精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.When I was a girl of 10,I joined the school cross-country team and practiced twice a week,on the 1,8-km course I'd never really run before and I thought the course would be easy.It was a real shock I ran out of breathe(喘气)within the first few minutes.I never realized how tiring running could be but I didn't t think about give up.
Over time,I did get a little bit faster.However,I was really slow.In races,I would finish close to last.I'd always have to stop more than once,especially in the longer races,which were 2.5to 2.8km.After every race,I'd go home and cry.But 1still didn't stop running,holding onto that picture of crossing the finishing line and finally doing well.
Then one of my friends joined the team,too.She could run easily and even came in the 18th in a big race!I felt so slow and my confidence(自信) was lower than ever.I became so nervous when I thought of the races that I wanted to give up badly.
Still.I refund to.Finally.1realized that the reason I was to nervous was that I was always worried that I wasn't ready for them.So a few weeks before the next 2.8-km race.I practiced running almost 3km every day.which helped me improve my pace(步伐).
When the time came for the big race,all that practicing really paidoff.I stopped only once and my pace was so much better.
I realized that I'd finally gotten happiness with running.But the funny thing was.It didn't come from doing better,Instead,it came from the fact that I hid tried harder and never given up.

44.Before she took the 1.8-km course,the writerD.
A.knew a lot about it                  B.wanted to be a great runner
C.practiced running every day          D.never thought running so tired
45.The writer was nervous about the race because sheB.
A.had to stop to drink water            B.was worried she wasn't ready
C.run slower than anyone else           D.could find no coach to help her
46.The underlined phrase"paid off"probably mean"A".
 A.brought good results       B.coat a lot    
 C.saved much time            D.came to fail
47.It can be inferred(推断) from the passage that the writerC.
A.got angry with her friend            B.wasn't pleased with herself
C.was a person with a strong mind      D.had no Interest In running.

分析 本文讲述了作者在参加越野训练的经历和感受,通过作者坚持不懈的努力,最终取得了成功.通过这个故事它告诉我们,做任何事情,要相信自己,不断坚持努力,永不放弃,一定会成功.

解答 答案:44.D   细节理解题.根据第一段第一行句子on the 1,8-km course I'd never really run before and I thought the course would be easy.可知当然我之前从来真正的跑过1.8公里,但是我认为可能很容易.可知作者原以为越野赛跑是很容易的事.故选D.
45.B   细节理解题.根据第四段第一行句子I was to nervous was that I was always worried that I wasn't ready for them.我很紧张,我担心我还没有准备好.可知作者担心自己还没有准备好.故选B.
46.A   词义猜测题.根据第四段最后一句和第五段第一行句子I practiced running almost 3km every day.which helped me improve my pace(步伐).
When the time came for the big race,all that practicing really paidoff.我几乎每天练习跑步3千米,这有助于我提高我的步伐,当大比赛来的时候,所有的练习得到了回报. 可知通过不断的练习,当大赛临近时,我所有的练习都得到了"回报",paidoff意为回报.故选A.
47.C   细节归纳题.根据文章内容及其第一段最后一句I never realized how tiring running could be but I didn't t think about give up.我从来没有意识到跑步会累但是我没有想过放弃.和最后一段最后一句It didn't come from doing better,Instead,it came from the fact that I hid tried harder and never given up.这并不是因为我做得更好,相反,是因为我更加努力,从不放弃.可知从作者坚持不断的努力,他是个有主见的人.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He devoted all the time he had _________ the people.(  )
A.to serveB.to serving forC.to servingD.served

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.There ________ some fish in the river.They are very lovely.(  )
A.areB.isC.hasD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.It took him several hours to finish the task.(改为同义句)
Hespent several hourson the task.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.This year the marathon in my hometown took place in the hottest month.My job was to follow behind the runners to see if any of them needed medical care.
"We should stay behind the last runner,so take it slowly,"I said to the driver,Bob.
"Let's hope that the last runner is fast!"He laughed.
  Soon the front runners started to disappear,and I saw a woman in a white T-shirt.
"Bob,look!"
  We knew we were already watching our"last runner".She was different from the others because of her age.
"I think she is over 60,too old for any sports match.How can she finish a marathon?"Bob said.
  We watched in silence as she slowly moved forward.We would move forward a little,then stop and wait for her.Then we would move a little bit more.
  As I watched her try to put one foot in front of the other.I found my heart beating for her.I wanted her to stop,but at the same time,I hopped that she wouldn't.
  Soon she was the only runner that we could see.Tears ran down my face.She was so great!For her,it wasn't about beating the other runners or winning something; it was about finishing what she had decided to do.
  Later in my life,when I think things are too difficult,I will think of the woman-the last runner.
  By the way,she did make it to the finish line that day,when the other runners and the cheering crowds had long gone home.
63.According to the passage,what do you think the author might be?C
A.A teacher            B.A policeman
C.A doctor             D.A sportsman
64.From the passage,we know thatB.
A.the author was angry with the last runner
B.the author learned something from the last runner
C.the last runner didn't make it to the finish line in the end
D.some runners gave up during the match
65.Which of the following is true?A
A.The woman was a person with a strong mind.
B.The woman was both disabled and old.
C.The woman was foolish to join in the match.
D.The woman had taken part in marathons many times.
66.What is the best title for the passage?D
A.Beating Others             B.Learning From Others
C.An Exciting Marathon         D.The last runner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Read the suggestions for making an English speech.
a.Looking at and talking to one person in the audience (观众) helps keep you natural,but it feels foolish talking to only one person.Speak to that person as long as 15seconds and then change another one.
b.The audience have a hard time understanding what they hear.They need your help.Slow down,pause(停顿) and guide the audience through your talk.Remember that you should help the audience understand what you are saying.
c.Make your voice a little lower than normal.Listeners like to listen to a relatively(相对) deep voice.
d.When you talk,try to be as natural as possible.Don't try to memorize your words and read or recite(背诵) them to your audience.You can use short notes to help you remember the important points.
e.You should know you and most of the people you talk to are different in many ways.Some of them may not know what you are talking about.Then speak to them on their terms and in their languages.
f.Concentrate on what you want to say.If you are always paying attention to gestures(手势),you will feel uncomfortable.
g.It's true that there are some differences between American English and British English,but they'll not cause much difficulty for listeners,so just speak the way you're used to.
Choose a suggestion for each of the following students according to their problems.

56.Paul:I don't think I can talk fluently(流利) because it's difficult for me to remember all the words.D
A.a                B.b               C.c                D.d
57.Billy:When I come face to face with the audience,where should my eyes fall upon?Do I have to look front,or look around from time to time?A
A.a               B.c               C.e                 D.f
58.Amy:When I am talking,I can't help waving(挥动)my hands,for I think it can help me express what I want to say better.But my classmates say I look funny and foolish by doing this.
C
A.d               B.e               C.f                 D.g
59.Betty:I know that it's not right to speak fast.But I am afraid that I can't finish my talk in the given time if I speak slowly.A
A.b               B.d              C.f                 D.g
60.Tony:Should I talk in American English or British English?D
A.a                B.b             C.c                D.g.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.What is your favorite color?Ask famous persons like Cate Blanchett,Scarlett Johnson,and Bono (singer for the band U2),and maybe they will say"green."That's not because these artists like the color green best.Instead,they are interested in green fashion.
Green fashion is about making (and wearing) clothes that are good for humans,animals,and the Earth.In the past,green fashion made people think of ugly clothes.But today,green fashion is different.It is about looking good and caring about the Earth and other people.You can have interesting clothes and be green.
Around the world,green fashion is becoming popular.For example,the U.K.company People Tree sells men's and women's clothing and accessories(配搭物).They are made from natural fabrics(织物) like cotton and wool.Workers who make the clothes are from countries like Kenya(肯尼亚),and Bangladesh(孟加拉国).People Tree pays the men and women good money for the clothes they make.
Singer Bono and his wife also started a clothing company called EDUN.When the clothes sell,EDUN uses most of the money to help people around the world.

73.From this passage,we know that"green fashion"meansD.
A.putting green color on your face
B.making clothes from green trees
C.wearing the color green all the time
D.wearing clothes that are good for the Earth
74.Today,green fashion isC.
A.the same as it was in the past   
B.making people work harder
C.more popular and interesting     
D.mostly popular with famous persons
75.Which sentence about green clothing companies is trueD?
A.They are all in Africa.
B.They do not pay their workers well.
C.They make clothes only for women.
D.They use natural fabrics to make clothes.
76.What does EDUN doC?
A.It teaches people to make clothes.
B.It makes interesting clothes for teenagers.
C.It sells clothes and uses the money to help people.
D.It pays people good money for the clothes they make.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.A young woman in her twenties was sitting on the train,next to her mother.They both looked tired but (56)excited(exciting).
The young woman (57)looked(look) out from the train's window.Suddenly,she shouted,"Mom,look,the trees are behind us!"Her voice was so loud that everyone on the train (58)heard (hear).
Mom smiled.But a young couple who were sitting nearby looked at the young (59)woman's  (woman) childish(孩子气的) behavior with pity."Poor girl,There (60)must be (be) something wrong with her mind."they thought.
A few minutes later,the young woman shouted again."Mom,look!The clouds(61)are running (run) with us!"Mom smiled again.And she seemed very happy with her daughter's words that she said just now.
(62)Finally (final),the couple couldn't help (63)asking (ask) the old woman,"Sorry if we offend(冒犯)you.But why don't you take your daughter to a good doctor?"
The old woman smiled and said,"Actually,we have just come from a hospital."
"Then you should go to a(64)better  (good) one.Because it seems that your daughter's situation (状况) hasn't improved."said one of(65)them (they).They felt so bad for the old woman.
"No,in fact I'm very happy with the treatment(治疗),"said the mother,"My daughter was blind from birth.Today,she is seeing the world for the (66)first  (one) time."
Every single person has a story.Don't judge(判断)people before you know them well.The (67)truth (true) might surprise you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.There are (21)D robots around the world,we use robots here and there.They (22)A a big role in our lives.They can always do (23)C work and they never feel tired or bored.Sometimes they do some dangerous or difficult or dirty work.
Robots don't have the same brains (大脑)(24)B humans do,and they don't have any senses(意识),either.Then how (25)Cthe work?Well,they have computers inside their bodies to work like our brains.
   Robots are becoming smarter day by day.It's not difficult (26)A of the future of the robots.In the future they (27)D just like the ones in the movies.They can speak,walk and even think.Maybe persons can also make friends (28)A robots.However,will they become  (29)B than us?The answer is"No".We always have new ideas,but they (30)C.

21.A.all kind ofB.a kind ofC.kind ofD.all kinds of
22.A.playB.haveC.makeD.take
23.A.sameB.differentC.the sameD.the different
24.A.toB.asC.forD.with
25.A.doingB.didC.to doD.do
26.A.to thinkB.thinkC.thinkingD.thinks
27.A.areB.is going to beC.wereD.will be
28.A.withB.toC.andD.for
29.A.smartB.smarterC.smartestD.the smartest
30.A.won'tB.aren'tC.don'tD.didn't.

查看答案和解析>>

同步练习册答案