所缺单词.(每空限填一词)
71.(1)pain/trouble/matter/thing/problem/situation/embarrassment…  (2)good/helpful/useful/great…
任务二:根据短文内容,选择正确答案
72.It can be inferred(推断) from the passage thatB when you fall down after making a speech.
A.everyone will remember the moment forever
B.you may never forget the moment
C.other people will feel embarrassed
D.you will not remember the moment
任务三:请把上文中画线的句子译成汉语
73.你无法控制所发生的一切,总有一天你会遇到令你尴尬的情形..
任务四:请根据短文内容,回答下列问题
74.According to the passage,why does the writer say"you are not alone"?
Because everyone has embarrassing moments..
75.What's the main idea of the passage?
It's mainly about how tocontrol your actions and try not to get upset/deal with embarrassing situations (moments)… when you are embarrassed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案