精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Mr.Black and Mr.White were two very famous artists in the city.Their drawings were very popular in the city.But they tried to see who could draw the best picture.
One day they asked an old man to be the judge.Mr.Black drew an apple tree.He put his picture in the field.Soon the birds came and tried to eat the apples.The old man saw it and said,"You have certainly won.Mr.White cannot draw so good a picture as yours.But we'll go to see his picture."
They went to Mr.White's  house.There was nothing but red beautiful curtains on the wall.The old man asked,"Where is your picture,Mr.White?"he said,"Lift the curtains and you'll find my picture there."The old man tried to lift the curtains but he found that they were drawn there.They were Mr.White's picture.The old man said,"Birds thought the apples were real.Men thought the curtains were real.So Mr.White won,His picture is the best one."

86.Mr.Black drewA.
A  an apple tree                   
B  the best picture.
C  curtains                       
D  birds
87.The old man thought Mr.Black's picture was good becauseD.
A  it was in the field               
B  it was an apple tree
C  the birds like it                 
D  the birds thought it was real
88.Mr.White's picture wasB.
A  an apple tree                   
B  curtains
C  nothing                       
D  an old man
89.Mr.White won because the picture looked real toC.
A  the children                    
B  the birds
C  the judge                      
D  women
90.Which of the following statements is right?B
A The birds came and ate the apples up.
B The old man said Mr.White's picture was the best one at last.
C The two pictures were not so good.
D The curtains on the wall were real.

分析 布莱克先生和怀特先生是两个非常著名的艺术家.他们的作品也非常受欢迎.但是他们试图看谁能画的最好.有一天他们请一个老人作评判.布莱克先生画了一棵苹果树.他把他的画放在野地里.很快,鸟来试图吃苹果.老人看见了,说:"你肯定赢了.怀特先生不能画和你的画一样好的画.但是我们将去看他的画."他们去了怀特先生的房子.没有任何东西只有红色的美丽的窗帘在墙上.老人问:"怀特先生,你的画在哪里?"他说,"举起窗帘,你会发现我的画."老人试着举起窗帘但发现它被画在那.他们是怀特先生的画.老人说:"鸟认为苹果是真实的.人们认为,窗帘是真实的.所以怀特先生赢了.他的画是最好的."

解答 答案:86.A   细节理解.根据文章第二段第二句Mr.Black drew an apple tree.可知布莱克先生画了一棵苹果树.故选A.
87.D  细节理解.根据He put his picture in the field.Soon the birds came and tried to eat the apples.他把他的画放在野地里.很快,鸟来试图吃苹果.可知老人认为他赢了是因为鸟把他的画当真的了.故选D.
88.B  细节理解.根据The old man tried to lift the curtains but he found that they were drawn there.They were Mr.White's picture.老人试着举起窗帘但发现它被画在那.他们是怀特先生的画.可知他画的是窗帘.故选B.
89.C  细节理解.根据Birds thought the apples were real.Men thought the curtains were real.So Mr.White won,His picture is the best one."鸟认为苹果是真实的.人们认为,窗帘是真实的.所以怀特先生赢了.他的画是最好的."可知他们找的这个老人评委认为窗帘是真的.所以怀特赢了.故选C.
90.B  根据文章最后一句可知Men thought the curtains were real.So Mr.White won,His picture is the best one."人认为,窗帘是真实的.所以怀特先生赢了.他的画是最好的."可知老人认为怀特的画最后是最好的.故选B.

点评 在理解文章的基础上,要重点突破--归纳主旨大意技能,因为推断是以整体理解为基础的推断能力.应观察全文的结构安排,理解文章浓墨重笔写的"重心",考虑文章组织材料及支撑性细节是服务于什么的,分析故事的发展结局都是围绕什么中心大意来安排的.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
NamePersonal Information
Fei JunlongBorn in 1965in Jiangsu,China
An astronaut (宇航员)
Traveled in Shenzhou VI in outer space with Nie Haisheng from October 12th to October 17th,2005
Yao MingBorn in 1980in Shanghai,China
The son of two great basketball players
Joined the Houston Rockets in June,2002
Jay ChouBorn in 1979in Taiwan,China
A popular singer
Favorite music:Hip-Hop
Alfred Nobel
(1833-1896)
Born in Sweden
A scientist
Known for the Nobel Prizes
Helen Keller
(1880-1968)
Not able to see or hear
Worked hard and became one of the famous writers in America
Wrote a lot,such as The Story of My Life
根据材料内容,选择最佳答案.
56.Fei Junlong and Nie Haisheng traveled in outer space forB days.
A.five
B.six
C.seven
D.eight
57.Yao Ming played basketball inC in 2002.
A.Germany
B.Canada
C.America
D.England
58.TheD was born in 1833.
A.player
B.singer
C.astronaut
D.scientist
59.The Story of My life is the name of aD.
A.sport
B.song
C.prize
D.book
60.Which of the following is true?A
A.Yao Ming's parents were players.
B.Jay Chou is from Shanghai,China.
C.Alfred Nobel was a French man.
D.Helen Keller couldn't see,but could hear.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.A young man was going to join the army and had to take a medical examination.A doctor sitting at a desk said to him when he went in,"Take off your coat and shirt and sit on the chair."
The young man did so.The doctor looked at him for a moment without getting up from his chair and then said,"All right.Put your clothes on again."
"But you don't examine me at all!"the young man said in surprise.
"There is no need to do so,"the doctor said with a smile,"When I told you to take off your coat and shirt,you heard me all right.So there's nothing wrong with your ears.You saw the chair,so your eyes are good.You could take off your clothes and sit on the chair,so you must be in good health.And you understand what I told you to do and did it without a mistake…"

68.Why did the young man take a medical examination?B
A.Because he hurt his ear.
B.Because he hoped to join the army.
C.Because he wanted to know how his health was.
D.Because he wanted to get some medicine.
69.The doctor asked the young man to take off his coat and shirt to examine hisC.
A.eyes
B.arms   
C.hearing
D.touching
70.How did the young man feel when the examination was over?D
A.Angry           
B.Happy            
C.Interesting          
D.Surprised
71.The best title for this story isB.
A.Bad doctor
B.A Special Medical Examination
C.A Serious Mistake
D.A Clever Young Man.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.There was once a violinist who said he was not afraid of animals that are dangerous.He said in a proud way,"Even a bear would be as quiet as the friendliest cat when hearing my music."But he had never played,and no one believed him.
A chance to show his words arrived just when a circus (马戏团) came to the town.The musician came to the ringmaster (领班) and told what he could do.
"Wow,that's interesting."The ringmaster said."We just have three new lions and they haven't worked with the lion tamer (驯兽师) yet.Let's see what you can do with them."The violinist agreed and the whole town crowded the hall to see what would happen.
The violinist was standing quietly in the center of the ring with a smile.Then the ringmaster opened the door of the cage (笼子) and jumped out angrily a huge lion,shouting and showing his teeth.Everyone was too nervous to breathe.
Still with the smile,the violinist began to play.The beautiful music rose,then the lion sat down and began to enjoy the music.Everyone lost themselves in the music.The lion did,too.For the second lion,_______.
Then it's the third lion's turn to appear and everyone there was waiting for the lion to be quiet just like the other two.But the lion ran up to the man and ate him.
All the people were surprised.The other two lionsasked angrily,"What have you done!We were enjoying the music!"The third lion put his paw(爪子 ) to its ear and said,"Sorry,I can't hear you.I have been deaf for 5years."

58.The violinist said that heC.
A.was very friendly to the animals
B.could train wild animals in town
C.could make dangerous animals quiet
D.was not good at playing the violin at all
59.The people felt soC that they couldn't breathe when seeing the first lion.
A.angry    
B.scared   
C.nervous   
D.bored
60.Which of the followingis the missing sentence in Paragraph 5?B
A.the ion came out and ate the violinist
B.the same story happened again
C.the people felt bored and left
D.the lion ran to the people
61.Why did the third lion run to the man and eat him?C
A.Because he hated the violinist.
B.Because he didn't think the music was beautiful.
C.Because he couldn't hear the music at all.
D.Because he was very hungry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Jack wasborn into a common family in a small town.After he left school a year ago,he decided to work.But he didn't want to work in his father's shop.He wanted to find a job by himself in a big city,so he went to Beijing.He went to many companies but he found it was too hard to find a job there.He nearly spent all his money.All he could do was to go back to his hometown.
He came to the train station by taxi.Just before he bought his ticket,he saw a poor woman.She looked woried with a little baby in her arms.She didn't have enough money to buy a ticket.Jack gave the woman his money for the ticket.After the woman left,he didn't know where to go.Suddenly,an old man came and said to him,"You're really a good young man.Would you like to work in my company?"

31.Jack was a boy fromD.
A.a big family   
B.a rich family     
C.a poor family    
D.a common family
32.He went to Beijing toA.
A.find a job    
B.help the poor woman  
C.go sightseeing   
D.take the train
33.What can we infer(推断) from the end of the story?C
A.Jack got a lot of money from the old man.
B.Jack refused to work in the old man's company.
C.Jack would work in the old man's company.
D.Jack didn't find a job at last.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Mr Smith is a teacher from America.He has a daughter.Her name is Amy,and she is a good engineer(工程师)working in London.Mr Smith like traveling very much,and he can speak Spanish(西班牙语),French and Japanese very well.
Now Mr Smith is in China,so he wants to learn some Chinese.He works very hard at his Chinese,and he goes to Chinese classes in an evening school.He has a lot of friends in China and they often help him.He likes to talk with them.He tells his daughter that he can speak good Chinese,and he doesn't have any trouble (困难) with his Chinese at all,but the Chinese have a lot.
1.Where is Amy now?C
A.The USA.B.China.C.The UK.D.Spain.
2.What's Mr Smith's daughter?C
A.A teacher.B.A doctor.C.An engineer.D.A student.
3.Mr Smith learns ChineseD.
A.very wellB.with his daughter
C.every morningD.in China
4.Where does M Smith learn Chinese?A
A.In an evening school.B.At home.
C.In his friend's home.D.In a park.
5.How many languages (语言) can Mr Smith speak?D
A.3B.6C.4D.5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.

Likes

Dislikes(不喜欢)
Annabananas,milkoranges
Ginapears,appleshamburgers,carrots
Bobchickencarrots,ice-cream
Janeice-cream,pearssalad,apples
46、Anna doesn't likeB.
A.bananas        
B.oranges          
C.apples
47、C like pears.
A.Gina       
B.Jane       
C.Both A and B
48、Jane likes ice-cream,butC doesn't like it.
A.Anna      
B.Gina         
C.Bob
49、A don't like carrots.
A.Gina and Bob
B.Anna and Bob
C.Gina and Jane
50、下面哪项陈述是正确的?B
A.Anna likes apples.
B.Jane doesn't like salad
C.Bob likes bananas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.那个小女孩不再害怕蛇了.
The little girlisn't afraid of snakes any more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.你要哪种钢笔?
Whatkindof pens would you like?

查看答案和解析>>

同步练习册答案